Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Rosarium Uetersen - czy ona pachnie? Chciałbym ją puścić po przęsłach pomiędzy słupami ogrodzenia z przodu, dookoła kolumn portyku (tak do połowy), z tyłu obok tralek tarasu i w kilku punktach ogrodu jako pojedyncze skupiska. Dobry pomysł? Widziałem tę różę gdy pięła się dokoła furtki wejściowej do jakiegoś ogrodu, tworzyła tunel wysoki na kilka metrów, tam były tysiące kwiatów, dziesiątki tysięcy, całe morze kwiatów. Zakochany jestem w tej odmianie, tak jak w lipach, gruszach i dworkach... W której szkółce ją kupowałaś? Czy ona rosła by w donicy?

Rosarium Uetersen - czy ona pachnie? Chciałbym ją puścić po przęsłach pomiędzy słupami ogrodzenia z przodu, dookoła kolumn portyku (tak do połowy), z tyłu obok tralek tarasu i w kilku punktach ogrodu jako pojedyncze skupiska. Dobry pomysł? Widziałem tę różę gdy pięła się dokoła furtki wejściowej do jakiegoś ogrodu, tworzyła tunel wysoki na kilka metrów, tam były tysiące kwiatów, dziesiątki tysięcy, całe morze kwiatów. Zakochany jestem w tej odmianie, tak jak w lipach, gruszach i dworkach... W której szkółce ją kupowałaś? Czy ona rosła by w donicy?

Ja też uwielbiam Rosarium :D Pachnie b.delikatnie :wink:

Do donic się nie nadaje - tu poleciłabym Ci inne :wink:

Rosarium mam 8 szt. - 4 kupiłam na Allegro, 2 pozostałe i 2 szczepione na pniu kupiłam w ogrodniczym w Chrzanowie. W tej chwili można je kupić w ogrodniczym niedaleko Chrzanowa - są b.ładne sadzonki w b.dobrej cenie. Oczywiście nadają się na powyższe nasadzenia, ale osobiście doradzałabym trochę wzbogacić kompozycje różane o jeszcze inne odmiany - jest ich tak dużo i jedna piękniejsza od drugiej :wink: :roll: :roll:

Dzięki za namiary - mam nadzieję że ilość Cię nie przerazi :lol: ale mam koncepcję i szukałem tych róż od kilku lat Do ukończenia ogrodu zostało mi tylko dwa i pół roku więc czas się spieszyć.

Już podałam dokładne namiary na sklep wraz z nr tel. na priv :wink:

Ilość faktycznie porażająca :o :o :lol: :lol: :lol: :lol:

Z tego, co pamiętam mieli też 2 szt. szczepione na pniu :wink:

Witam się u Moni ładnie :D

Witanko

to zupełnie odwrotni jak ja... ja siedzę dziś caluteńki dzień w domciu :wink:

Kasia, ja też mam dzisiaj tak fajnie jak Ty :p Zwałszcza w taką pogodę.