Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie martw się Moniś, na pewno wszystko będzie dobrze :D Tacy fachowcy potrafią zdziałać cuda, głowa do góry! Dla pocieszenia powiem Ci, że u mnie też nie najlepiej. Najprawdopodobniej jutro będzie przerwa bo w firmie, w której zamawialiśmy dach źle obliczyli ilość potrzebnej blachy płaskiej... będzie dopiero jutro ok.11 czyli znając życie popołudniu, więc klapa :cry: Tak to jest z tym budowaniem...

Ktoś kiedyś mądrze powiedział, że pierwszy dom powinno się budować na sprzedaż, a dopiero drugi dla siebie :wink:

Pierwszy dom dla wroga...

Monie Ty nawet mi tak nie mów.... mój dom jest jako pierwszy, który wybudowali moi depesie... i niestety by się to ciut sprawdzało... :cry:

Tak to już jest... większość architektów projektując domy nie zastanawia się zbytnio nad tym jak będzie się komuś w nim mieszkać, tak np. ja do dziś nie mam schodów na górę bo po prostu nie wyjdą tak jak w projekcie i tak sobie myślę, że będą dopiero przy wykończeniówce (jakieś kosmiczne powykręcane, żeby się zmieściły i nie kolidowały z tymi do piwnicy). Zresztą w trakcie budowy słyszałam: "co oni tu nabazgrali..." albo wychodziły jakieś absurdy projektowe. Jak widzisz, nie Ty pierwsza i na pewno nie ostatnia. Jedyne co możemy zrobić to pilnować, pilnować, pilnować...

No cóż chyba... DAMY RADĘ???!!!

Dziewczyny, ale to nie jest w porządku - w innych zawodach (przynamniej w moim)jest tak, że jak się spierniczy robotę to się dostaje negatywną ocenę pracy i kończy się kariera takiego delikwenta na zawsze, a w budowlance każdy może być fachowcem i nawet jak coś jest porządnie spierniczone, to inwestor zostaje z problemem, a pseudofachowiec ma to gdzieś i idzie partolić kolejne roboty :evil:

Monia skonsultuj problem z projektantem!on przez nas był atakowany non stop.O ile pamietam w projekcie obliczeń co do więzby w ogóle nie mielismy.N a podstawie rzutu obliczał nam to dekarz a my daliśmy to do wyceny w rożnych tartakach.nie martw się w myśl zasady "co nas nie zabije to nas wzmocni"zawsze jest jakieś wyjście i pomyśl otym że to dopiero dach a gdzie tu do końca?w najgorszym wypadku niech kominy budują jeszcze raz.

Monia skonsultuj problem z projektantem!on przez nas był atakowany non stop.O ile pamietam w projekcie obliczeń co do więzby w ogóle nie mielismy.N a podstawie rzutu obliczał nam to dekarz a my daliśmy to do wyceny w rożnych tartakach.nie martw się w myśl zasady "co nas nie zabije to nas wzmocni"zawsze jest jakieś wyjście i pomyśl otym że to dopiero dach a gdzie tu do końca?w najgorszym wypadku niech kominy budują jeszcze raz.

Niestety nie da się kominów wymurować od nowa, bo są murowane od samego dołu i to akurat od niepodpiwniczonej części, zatem już po ptokach :cry: Raczej komin wyjdzie w rogu :cry: Nie wiem czy to się w ogóle da obrobić, bo komin nie może przenosić obciążen dachu :cry:

:cry: :cry: :cry:

Moniu, no bardzo mi przykro, że tak pod górke :(

tych Twoich partaczy to :evil: :evil: :evil:

mam nadzieję, że obecna ekipa spisze się lepiej :-?

trzymam kciukaski i BUZIAKI ślę :) :)

Ekipa cieśli stara się, ale co z tego wyjdzie...

A pod górkę, to ja mam zawsze - tego jeszcze nie wiecie, bo mnie za mało znacie :-? To już tak jest, że jednym przychodzi wszystko łatwo i bez kłopotów, innym różnie - raz łatwiej, raz trafią na trudy, a jeszcze innym przychodzi iść zawsze pod dużą górę. Ja właśnie należę do tych ostatnich, niestety :( Nic na to nie poradzę - tak już jest i w zasadzie przyzwyczaiłam się do tego, ale czasami mi smutno :( :( Pomimo trudności jakie napotykam, zawsze staram się dojrzeć pozytywne strony wszystkiego i nie poddawać, choć czasami nie jest to łatwe :roll:

Miłego dnia wszystkim :D Lecę zajrzeć na budowę, a później do pracy.

cześć Monia..

rety, strasznie mi przykro..ale nie dawaj się złym myślom..

zawsze jest jakieś wyjście..najgorsze jest to, że łatwo każdy kolejny wykonawca przypisuje błąd poprzednikowi.. :evil:

rozumiem Cię..i trzeba przykryc na zimę..

mógłby Henok tu szybko zajrzeć do Ciebie..On może podpowie..

3mam kciuki