Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja odpowiadam dzien dobry, albo jak wychodze z gabinetu a one siedza to mowie pierwsza dzien dobry :wink:

No i bardzo dobrze, niech sie ucza... :lol: :lol: :lol: Ja myslalam, ze pekne ze smiechu jak w NY widzialam w Starbucksie grupe chyba z 15 zakonnic. Wszystkie sobie kupily gigantyczne kawy z bita smietana... Zalowalam, ze nie mialam aparatu... :lol: :lol: :lol:

ja odpowiadam dzien dobry, albo jak wychodze z gabinetu a one siedza to mowie pierwsza dzien dobry :wink:

No i bardzo dobrze, niech sie ucza... :lol: :lol: :lol: Ja myslalam, ze pekne ze smiechu jak w NY widzialam w Starbucksie grupe chyba z 15 zakonnic. Wszystkie sobie kupily gigantyczne kawy z bita smietana... Zalowalam, ze nie mialam aparatu... :lol: :lol: :lol:

Zdrowe, normalne kobitki :lol: Szkoda, że u nas muszą się z tym kryć :roll:

Monia, mam ogrodnicze pytanie. Czy ostrokrzew da sie hodowac na balkonie? :roll:

Moim zdaniem tak, ale dałabym go do większej donicy, żeby miał miejsce na ukorzenienie. Ostrokrzew może urosnąć dość spory. Na zimę musiałabyś go chować do chłodnego pomieszczenia, żeby nie był na mrozach, bo jest dość wrażliwy na przemarzanie. Chcesz kupić do balkonowego ogródka?

Monia, mam ogrodnicze pytanie. Czy ostrokrzew da sie hodowac na balkonie? :roll:

Moim zdaniem tak, ale dałabym go do większej donicy, żeby miał miejsce na ukorzenienie. Ostrokrzew może urosnąć dość spory. Na zimę musiałabyś go chować do chłodnego pomieszczenia, żeby nie był na mrozach, bo jest dość wrażliwy na przemarzanie. Chcesz kupić do balkonowego ogródka?

Spodobal mi sie i tak sobie pomyslalam, ze fajnie by bylo miec taki na balkonie i wlasnie zima on jest atrakcyjny. Tylko skad ja wezme chlodne ale nie mrozne pomieszczenie w zimie? :roll:

Musi być światło, choćby nieduże :-? W takim razie zostawisz na balkonie na zimę, ale musiałby być dokładnie osłoniety agrowłókniną, albo np.słomą i kartonami, żeby nie przemarzł - w tym donica też, żeby przy podlewaniu nie zamarzały korzonki :wink:

Super. Dzieki. On jest najladniejszy jak ma owoce, czyli zima, ale nie zawsze zima sa straszne mrozy i nie przez cala zime. A i opatulic tez go mozna przeciez. :wink:

Kupilam sobie ksiazke Balkon i Taras - Mai Popielarskiej i zaczynam studiowac. :lol: :lol: :lol:

oj tak, a propos kleru i klerowek to nasza klinike upodobaly sobie siostry zakonne, codziennie calymi stadami przychodza

i juz zamiast dzien dobry czesciej slysze Szczesc Boze :roll:

I co im na to odpowiadasz? Miewalam zajecia z zakonnikami (to znaczy oni studiowali ze mna) i bywalam na uczelniach katolickich i ksieza i zakonnicy na poziomie zawsze mowili do swieckich: dzien dobry. Nie ma powodu, zeby tak sie nie odzywac w swieckiej sytuacji do swieckiego. :-?

Do naszej szkoły chodzi zakonnik. Ależ gościu :o Jak sie dowiedziałam, ze to zakonnik to od razu sobie pomyślałam, ze sami najładniejsi tam idą. Ale mówię Wam, oczu oderwać nie sposób :oops:

oj tak, a propos kleru i klerowek to nasza klinike upodobaly sobie siostry zakonne, codziennie calymi stadami przychodza

i juz zamiast dzien dobry czesciej slysze Szczesc Boze :roll:

I co im na to odpowiadasz? Miewalam zajecia z zakonnikami (to znaczy oni studiowali ze mna) i bywalam na uczelniach katolickich i ksieza i zakonnicy na poziomie zawsze mowili do swieckich: dzien dobry. Nie ma powodu, zeby tak sie nie odzywac w swieckiej sytuacji do swieckiego. :-?

Do naszej szkoły chodzi zakonnik. Ależ gościu :o Jak sie dowiedziałam, ze to zakonnik to od razu sobie pomyślałam, ze sami najładniejsi tam idą. Ale mówię Wam, oczu oderwać nie sposób :oops:

A moze on lubi chlopcow? :roll: :roll: :roll:

chyba nie, ale naszemu koledze też sie podoba :lol:

wogle jak sie dziewczyny dowiedziały ze to ksiądz, to tak im przykro było...

Ja tam nie wiem, ale kazdy ksiadz wali potem... Ja to rozumiem, ze sutanny drogie i nosi sie na okraglo jedna, ale po co Pan Bog natchnal czlowieka, ktory wymyslil dezodorant? :-?

Kamufluje sie znaczy... To dziwne, ze chodzi po cywilu, moze jeszcze przed swieceniami jest i mozna go jeszcze wyrwac... No bo gdyby byl po slubowaniu ubostwa, to ta komorka... Nie pasi.

Nie wiem jak tam u nich jest, ale aż żal że mojego męża znam. :wink:

Patrz, jakbym takiego wyrwała to nawet na miejscu rozgrzeszenie byłoby :wink: :lol:

Uffff... problem zażegnany.....udalo mi się swój wpis z dziennika usunąć :p To w takim razie napisze tu w komentarzach, ze sie rozmarzyłam widząc ten zachód słońca i że dworek rosnie Wam przepiękny. Będę dzielnie odwiedzać Waszą budowę, bo kocham dworki - sama własnie skonczyłam budowę "Małego Dworku" od Lipińskich. Zyczę dużo cierpliwości i mocnych nerwów w trakcie budowy i pozdrawiam serdecznie. :D