Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość justyna_m
witanko popludniowe

Dejw se kolegow naspraszal, robimy grila, zrobilam koreczki i cacyki, wiecej nie robie, jestem na niego zla :evil:

a pewnie ... niech sami robią :D byle by w kuchni później posprzątali :wink:

czytałam dziennik! Ambitne plany ogrodnicze :roll:

będę miała od kogo podejrzeć, jak w końcu się doczekam własnego ogrodu :wink:

Eee, to na razie początek listy. Ambitne plany to ja zrealizowałam w ubiegłym roku, kiedy ogród pochłonął jakieś 2tys.zł lub więcej (same rośliny) :roll: Tegoroczna lista dopiero się otwiera :lol: :wink: A podglądać proszę, proszę bardzo - do woli, jeśli ktoś chce :wink: :D :D

Dardurdko - u Ciebie będzie ten problem co u mnie - ile byś nie wsadziła tych roślinek, to mały efekt będzie "na już". Trzeba dobrze rozplanować nasadzenia i cierlpliwie czekać na efekty jak wszystko się pięknie rozrośnie. Nie wiem na ile skorzystasz z tych nazw, które podałam, ale polecam Ci do duzego ogrodu takie krzewy, które już mam, a są doskonałe do dużych terenów: Jaśminowiec wonny, Żylistek Deutzia scabra 'Candidisima' lub 'Plena', bez lilak Krasawica Moskwy, Cis kolumnowy Wojtek, Buddleja Davida, Kalina Roseum, Jodła kalifornijska, krzewuszka cudowna Weigela florida 'Nana Variegata', ostrokrzew. Te, jako większe rośliny naprawdę polecam. Później można je podsadzać mniejszymi roślinami, które dopełnią całosci.