Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monia ,ale żeś sie rozpisała ,no ,no ,no .Widać ,ze okienka przypasiły ,bo jesteś w doskonałym humorze.Jak ładne i cena przystępna to je bierz.Zawsze to jakiś plus ,w razie czego będzie blisko .Zawsze można podjechać i opieprzyć :wink:

to był pierwszy pomysł na okna, jednak były znacznie droższe, a teraz chyba kryzys spowodował, że są bardziej skorzy do negocjacji cenowych :wink:

No i wróciłam do tych snów o Igies ponownie :D . Okna tej firmy ma Ged - tylko nie wiem, czy ten sam kolor będzie u mnie. Ten, który ja wybrałam nazywa się Afromozja firmy Gori. Bardzo mi się spodobał :D Cena podobnie jak u Jabłońskiego, ale na miejscu, a to b. mi pasuje :wink: :D

Monia ,ale żeś sie rozpisała ,no ,no ,no .Widać ,ze okienka przypasiły ,bo jesteś w doskonałym humorze.Jak ładne i cena przystępna to je bierz.Zawsze to jakiś plus ,w razie czego będzie blisko .Zawsze można podjechać i opieprzyć :wink:

to był pierwszy pomysł na okna, jednak były znacznie droższe, a teraz chyba kryzys spowodował, że są bardziej skorzy do negocjacji cenowych :wink:

No i wróciłam do tych snów o Igies ponownie :D . Okna tej firmy ma Ged - tylko nie wiem, czy ten sam kolor będzie u mnie. Ten, który ja wybrałam nazywa się Afromozja firmy Gori. Bardzo mi się spodobał :D Cena podobnie jak u Jabłońskiego, ale na miejscu, a to b. mi pasuje :wink: :D

Jeżeli cena jest taka sama ,to myślę ,że nie ma się co zastanawiać.Kolor jest bardzo piękny ,zauważyłaś chyba ,ze to też są moje kolory :lol: :lol:

dzień dobry

Monia powiem tak skoro weszłaś zobaczyłas i się zakochałas to bierz ten piękny kolor o dziwnej nazwie :D :wink: ja tak miałam ze swoimi caly czas byłam pewna że złoty dąb weszłam do salonu okien zobaczyłam orzech i po powrocie do domu stwierdziłam mężowi że ten i żaden inny kolor i to nie podlega dyskusji :lol: na szczęście Jego też oczarował :wink:

a jak cena też dobra to już całkiem masz na miejscu i montaż i wszystko a tam przesyłke zapłać i kto bedzie ponosił ryzyko jakby szyba strzeliła w transporcie to samo przy montażu za duże ryzyko według mnie :(

a co do szprosów to faktycznie posłuchaj może miłego pana wszędzie podkreślają w fachowej literaturze że szprosy bardzo dużo światła zabierają i w końcu to okienku zostanie li tylko funkcja dekoracyjna a światła nie bedzie :-?

Witam

Jaka pracowitą noc musiałaś mieć. Wybrałaś coś przez sen?

Ojej, nockę miałam burzliwą w myślach :roll: Przejrzałam dokładnie całą księgę "Najpiękniejsze dwory i dworki polskie", upewniłam się, że absolutnie żadne żłote dęby, sosny itp złociste nie powinny być w oknach dworku, jedynie ciemne typu kasztan, orzech i tego typu odcienie, więc afromozja jak najbardziej będzie na miejscu :D :D Co do lukarn nie dojrzałam wciąż do decyzji, ale muszę się słuchać Olgi, bo Ona dobrze radzi :lol:

Witam

Jaka pracowitą noc musiałaś mieć. Wybrałaś coś przez sen?

Ojej, nockę miałam burzliwą w myślach :roll: Przejrzałam dokładnie całą księgę "Najpiękniejsze dwory i dworki polskie", upewniłam się, że absolutnie żadne złote dęby, sosny itp złociste nie powinny być w oknach dworku, jedynie białe lub ciemne typu kasztan, orzech i tego typu odcienie, więc afromozja jak najbardziej będzie na miejscu :D :D Sosny (i zbliżone kolory) bywały raczej tam, gdzie dach kryty strzechą lub naturalnym gontem, ewentualnie w drewnianych dworach :roll: Co do lukarn nie dojrzałam wciąż do decyzji, ale muszę się słuchać Olgi, bo Ona dobrze radzi :lol:

Monia super z tymi oknami, lepiej nawet ciut wiecej zaplacic a miec firmowy montaz i pewna gwarancje niz kombinowac :)

Markotko, tak właśnie pomyślałam - to dzięki Wam tutaj, że mnie sprowadziłyście z chmur na ziemię :lol: :lol:

Dziękuję wszystkim, którzy mnie doprowadzili do porządku umysłowego :roll: :wink:

dzień dobry

Monia powiem tak skoro weszłaś zobaczyłas i się zakochałas to bierz ten piękny kolor o dziwnej nazwie :D :wink: ja tak miałam ze swoimi caly czas byłam pewna że złoty dąb weszłam do salonu okien zobaczyłam orzech i po powrocie do domu stwierdziłam mężowi że ten i żaden inny kolor i to nie podlega dyskusji :lol: na szczęście Jego też oczarował :wink:

a jak cena też dobra to już całkiem masz na miejscu i montaż i wszystko a tam przesyłke zapłać i kto bedzie ponosił ryzyko jakby szyba strzeliła w transporcie to samo przy montażu za duże ryzyko według mnie :(

a co do szprosów to faktycznie posłuchaj może miłego pana wszędzie podkreślają w fachowej literaturze że szprosy bardzo dużo światła zabierają i w końcu to okienku zostanie li tylko funkcja dekoracyjna a światła nie bedzie :-?

Ewciu, zostaną tak jak mi zaproponowano - myślę, że i tak będzie pięknie, bo ona na żywo robią naprawdę niesamowite wrażenie :wink:

cena dobra, bo za wszystkie 4 lukarny z montażem mam zapłacić 4.500zł (wstępna kalkulacja), a w tamtej firmie zapłaciłabym z prawie 6 tys., bo transport kosztowałby 500zł, no i to wynajęcie miejscowej ekipy do montażu, więc i tak zaoszczędzę 1500zł, a mam firmę na miejscu, pooglądałam okienka na żywo, no i ... są chyba nawet ładniejsze od tamtych, które chciałam pierwotnie (po zdjęciach sądzę). Wiem też na pewno, że nie dograłabym pewnych rzeczy tak, jak tutaj na miejscu, gdzie mogłam w nieskończoność zamęczać miłego pana tysiącem pytań. No i ten kolor - piękny jest :D :roll: :D Bardzo mi się podobał teak, ale raczej pozostanę przy afromozji. Patrzyłam w Internecie na ten kolor, ale nawet w najmniejszym stopniu nie jest podobny do rzeczywistego. Zrobię fotki w salonie ekspozycji jak tam będę następnym razem :wink:

Nożeszty :lol:

Koleżanek cza słuchać 8)

Monia, zupełnie spokojnie w lukarnach możesz dać bez szprosów poprzecznych :wink:

I dzień dobry :lol:

tak zrobię, psze Pani :wink: :D :D

dzisiaj potwierdzę zamówienie i umówię się z Panem na pomiary na miejscu :wink:

O! I o to chodzi :lol:

Monia bardzo dobra decyzja :D a skoro kolor od razu wpadł Ci w oko znaczy że będzie Ci z nim dobrze :D i taniej i bliżej i łatwiej komuś w szczękę dac jakby coś nie tak było :lol: :wink: i zrób foteczi koniecznie :D

widziałaś o łuczkach wpisek :oops: :oops: :oops: