Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Moniu bardzo mi się podoba Twój wybór, afromozja w prostszym wykonaniu :lol: Zastanawia mnie jednak decyzja o wstawianiu takich pięknych okien do domu nieogrzewanego. Czy firma daje gwarancję na drewniane okna w nieogrzewanym pomieszczeniu? Rozwiej moje wątpliwości? Czy na ścianach masz już tynki :roll: Coś chyba mi umknęło? O ile wiem nie wstawia się drewnianych okien przed tynkami i wylewkami. Zbyt duża wilgotność zniszczy i wypaczy drewniane okna

Okienka wstawiamy na poddaszu, tylko w lukarnach, gdzie pomieszczenia będą wykończone płytami gk, więc nie będzie kłopotu. Mamy już wstawione jedno okno dachowe, które również jest z drewna :wink: Tam, gdzie będą ściany tynkowane - sypialnia i łazienka na poddaszu oraz wszystkie pomieszczenia na parterze będą miały okna wstawione za rok, gdy już wszystko będzie do tego gotowe :wink:

To dobrze bo zaczęłam się martwić :oops:

hortensję przynoszę na dobranoc :roll: ... albo na dzień dobry :wink:

http://img17.imageshack.us/img17/6569/dziaka12072009025.jpg

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień dybry

Co do moich róż, to już po ptokach, dziś przeczytałam, ze coś takiego jak obornik sprzedają w workach :o

Różyczki trochę na końcówkach mi opadły, ale zobaczymy jak wytrwają. jeśli dane im byc u mnie to wytrzymają przeprowadzkę. Chyba... :roll:

to były przesadzane róże?

Dzień dybry

Co do moich róż, to już po ptokach, dziś przeczytałam, ze coś takiego jak obornik sprzedają w workach :o

Różyczki trochę na końcówkach mi opadły, ale zobaczymy jak wytrwają. jeśli dane im byc u mnie to wytrzymają przeprowadzkę. Chyba... :roll:

to były przesadzane róże?

Tak, dostałam obie. Jedna mniejsza, druga niewiele wieksza. Rozpoczęły dopiero co kwitnienie, wiec kwiatków niewiele mają.

Moniu gratuluję wyboru okien. :lol:

Ja już zaczynam przesadzać rośliny. Perukowiec w ciagu roku urósł 4 razy większy niż sadziłam :o Ja rozumie podwoić ale 4 razy? :o Krzewuszki też mam do przesadzenia. Na skarpie przy tarasie mam małpi gaj ale narazie mi to nie rpzeszkadza bo jest kolorowo i chwasty nie rosną bo jest gęsto :lol: Już kombinuję kolejne rabaty, takze różane. Muszę juz zacząć przygotowywać jesli chcę sadzic rośliny jesienią. Mąż w głowę sie tylko puka :wink:

Mam pytanie odnoście zakupu róż w Rosarium. Nie znalazłam informacji o cenie sadzonek tylko o koszcie przesyłki. Mozesz podać mi tak orientacyjnie jak kształtują sie u nich ceny? Chciałabym mieć jakieś rozeznanie zanim sie napale na kolejne roze :wink: