Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monia, zidentyfikowane jako... zawilec japoński :o :lol: :lol: :lol:

Czyli miałam rację - anemon mutant :lol: :lol: :lol:

Szukamy :wink:

mozliwe, bo faktycznie liście toto miało jak anemon, tylko wiekie jak dłonie :roll:

Dużo większe :o

szukamy :wink:

Ja już znalazłam :o

http://lh5.ggpht.com/_tcq6CDR4oow/Sjz4-bXnH7I/AAAAAAAACX4/RHxqmi1LETM/s400/P6200688.JPG

Tylko mały jakiś-takiś :roll: :lol: :lol: :lol:

Na dodatek etykietę ma z błędem :roll:

Monia poczytałam wycenę okien ooooooooooooooooooooooo cena mnie z papciochów wyrwała :lol: :lol: :lol: za taką kase to ja mam całe pokrycie z dachówki cementowej na dach łącznie z rynnami i wszystkie 15 okien do domciu :lol: :lol: :lol: z montażem :wink:

Co zrobić, Wunia, kiedy się w tych oknach zakochałam na zabój :roll: Będą później, ale za to takie, o jakich marzę :wink: Wiem, że można taniej i pewnie gdybym się postarała to na samym dachu mogłabym zaoszczędzić min.30tys., gdyby nie deskowanie, dachówka ceramiczna i lukarny. Wówczas dach nie kosztowałby przeszło 80tys., a trochę ponad 50tys. Za tę różnicę miałabym okna pcv i np.część instalacji :roll: , ale co zrobić jak ja takie mam te swoje chciejstwa :roll: Pocieszam się tym, że gdybym dała dachówkę z Rupp Ceramica, jak chciałam wcześniej, to zapłaciłabym jeszcze jakieś 10tys. więcej :wink:

Monia, dzień dobry

Droższych okien już nie było? :o

ps. w jednej róży jedna gałązka rośnie i nie schnie :lol: :lol: :lol:

Na pewno są i droższe :lol:

Proszę mnie nie dołować, okna są piękne :wink:

Wiolusia, mówiłam, żeby dać biedactwom szansę :lol: :D :D

Nadal podlewaj obficie :wink: Ja przesadziłam kilka dni temu swoje dwie i przez nieuwagę źle podcięłam korzenie u jednej - teraz też ją reanimuję, ale na szczęście daje oznaki życia :wink:

Monia, zidentyfikowane jako... zawilec japoński :o :lol: :lol: :lol:

Czyli miałam rację - anemon mutant :lol: :lol: :lol:

Szukamy :wink:

mozliwe, bo faktycznie liście toto miało jak anemon, tylko wiekie jak dłonie :roll:

Dużo większe :o

szukamy :wink:

Ja już znalazłam :o

http://lh5.ggpht.com/_tcq6CDR4oow/Sjz4-bXnH7I/AAAAAAAACX4/RHxqmi1LETM/s400/P6200688.JPG

Tylko mały jakiś-takiś :roll: :lol: :lol: :lol:

Na dodatek etykietę ma z błędem :roll:

Ja patrzyłam na allegro - jest ich trochę, ale wiesz jak jest na allegro z zakupem roślin ... różnie :-?

Ja patrzyłam na allegro - jest ich trochę, ale wiesz jak jest na allegro z zakupem roślin ... różnie :-?

Aaaa, nieeee, to nie na Allegro znalazłam :lol: U mnie w ogródku - posadziłam m-c temu :lol: :lol: :lol: Ze szkółki, tej samej co bodziszki :lol: :lol: :lol:

A etykietę ma pomyloną, bo nazwa łacińska to Anemone hupehensis, nie japonica - ale to będzie to, liście ma takie same :lol:

Muszę cholerstwo gdzieś przesadzić, bo w najśmielszych snach nie przypuszczałam, że takie toto wielkie rośnie :lol:

dzień dobry

Monia ja też jak Wiolasz w szoku byłam bo mi od razu na widok ceny kalkulator w główce zaskoczył i cenę porównał :lol: :lol: :lol: będziesz mieć prześliczne okna i jeśli tylko możesz sobie na nie pozwolić to pewnie czemu nie :D będziesz na nie patrzeć latami jakby nie było :D

Dzień dobry :D

Monia, ja to Cię nawet rozumiem z tymi oknami :wink:

Ja tak z kuchnią miałam - będę ją spłacać do końca życia :lol: :lol: :lol:

ale nie załujesz?

Monia, ja też świeta nie jestem i taką kuchnie se fundnęłam, że żal mi sie robiło jak miałam płacić i to 2 x tyle, co zamierzalismy wydać. Ale tak jak Olga, co ją widzę codziennie rano to juz o kosztach nie myślę i uwielbiam w niej być :lol: To się oczywiście przekłada na ilosć zjedzonego zarełka :wink: