Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dobry wieczór

Monia te dwie ostatnie fotki robią wrażenie oj robią :D

Zgadzam się,

trudno uwierzyć, że to ten sam ogród :)

A na tej rabatce różanej to masz korę pod kwiatami?

bo tak się zastanawiam jak to plewić między różami :roll:

Cieszę się, że Wam się podoba :D

Andulko - to bardzo drobno mielona kora. Żeby nie wyciągała całego azotu z ziemi, który jest różom niezbędny, posypuję ją azofoską. Jest to zabieg niezbędny, jeśli zdecydujesz się na posypanie korą. Plewić i tak trzeba, niemal codziennie, ale to już znacznie łatwiejsza pielęgnacja niż bez kory. Kora powoduje, że ziemia jest wilgotna, rośliny ładniej rosną, a chwasty łatwiej wyplewić, bo nie zrywają się :wink:

To powinna być ta Serenade, tylko fotek nie ma, żeby porównać :-?

to ta, opis się zgadza, a nowe odmiany często nie mają u nich jeszcze zdjęć :wink:

za to ja mam i mogłabym tam wstawić, ale nie mam czasu, żeby się tym zająć :lol:

http://img248.imageshack.us/img248/4594/serenade.jpg

http://img248.imageshack.us/img248/4370/serenada.jpg

To powinna być ta Serenade, tylko fotek nie ma, żeby porównać :-?

to ta, opis się zgadza, a nowe odmiany często nie mają u nich jeszcze zdjęć :wink:

Tak myślałam :lol:

Opisu nie mogłam porównać, bo po Twojej wizycie mam silny mętlik różany w głowie :lol: :lol: :lol: Pamiętałam tylko, że różowa i pnąca :oops: :roll:

I że ledwo do bagażnika wlazła z całą resztą :wink:

Niestety mój chłop ciągle nie ma na nic czasu, a ja jak se co postanowię, to nie ma mocnych :lol: Na połączenie belek w tej różance czekam od ubiegłego roku :evil: zdążył zrobić nowy trejaż, a ten wciąż niedokończony, bo tam trzeba się trochę pobawić, żeby zrobić to precyzyjnie ze względu na skosy przycięciu belek :roll: Kręgosłup czuję, ręce tyż :wink: Dzisiaj dam sobie na wstrzymanie - kupię tylko kostkę i popołudnie będzie loozik, a jutro c.d. :wink:

dzień dobry

Monia coś czuję że ja sama też wsio zrobić będę musiała bo od mężą to słyszę tylko mam robotę :roll: byłam dzisiaj na fajnie zagospodarowanej dzialce siedząc w altance popatrzyłam i pomyślałam luuuuuuuudziek kiedy ja tak bedę miała :lol: :lol: :lol:

witam :roll: misis Monik..... Hi Hi...Faceci nie mają casu zajmować sie bele cym, są stworzeni do wyższych celów... :wink: :wink: Aaa nie będe wymieniał jakich , bo kazdy ma inne upodobania , jeden lubi piwo , drugi rybki , a jeszcze inni to ciągli łowcy :p :p

a kobiety to niby co? do tyrania?? :evil: :evil:

witam :roll: misis Monik..... Hi Hi...Faceci nie mają casu zajmować sie bele cym, są stworzeni do wyższych celów... :wink: :wink: Aaa nie będe wymieniał jakich , bo kazdy ma inne upodobania , jeden lubi piwo , drugi rybki , a jeszcze inni to ciągli łowcy :p :p

my podobno jesteśmy po to, aby wszystko inne robić, aby facet miał czas na swoje sprawy. Ja tak usłyszałam kiedyś :roll:

Niee dziołcha teraz to przesadziłaś troche :x :x jak przeczytałem ten wpis w dzienniku cyt. No to się teraz pożalę jak wczoraj tyrałam Od godzin południowych do samego wieczora, pracowałam ciężko przy kopaniu, zasypywaniu, ubijaniu i układaniu. Efekt prac to wykopane 3 taczki ziemi (dołek dookoła, a w zasadzie dopiero do połowy), przywiezione 6 taczek pasku i 50kg cementu. Oj, nataszczyłam się tego wszystkiego tak bardzo, że do dzisiaj czuję jakby mi ktoś ciężarki u rąk dopiął Najpierw nasypałam sobie piasek w dołki, ubiłam pięknie, a na to przy gotowałam podypkę z piasku i cementu, znowu ubiłam i ułożyłam część dużej kostki z granitu. Samo układanie to już czysta przyjemność, tylko przygotowanie podłoża to ciężka praca - zwłaszcza w naszym gruncie .......... To mnie zmroziło istny horror.przestań mnie tak straszyć , normalnie jak u Hitchcocka Zdenerwowałem sie :roll: normalnie , przyjdę rano i to wykopie :roll: kurde nie będę sie stresował :p :p Ps. jak nie ma kto to trudno :wink: :wink:

dobry wieczór

Monia te dwie ostatnie fotki robią wrażenie oj robią :D

Zgadzam się,

trudno uwierzyć, że to ten sam ogród :)

A na tej rabatce różanej to masz korę pod kwiatami?

bo tak się zastanawiam jak to plewić między różami :roll:

Cieszę się, że Wam się podoba :D

Andulko - to bardzo drobno mielona kora. Żeby nie wyciągała całego azotu z ziemi, który jest różom niezbędny, posypuję ją azofoską. Jest to zabieg niezbędny, jeśli zdecydujesz się na posypanie korą. Plewić i tak trzeba, niemal codziennie, ale to już znacznie łatwiejsza pielęgnacja niż bez kory. Kora powoduje, że ziemia jest wilgotna, rośliny ładniej rosną, a chwasty łatwiej wyplewić, bo nie zrywają się :wink:

ehh to plewienie,

od kiedy rzadziej bywam u rodziców i nie zawsze mam czas na pracę w ogrodzie, a mama ostatnio z powodu kręgosłupa nie daje rady, przeraża mnie jak szybko te chwasty rosną :o

chyba zrobimy jesienią i wiosną trochę poprawek w jej ogrodzie, żeby mniej miejsca dla chwastów zostawić

Niestety mój chłop ciągle nie ma na nic czasu, a ja jak se co postanowię, to nie ma mocnych :lol: Na połączenie belek w tej różance czekam od ubiegłego roku :evil: zdążył zrobić nowy trejaż, a ten wciąż niedokończony, bo tam trzeba się trochę pobawić, żeby zrobić to precyzyjnie ze względu na skosy przycięciu belek :roll: Kręgosłup czuję, ręce tyż :wink: Dzisiaj dam sobie na wstrzymanie - kupię tylko kostkę i popołudnie będzie loozik, a jutro c.d. :wink:

Miłego odpoczynku po ciężkiej pracy :)

my podobno jesteśmy po to, aby wszystko inne robić, aby facet miał czas na swoje sprawy. Ja tak usłyszałam kiedyś :roll:

To w ramach anegdotki :lol:

Dotarłam właśnie do domu i przenosiłam dzisiejsze ikeowskie zakupy, kląc na czym świat stoi, bo paki długie 2m i po 20 kg - ciężkie i niewygodne :x

Zaczepia mnie 90letnia sąsiadka godzinkująca przed domem: "oj, ciężko to bez chłopa kobicie, ciężko..." - "sporadycznie" odstęknęłam i tacham dalej :lol: :lol: :lol:

Ale za następnym obrotem sąsiadka znów mnie zaczepia: "Ale... tak sobie myślę... że jak chłop byle jaki, to też nie warto..." :lol: :lol: :lol:

To w ramach anegdotki :lol:

Dotarłam właśnie do domu i przenosiłam dzisiejsze ikeowskie zakupy, kląc na czym świat stoi, bo paki długie 2m i po 20 kg - ciężkie i niewygodne :x

Zaczepia mnie 90letnia sąsiadka godzinkująca przed domem: "oj, ciężko to bez chłopa kobicie, ciężko..." - "sporadycznie" odstęknęłam i tacham dalej :lol: :lol: :lol:

Ale za następnym obrotem sąsiadka znów mnie zaczepia: "Ale... tak sobie myślę... że jak chłop byle jaki, to też nie warto..." :lol: :lol: :lol:

Moim sklromnym zdaniem, 2 twierdzenie godne jest jakiejś wielkiej nagrody :lol: