Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień doberek! a mnie się w ogóle dzisiaj dni popierniczyly -myślałam ,że to dziś poniedziałek brrrr :D

Monia help! Część liści moich różyczek plamistość zeżarła ,mam te gole łodygi ciachnąć?

Możesz troszkę przyciąć, ale nie tak całkowicie :wink: O tej porze plamistość lubi róże :-? Koniecznie spal wszystkie zarazone listki.

Dobrej nocy wszystkim :wink:

Ja na plamistość psikam od dwóch tygodni prawie codziennie i przyznam, że chyba daje efekty. Tym czymś na A.

Amistar :wink: Jest najlepszy, ale nie potrzeba pryskać codziennie :roll:

Monia, prawie bo zapominam :oops: a szkody były ogromne. Ale teraz będę wiedzieć, i nie będzie wyrzutów sumienia :wink:

:o nie pada :o , a to przecież tak blisko :roll:

Kraków w ogóle jest cieplejszy niż nasz Chrzanów - bardzo mnie to zawsze ciekawi, bo przecież odległość niewielka :roll: U nas pada niczym u Wu i to od wczesnego rana :roll: Prawdę powiedziawszy bardzo się z tego cieszę, choć niepotrzebnie wczoraj wszystko na działce podlewałam :-?

A ja wczoraj mówiłam sąsiadce, żeby odpuściła ganianie z konewkami, mówiłam :lol:

U nas siąpi :roll:

A z temperaturami to jest tak, że zawsze jest cieplej w dużym mieście - latem mury, beton dłużej trzymają ciepło, a zimą ogrzewanie itd... Ja mam do pracy raptem 18 km, ale tu jest jest całkiem inna zabudowa (domki jednorodzinne, małe bloki mieszkalne i sporo wolnych przestrzeni) i zawsze jest różnica temperatur kilka stopni. Nawet mogę dokładnie wskazać, w którym punkcie na trasie ta temperatura zaczyna rosnąć :wink: :lol:

Wyjątkiem są największe upały, jak żar się leje z nieba - wtedy najprzyjemniej jest u mnie pod domem, bo tam z kolei grube mury wiecznie zacienione przez stare, duże drzewa nigdy się tak nie nagrzewają :lol:

:o nie pada :o , a to przecież tak blisko :roll:

Kraków w ogóle jest cieplejszy niż nasz Chrzanów - bardzo mnie to zawsze ciekawi, bo przecież odległość niewielka :roll: U nas pada niczym u Wu i to od wczesnego rana :roll: Prawdę powiedziawszy bardzo się z tego cieszę, choć niepotrzebnie wczoraj wszystko na działce podlewałam :-?

Jest cieplej, bo jest w kotlince. Wystarczy, że pojedziemy na działkę, gdzie jest już trochę wyżej (a mamy 10 minut drogi samochodem) a już jest zupełnie inna temperatura i inne powietrze (sporo chłodniejsze). No i mamy piękną panoramę na leżące niżej miasto. :wink:

W Krakowie też już pada. I mam nadzieję, że zaraz przestanie, bo muszę iść do apteki po szczepionkę a nie mam folii na wózek. :-?