Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Moniu, ale moim to nie pomaga - też ogolone są na krótko, ale brzuchy i firanki i łapy zostają dłuższe a tam masakra - dziś myślałam, że żywcem je poobdzieram z piór 8) aż wzięłam nożyczki i co mocniej wplątane gałązki wycinałam :-? . Bardzo mażę o uporządkowanym ogrodzie, zlikwidowanej górze humusu, na której najwięcej chwastów rośnie i ogrodzeniu kompostu. Czy Punia też jest zdobywczynia wszelkich górek pagórków i innych wzniesień :roll: :wink:

oczywiscie :lol: najchętniej biegałaby jak zając pośród największych traw i chwastów :lol: , a z łapkami też mamy zawsze problem, bo właśnie w te długie kudełki wszystko się wplątuje :roll: Robię podobnie jak Ty - obcinam to, co mocniej zaplątane :wink:

Z kolei podczas zabaw w domu najbardziej lubi wskoczyć na wersalkę, następnie na jej oparcie, przebiec samym brzegiem (ja zawsze truchleję), a później zeskoczyć na podłogę. Wszystko odbywa się lotem błyskawicy :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

to dobra akrobatka a niej :lol: :lol: :lol: dzien dobry Moniu :lol:

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moniu

Mogłabyś wkleić zdjęcia lukarn? Zwłaszcza parapetu i styku z parapetu z dachówkami.

Męczy mnie to trochę, gdyż nie wiem jak powinno to być zrobione.

A tak swoją drogą dlaczego ocieplacie lukarenki teraz (po dachówkach)?

Na boki lukarenek położycie tynk? Jak chcecie je wykończyć?

My planujemy wkrótce otynkować piętro (aby zdązyć przed dekarzem)

Pozdrawiam

D.

Przeczytałam u Geda,że chcesz zobaczyć Turową Wolę.My też chcieliśmy.To w końcu pierwowzór naszego domu.Niestety!Cudowna wies, cudowny park...i to wszystko.Teren prywatny, drzewa tak gęste,że nie widać nawet małego fragmenciku dworka (to moje marzenie).Pięknie tam sobie żyją.Pzdrw.

Witaj :D :D Właśnie tego się obawiałam :-? Szkoda, a z drugiej strony rozumiem właściciela :roll:

Moniu

Mogłabyś wkleić zdjęcia lukarn? Zwłaszcza parapetu i styku z parapetu z dachówkami.

Męczy mnie to trochę, gdyż nie wiem jak powinno to być zrobione.

A tak swoją drogą dlaczego ocieplacie lukarenki teraz (po dachówkach)?

Na boki lukarenek położycie tynk? Jak chcecie je wykończyć?

My planujemy wkrótce otynkować piętro (aby zdązyć przed dekarzem)

Pozdrawiam

D.

Zdjęcia lukarenek wkleję, nawet za chwilę, a na pytania już odpowiadam :wink:

Boki lukarn mieliśmy ocieplone jeszcze przed położeniem dachówki, żeby uniknąć jej zabrudzenia klejem. Teraz ocieplamy przody, zanim osadzone zostaną okna i parapety, bo właśnie parapetów nie mamy jeszcze. Na lukarnach na razie nie będzie tynku - chodzi nam o to, żeby zakończyć prace z klejem do styropianu zanim będą okna, bo jest trudny do zmycia. Parapety powinny się pojawić wkrótce po zamontowaniu okien, więc wkleję zdjęcia. Będzie wykonane dokładnie tak, jak u mojego sąsiada przy starym domu:

http://img198.imageshack.us/img198/5858/1005002l.jpg