Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monia - staram sie jakoś pozbierać po tym co u ciebie zobaczyłam :o

Kobietko droga - ty nietylko jesteś królową róź, ale wszelkich kwatów :D :D :D Takiej ilości gatunków i odmian, to chyba u nikogo na forum nie widziałam. Cudeńka :D

Uwielbiam róże i planuję wprowadzić je do mojego ogrodu w przyszłym roku. Wtedy pozwolę sobie wpaść do ciebie po porady.

Kłaniam sie nisko KRÓLOWO :wink:

Witaj, Alunku :D

Dziękuję za to, co napisałaś - bardzo mi miło :oops: :D :D

Jak będziesz miała jakieś pytania dot. roślinek, róż itp, to pisz śmiało - w miarę możliwości postaram się odpowiedzieć :wink:

Witaj Moniu! Piekny ten twoj dworek, zawsze marzylismy z mezem o dworku , niestety mamy za waska dzialke na takie cudo. Kupilismy wiec projekt z Atrium- ARKA PLUS. Nie jest to moze typowy dworek, ale juz cos w tym stylu po malych zmianach :) . Tak na nawiasie tez jestem z Chrzanowa (urodzona), mam tez rodzinke w Trzebini i Chrzanowie :) . Pozdrowionka- Majka

Witaj Moniu! Piekny ten twoj dworek, zawsze marzylismy z mezem o dworku , niestety mamy za waska dzialke na takie cudo. Kupilismy wiec projekt z Atrium- ARKA PLUS. Nie jest to moze typowy dworek, ale juz cos w tym stylu po malych zmianach :) . Tak na nawiasie tez jestem z Chrzanowa (urodzona), mam tez rodzinke w Trzebini i Chrzanowie :) . Pozdrowionka- Majka

witaj, Majko :D

pochwal się tym projektem, chętnie pooglądam :wink:

to pęd właściwy dla Watykanu, który jest różą wielkokwiatową, a zatem będzie miał mało kwiatów, tylko na końcach takich właśnie długich pędów. To nowy pęd, niedługo zacznie drewnienie (im wcześniej tym lepiej, ponieważ musi przetrwać zimę). Wiosną (dopiero gdy ustaną przymrozki) zetnij wszystkie pędy nisko i ładnie się zagęści, co pozwoli na obfitsze kwitnienie przez całe lato. Dziczki są zupełnie inne, niekoniecznie czerwone (zależy jaka dzika róża stanowi podkładkę), mają inne liście i kolce niż zaszczepiona róża szlachetna :wink: