Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moniu... można by jeszcze ta szafkę ze zlewem dać niższą, i zlew nablatowy...

okna by nie zasłaniał, a nie trzeba by ścinać szafki :) .

A stół w kuchni to podstawa... planuję i to niemały, bo nawet lekcje synusiowi się dobrze w kuchni odrabia :roll: , a wszystkie ploty to przecież tylko kuchnia :wink: . Wszystkie stoły na starociach allegro już od jakiegoś czasu powinny czuć się obserwowane :D 8)

Okap zrobię śama, zabuduję normalny znaczy się... i chłop mi pomoże :wink:

Moniu... można by jeszcze ta szafkę ze zlewem dać niższą, i zlew nablatowy...

okna by nie zasłaniał, a nie trzeba by ścinać szafki :) .

A stół w kuchni to podstawa... planuję i to niemały, bo nawet lekcje synusiowi się dobrze w kuchni odrabia :roll: , a wszystkie ploty to przecież tylko kuchnia :wink: . Wszystkie stoły na starociach allegro już od jakiegoś czasu powinny czuć się obserwowane :D 8)

Okap zrobię śama, zabuduję normalny znaczy się... i chłop mi pomoże :wink:

Nie za bardzo wchodzi w grę nablatowy zlew :roll: Chyba, żeby mnie coś faktycznie rzuciło na kolana :lol:

No tylko mi nie mów, że taki Cię nie przekonuje :roll: ...

do tego miedziowego okapu.... cukiereczek... jak dla mnie oczywiście :D

http://www.allegro.pl/item843542573_zlew_miedziany_kuchenny_zlewozmywak_z_miedzi.html

i jeszcze te ozdóbki :roll:

ładny, tylko znowu ta cena :evil:

no i niestety jest to 50cm, a u mnie ścianka ok.40, więc właziłoby mi toto na okno :roll: :-?

Sprawdziłam, ścianka ma 45cm. Biorąc pod uwagę, że przyjdzie pianka wokół okien, byłoby na + jeszcze jakieś max.3cm, a co z resztą? Nie wiem jakie macie głębokie meble kuchenne, ale moje obecne są na 60cm :( . Głębokość super, bo szafki pojemne, a blaty b.praktyczne, a nie mam ich dużo. No i teraz? Musiałabym pójść dalej i przesunąć minimalnie okna blizej siebie, aby zyskać te brakujące 10cm, ale wówczas konieczne byłoby to we wszystkich oknach :o :roll:

Widzę, że dylematy kuchenne niemal rozwiązane :o Ja też jestem za wersją drugą, z jednego ważnego dla mnie powodu: lubię symetrię i jeśli okap byłby na środku, fajnie by to wyglądało :wink: Choć ostatecznie pierwsza wersja z piecem przy wejściu byłaby do przyjęcia, dzięki temu odsunięciu o parędziesiąt cm od drzwi :D Myślę Moniu, że Ty najlepiej wiesz czego chcesz :wink:

(przepraszam, że nic nie wyszukałam, ale ostatnio mam urwanie głowy ze wszystkim :oops: )

...W ogóle to wydaje mi się ,że najpiękniejsza kuchnia byłaby wtedy ,gdyby miała przynajmniej25m,niestety. :cry:

http://img200.imageshack.us/img200/2603/p1030517m.jpg

Nie wiem jaka jest Twoja kuchnia, ale moja 20m2 w zupełności mi wystarczy. Jedyne na co mogę ponarzekać, to fakt, że ze względu na otwory okienne i drzwiowe w zasadzie na każdej scianie oraz nisko osadzone okna, jest mało ustawna - dlatego zrezygnowaliśmy z jednego kuchennego okna (cały czas jest mi żal tego okna :( ).

Monia czytałam w twoim dzienniku ,ze jakieś zakupy elektryczne musisz zrobić :roll: Tak chciałaś .?Ta terminologia rzeczywiście nic mi nie mówi.Do nas elektryk "wszedł"ze wszystkim.

W zasadzie nie ma to znaczenia - mówił, że może wszystko kupić, ale M. powiedział, że kupi sam - niech kupuje, jak chce :lol: . Ja tylko wpisu dokonuję w dzienniku, żeby wiadomo było co i ile trzeba :wink: Kompletnie mi to nic nie mówi i nie przejmuję się tym zbytnio - elektryk powinien być OK, ponieważ jest z polecenia :D

Moja kuchnia nie jest taka duża .Ma 16,5 metra ,no i dochodzi jeszcze 2m spiżarni. :wink: Tak więc brakło mi miejsca na wielki stół.Ale może będzie chociaż malutki?

przez spiżareczkę masz mniej kuchni, ale może mały okrągły stoliczek kawowy z 2 krzesełkami się zmieści :wink: Więcej nie trzeba, żeby przycupnąć z psiapsiółką na ploteczki :wink:

Moniu, materiały na prund bardzo racjonalne, a kabla zabraknie :lol: Tata też na początek kazał kupić po 200m każdego, żeby nie zostało, ale jednak nasze domy mają swoją powierzchnię już nawet niezależnie od tego ile punktów będzie :wink: w każdym razie szykuj się co najmniej na drugie tyle :lol: Ale na szczęście materiały elektryczne nie są drogie. Trzymam kciuki i mam nadzieję, że już niedługo będę mogła oglądać pierwsze fotki kabelków na ścianach :wink:

Moniu, materiały na prund bardzo racjonalne, a kabla zabraknie :lol: Tata też na początek kazał kupić po 200m każdego, żeby nie zostało, ale jednak nasze domy mają swoją powierzchnię już nawet niezależnie od tego ile punktów będzie :wink: w każdym razie szykuj się co najmniej na drugie tyle :lol: Ale na szczęście materiały elektryczne nie są drogie. Trzymam kciuki i mam nadzieję, że już niedługo będę mogła oglądać pierwsze fotki kabelków na ścianach :wink:

Robociznę z materiałem przewiduję na jakieś 6,5tys.zł. Kabli będzie dużo więcej, ale na poczatek pan kazał tyle kupić. Szwagrowi w domu o podobnych wymiarach i pomieszczeniach wyszło niemal 3km kabla, więc wiem, że jeszcze sporo będzie, ale na razie ma być tyle, więc kupimy tyle. Za samą robociznę mamy uzgodnioną już kwotę 4,5tys.zł, węc liczę , że reszta (materiał) nie wyjdzie więcej jak 2tys.zł. :roll:

Hej,

tak patrzę na wielkość Twego domu Monia, a wielkość mego i w tamtym roku u nas cała elektryka wyszła 5 tys.(robocizna + materiał) a nie mamy ani domofonu, ani kabli telefonicznych, tylko elektryka i internet do 3 pokoi. Myśle, że te 6,5 tys. to taka cena minimalna.. :roll: