Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na razie robiliśmy zwykłe, proste, zalewane żelbetem w formach kartonowych (do kupienia na składach budowlanych). Przy wykończeniach elewacji zostaną odpowiednio "uformowane" przez firmę, która trudni się sztukatorstwem i tego typu kolumnami. Jest to firma z Chrzanowa. Koszt obudowania jednej takiej kolumny to ok.1500zł - jeśli to taniej niż znalazłaś, to mogę Ci dać namiary na tę firmę (wiem, że robią takie rzeczy w Krk, m.in. restaurują stare kamienice).

Hellooo Monia nie moge sie powstrzymac aby nie zapytac; gdzie mozna kupic piekny dziergany szydelkowo obrus na 10, 12 osob?

Widzialam u Ciebie na zdjatku, nakryty okragly stol. Nie wspomne o zastawie i o ladnej /serebrnej/ kandelabra.

Ohhh mialam kiedys piekny debowy stol na 12 osob i wiesz co sie z nim stalo?

Po wyjezdzie do K. "ktos" z rodzinki sobie "pozyczyl" gdyz nam nie byl juz potrzebny, wyobrazasz to sobie?! Tak bez slowa zapytania!! Zreszta wiele naszych rzeczy "przeszlo" do innych osob; czytaj: rodziny. Nie chce tutaj wyciagac takich spraw z obawy, ze moge byc czytana przez kogos, kto mnie zna /rodzine/ i obwiam sie, ze moglabym zostac zlinczowana i ukamienowana. :cry: :wink:

Taki obrus możesz kupić na Rynku w Krakowie. Do 31 sierpnia trwają targi sztuki i rękodzieła czyli Cepeliada i tego typu rzeczy jest tam do wyboru do koloru i w różnych technikach.

Na razie robiliśmy zwykłe, proste, zalewane żelbetem w formach kartonowych (do kupienia na składach budowlanych). Przy wykończeniach elewacji zostaną odpowiednio "uformowane" przez firmę, która trudni się sztukatorstwem i tego typu kolumnami. Jest to firma z Chrzanowa. Koszt obudowania jednej takiej kolumny to ok.1500zł - jeśli to taniej niż znalazłaś, to mogę Ci dać namiary na tę firmę (wiem, że robią takie rzeczy w Krk, m.in. restaurują stare kamienice).

Witam

Nasze kolumny też są tak formowane: lany eton z gruchy w kartonowe kolumny. Przy robieniu elewacji będziemy tylko doklejać na górze i na dole takie cós ze stryropianu. Nie wiem jak sie to nazywa. Tu koszt ok. 400-600 zł za te częsci styropianowe. Kosztów kolumny nie znam.