Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• monia i marek

5492

• wu

1878

• anjamen

1325

• OK

888

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Po raz kolejny obejrzałam sobie twoje róże - cuuudne są.... Ja niestety z bólem serca zrezygnowałam w tym roku z różanych zakupów, ale myślę, że w przyszłym roku sobie to odbiję :) Zimowit też pięknisty - moje po raz kolejny zostały skonsumowane przez jakieś gryzonie, podobnie jak część tulipanów :evil: Masz jakiś patent na sadzenie cebulek? Sadziłam w koszach specjalnych, ale nic to nie dało...

Sadzę właśnie w tych koszykach i o zgrozo jestem przerazeniem czytam, że i tej metodzie gryzonie dają radę :o :o :o Niestety gorsi od gryzoni są ludzie :evil: - kupiłam ostatnio nowe cebule i ok.70szt. cebul i świetny sekator ktoś mi ukradł z działki :evil: :evil: :evil: :evil: Mało tego, na samym koncu działki, połamany został przy tej okazji żywopłot z cisów (jakiś drań tamtędy przechodził i złamał 3 cisy, które były już na 1m wysokie). Są jakieś środki do walki z gryzoniami, ale to jakieś trucizny ... nie mam sumienia :-?

Czemu zrezygnowałaś z róż?? Szkoda, mogłabym Ci dać namiary na b.dobrego sprzedawcę 8) . Ja dzisiaj kupiłam kilka nowych sadzonek róż, jutro zamierzam dokupić kolejne, bo teraz najlepszy czas na sadzenie róż kopanych z gruntu.

Monia szlag by to trafił!!! :evil: :evil: :evil:

Człowiek tyle serca wkłada w swoje marzenia, a jakiś pipipip... niszczy wszystko w kilka chwil. :-? Najgorsze jest to, że nie ma na takich sposobu. :evil: Aby im łapy pousychały!!! :evil:

Dokładnie tak - wkurzona byłam okropnie jak to zobaczyłam :evil: Najbardziej mi żal tych cisów, bo rosną kilka lat, żeby osiągnąć taką wysokość - specjalnie kupiłam większe sadzonki, żeby już były duże :cry: , no i sekator do róż - wspaniały, b.drogi, a przede wszystkim był to prezent imieninowy od moich koleżanek i kolegów z pracy :cry: :cry: :cry: :cry: Całe wakacje z niego korzystałam, był naprawdę znakomity ... był :cry:

Bardzo szkoda... :cry: W zasadzie koszt cebul był porównywalny do ceny sekatora, ale jego mi wyjątkowo żal... nawet gdybym sobie odkupiła, to już nie to samo :cry: . W takich chwilach doceniam bliskie sąsiedztwo domów, a nie takie odludzie jak u nas na działce, gdzie wkoło pola i łąki :roll: - złodziej wchodzi i spokojnie sobie buszuje pod naszą nieobecność :evil:

Bardzo szkoda... :cry: W zasadzie koszt cebul był porównywalny do ceny sekatora, ale jego mi wyjątkowo żal... nawet gdybym sobie odkupiła, to już nie to samo :cry: . W takich chwilach doceniam bliskie sąsiedztwo domów, a nie takie odludzie jak u nas na działce, gdzie wkoło pola i łąki :roll: - złodziej wchodzi i spokojnie sobie buszuje pod naszą nieobecność :evil:

No właśnie czują się bezkarni. :evil:

Ja też bym podłączyła ogrodzenie pod 220. :roll: :lol:

Sadzę właśnie w tych koszykach i o zgrozo jestem przerazeniem czytam, że i tej metodzie gryzonie dają radę :o :o :o Niestety gorsi od gryzoni są ludzie :evil: - kupiłam ostatnio nowe cebule i ok.70szt. cebul i świetny sekator ktoś mi ukradł z działki :evil: :evil: :evil: :evil: Mało tego, na samym koncu działki, połamany został przy tej okazji żywopłot z cisów (jakiś drań tamtędy przechodził i złamał 3 cisy, które były już na 1m wysokie). Są jakieś środki do walki z gryzoniami, ale to jakieś trucizny ... nie mam sumienia :-?

Czemu zrezygnowałaś z róż?? Szkoda, mogłabym Ci dać namiary na b.dobrego sprzedawcę 8) . Ja dzisiaj kupiłam kilka nowych sadzonek róż, jutro zamierzam dokupić kolejne, bo teraz najlepszy czas na sadzenie róż kopanych z gruntu.

No przerażenie ogarnia rzeczywiście :o :roll: :o I nie za bardzo na razie możesz się przed takimi "gośćmi" :evil: zabezpieczyć... Brrrr...

Co do tych gryzoni, to też nie wybrałabym trucizny; są jakieś odstraszacze na ultradźwięki czy cuś takiego - ale nie wiem, jak ze skutecznością. Wyczytałam gdzieś też, że można cebule zawijać w drobną siatkę metalową - tak po kilka sztuk, i wtedy może się uchowają. Muszę tego spróbować - w przyszłym roku, bo teraz nic nie kupuję i nie sadzę - finansowo trochę nie wyrabiam. Dlatego zrezygnowałam z róż - choć dałaś mi namiary na szkółkę :wink: A masz jeszcze jakiegoś innego sprzedawcę? Też nie pogardzę namiarami, bo moja wirtualna (na razie) kolekcja angielek rośnie.... :wink:

Pozdrawiam :) :) :)