Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Też kupowałem w e-plytkach w ubiegłym roku płytki na dwie łazienki rzaem za ok. 7 kzł w miejscowych sklepach z płytkami i w "hurtwniach" ceny prawie nie do negocjacji po wielkich mecyjach moze pan dostać 2% rabatu i czas oczekiwania na płytki taki sam jak w E-plytkach z tym że przez net były tańsze o ok. 20% już po doliczeniu transportu więc nie było co się zastanawiać tym bardziej że mieszkam w małej mieścinie i nie ma za bardzo wyboru wśród dostawców płytek i skorzy do negocjacji cenowych też nie są - nawet im pokazałem ceny z internetu - i co usłyszałem "no to niech pan sobie tam kupi my więcej jak 2%z ceny zejść nie możemy" no to więc posłuchałem rady sprzedawcy i kupiłem przez net:-) towar ładnie przyjechał na palecie wszystkie paczki były ok. W czasie układania trochę pozmieniałem wzór i musiałem zamówić jeszcze jedna paczkę i tu niestety towar dojechał w kawałkach a ja ciućmok nie sprawdziłem paczki przy kurierze więc nie mogłem reklamować - taka mała nauczka na przyszłość. Ze względu na miejsce zamieszkania i jakąś wrodzoną niechęć miejscowych sprzedawców do sprzedawania towarów w noramalnych cenach - prawie całe wyposażenie do wykończenia kupiłem przez net w sklepach internetowych lub z allegro i jestem zadowolony i to bardzo ale zawsze oglądam towar "w realu" i dopiero wtedy szukam w necie. Gdyby wszystko policzyć to ładnych kilka tys. oszczędności się uzbierało z tych zakupów.

• Odpowiedzi 92
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Byłam w Castoramie i Praktikerze oglądać płytki Cersanitu i Opoczno, spisałam modele i ceny. Pojechałam do salonu, tam było znacznie drożej ale na podstawie ceny z marketu dostałam upust ale to i tak nie było jeszcze taniej niż w w/w marketach. Pani sprzedawczyni powiedziała, ze nie może policzyć mi taniej, bo ich płytki sa lepsze a te w markecie są gorszej jakości tzw. drugi sort. Podobną sytuację miałam z zakupem umywalki i kabiny prysznicowej. Ciekawe, czy faktycznie dana firma moze miec dwie linie produkcyjne tego samego produktu, część lepszej jakości towaru idzie do marketu a cześć do salonu...??

Ciekawe, czy faktycznie dana firma moze miec dwie linie produkcyjne tego samego produktu, część lepszej jakości towaru idzie do marketu a cześć do salonu...??

To nie chodzi o dwie linie produkcyjne tylko o sortowanie po wyprodukowaniu na dwa albo trzy gatunki w zależności, który egzemplarz się udał a który nie.

• 1 year później...

Witam forumowiczów,

znalazłam płytki w sklepach internetowych podanych w temacie, są w atrakcyjnej cenie, ale nigdzie nie mogę znaleźć opinii na temat tych sklepów.

Czy może ktoś z Was robił tam zakupy? Jak narazie poruszam się bardzo ostrożnie w tym temacie, bo rzadko kupuję przez internet, dlatego trochę się obawiam czy nie nie wpakuję się w towar gorszej klasy, którego potem będzie problem zareklamować.

Proszę o Wasze opinie:-)

• 1 year później...

Witam,

czy ktoś kupował kafelki/ceramikę, od tego dystrybutora? Jego adres to www.ceram.eu firma jest z Wrocławia.

Pytam, bo chcę tam zamówić płytki, ale trochę się boję. Na stronie nie ma ani NIPu, KRS czy innych, tak samo jak na wycenie którą od nich dostałam.

Jakie macie doświadczenia z kupowaniem kafli przez internet?

dziękuję za pomoc,

pozdrawiam,

• 6 months później...
Trochę dziwne, że firma na stronie nie udostępnia danych rejstrowych. My dużo sprzedajemy płytek i ceramiki na odległość, towar jest wysyłany na paletach transportowych, dlatego praktycznie nie ma uszkodzeń transportowych. Z płytek sprzedajmy firmy Atlas Concorde i Edilcuoghi - w tym przypadku naprawdę są spore różnice w cenie miedzy sklepem internetowym a tradycyjnym.

• 9 months później...

Witajcie!

Być może taki wątek już się pojawiał, jednak jestem nowa na forum i obawiam się, że nie dam rady odszukać potrzebnych mi informacji.

Zastanawiam się nad zakupem płytek ceramicznych przez internet. Co myślicie o takiej formie zakupów? Czy ktoś z was ma jakieś doświadczenia z tym związane?

Przyznam się, że mam spore oczekiwania wobec sklepów online. Najlepiej, aby oprócz dużego asortymentu, sklep oferował doradztwo, pomógł w wyborze koloru itd. Możecie mi coś polecić? Na pewno wy również macie swoje oczekiwania i opinie na ten temat :) Z góry dzięki!

Kupowałam płytki do jednej z łazienek i do kuchni, holu, na schody ( jeden rodzaj) ze sklepu internetowego. Ale wcześniej oczywiście widziałam je w realu, a zakup przez sieć podyktowany był głównie niższą ceną.

Jeden ze sklepów z szeroko rozbudowaną stroną inernetową (wraz ze zdjęciami realizacji łazienek od kupujących ) oferował usługę projektową, z której postanowiłam skorzystać jako,że sama miałam problem z wizualizacją swojej łazienki. Płytki miałam wybrane już wcześniej, a ten sklep miał je w swojej ofercie po korzystnej cenie.

Kontakt z "projektantem" odbywał się telefonicznie i mailowo, ale niestety nie byłam specjalnie zadowolona z tej usługi. W prawdzie próbowałam nakreślić swoje potrzeby i oczekiwania co do finału, ale "projektant" i tak zrobił tak jak on to widział nie biorąc pod uwagę moich sugestii, szczególnie chodziło mi o uwzględnienie wygodnych mebli łazienkowych, którymi on specjalnie się nie przejmował. Za to miałam wrażenie,że skupił się na upchnięciu w mojej małej łazience całej dostępnej serii płytek, którą wybrałam tj. i płytka jasna /płytka ciemna/ dekory/ mozaika jasna/mozaika ciemna. Nie jestem znawcą, nie umiem projektować, ale wiem,że umiar jest cnotą:) i wiem,że mniej znaczy lepiej.

Summa summarum przyjęłam projekt, pan przygotował rzuty każdej ze ścian i dokładne wyliczenia ilości płytek. Przesyłka dodarła do mnie bardzo dobrze zabezpieczona, a panowie od glazury mieli wszystko ładnie przygotowane na papierze co, jak i gdzie kłaść.

Nie jestem więc zachwycona specjalnie doradztwem i pomocą w układaniu łazienki za pośrednictwem netu.

Moi rodzice także korzystali z usługi projektowania przy centrum łazienkowym - ale mieli kontakt z panem osobisty i tak długo dopracowywano projekt, aż uzyskali to co ich zadowoliło.

Także - zakupy w necie - tak; projektowanie, dobór kolorów, uzgadnianie potrzeb - nie. Dodam jednak,że chciałam mieć łazienkę przede wszystkim praktyczną i wygodną, a ponadto prostą i ponadczasową, czyli bez tych wszystkich nadmiernych dodatków jak dziwaczne sufity, półki karton-gips podświetlane gdzie się da, wanny ze schodkami itp.itd. ( przepraszam z góry tych, którym takie sprawy się podobają).

Śledząc nieustannie forum nauczyłam się,że mniej znaczy lepiej i,że nie warto ślepo podążać za modą. A dla " przysklepowych projektantów" nie zawsze NASZE potrzeby są najważniejsze ....

Przepraszam za tak rozwlekły post :) tak już mam jak się rozgadam:) Może inni forumowicze wypowiedzą się na ten temat, ja niestety nie mam zbyt dobrych wrażeń.

Dodam jeszcze,że płytki zakupione przez net na resztę domu spełniły moje oczekiwania - dobrze zapakowane, z jednej serii produkcyjnej i oczywiście w dobrej cenie:)

Edytowane przez gahan

Wow, dziękuję Ci za odpowiedź :) nie sądziłam, że projektant zamiast pomóc, może zaszkodzić. W zakupach przez internet chyba najbardziej obawiałam się uszkodzenia płytek podczas transportu... A jeśli potem ktoś by nie przyjął reklamacji to już w ogóle :bash: Może ktoś jeszcze podzieli się swoimi wrażeniami? :)

Jeśli chodzi o transport - nie miałam najmniejszych zastrzeżeń. Wszystko bardzo dobrze zapakowane. Ale też czytałam opinie kupujących. Myślę,że sklepy z armaturą i ceramiką łazienkową dokładają starań, aby towar jak najbezpieczniej dotarł do klienta - bo głównie handlują właśnie "tłukącymi" towarami i nie mogą sobie pozwolić na niedbalstwo w pakowaniu/

• 2 weeks później...

Witam

jest warto kupić w sklepie internetowym chciałem kupić w salonie wycena 4500 zł

znajomy polecił mi sklep [reklama debiutanta] wyceniono na kwotę 3500 zł

1000 zł oszczędności miły kontakt płytki dojechały

Edytowane przez joliska

Wszystkie płytki oraz ceramikę kupiliśmy przez internet. Oczywiście niemal wszystko było dobrze przemyślane, przeliczone i obmacane na żywo w salonach z płytkami:) Jedynie opoczno organza kupiliśmy w ciemno - tak mnie zachwyciła na FM:)

Z transportem nie było żadnego problemu. Wszystko dotarło bez uszczerbku. Ale i tak mieliśmy 2 dni na zgłoszenie ewentualnych uszkodzeń lub braków.

Pojedyncze brakujące płytki dokupiliśmy już w sklepach stacjonarnych.

• 1 month później...

Ja wszystkie płytki (łazienka, kuchnia, wiatrołap) zamawiałam przez internet. Większość widziałam wcześniej na żywo, ale podłogowe do wiatrołapu były zakupem totalnie w ciemno :rolleyes:

Najbardziej obawiałam się czy dojadą całe, ale wszystko na szczęście było pod tym względem ok. Po jednym przykrym wypadku z muszlą wc nauczyłam się już sprawdzać wszystkie paczki przy odbiorze.

Przy naszym metrażu różnica w cenie nie była może jakaś oszałamiająca, ale była ;) No i w przypadku wybranych przez nas płytek czas oczekiwania w sklepie stacjonarnym okazał się znacznie dłuższy niż w intenetowym. Tam mieli je akurat na stanie.

• 1 year później...
  • 4 weeks później...
Zależy, na jaki sklep internetowy trafisz. Zanim się zdecydujesz, poczytaj sobie opinie klientów i sprawdź, czy gdzieś w necie ktoś się nie skarży na źle zapakowaną przesyłkę, nie taki kolor albo dodatkowe koszty, których się nie spodziewał. Jak sklep ma dobrą renomę, to czemu masz nie kupić? Oczywiście wcześniej obejrzyj sobie płytki na żywo.