Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 92
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja kupiłam płytki do łazienki i dwóch ubikacji przez neta. Przy wyborze sklepu kierowałam się głównie ceną, a dokładnie to zrobiłam tak, że policzyłam ile których płytek potrzebuję i takie zestawienie wysłałam do kilku sklepów z prośbą o wycenę. A że wartość była niemała to prawie wszyscy zaproponowali jakiś rabat w stosunku do cen widocznych w sklepie. Oczywiście wybrałam najtańszą ofertę:) niest

Moje płytki przyjechały na palecie, zero uszkodzeń.

Dzięki bardzo! Czyli mogę uspokoić swojego męża,że przez Internet też można. I jeśli mają być z wadami to mogą trafić się w najlepszym sklepie,a od tego jest reklamacja.

Dokładnie tak. Sklepy dają 2-3 dni na sprawdzenie wszystkiego, bo przy kurierze nie byłoby możliwością (poza tym, co widać od razu, ale duże uszkodzenia są widoczne naprawdę od razu). Chyba wszystkie sklepy wysyłają na paletach, dzięki temu zwiększa to bezpieczeństwo transportu.

Sama kupowałam do siebie do łazienki w sklepie http://www.glazura24h.pl (polecam) i w całości były 3 płytki uszkodzone. Mąż kupował w stacjonarnym większą część (kuchnia, 2 łazienka, wiatrołap) i tam było chyba z 5 pękniętych w sumie. Czyli w granicach błędu :)

• 8 months później...
  • 11 months później...
  • 9 months później...
Witajcie - mam pytanie, jakie możecie polecić sklepy internetowe do zakupów, z tanimi cenami? Nie znam się na tym i chciałabym, byście napisali, czy znacie jakiś tani sklep internetowy z płytkami? Koleżanka polecała [spam] - ponoć mają tanio i 3 dni czekała na dostawę. Czy 3 dni to taki standardowy okres jak się zamawia przez internet? Zależy mi na szybkości, ale też żeby oszczędzić. Edytowane przez Elfir

• 3 weeks później...
Jeśli istnieje darmowa opcja dostawy do wybranego dystrybutora, to bym zamówił. W przeciwnym wypadku wydaje mi się, że koszty dostawy są bardzo wysokie. Przecież płytki ważą sporo. No i bałbym się zamówić je zwykłym kurierem, bo to co sie słyszy o rzucaniu i tłuczeniu paczek, to mówi samo za siebie.

• 3 months później...
  • 5 weeks później...
  • 1 year później...

Witam

Powiedzcie mi proszę jak to jest że producent np.paradyż ma na swojej stronie płytkę przykładowo w tej samej cenie co salon sprzedaży na mieście (np.149zł/m)a już inne sklepy internetowe pośrednicy na ceneo sprzedają ten sam gatunek za 100zł.Rozumiem że lepiej dać zarobić i wspierać lokalny biznes ale obliczyłem że na tej tranzakcji zaoszczędziłbym 4tys.zł. więc gdzie jest myk?czy producent może pozwolić na takie zaniżanie cen przez kontrahentów?

Producentom czasami nie opłaca się sprzedaż detaliczna - to wymaga ludzi, logistyki itp. Taniej hurtem sprzedać do kontrahentów, którzy mają swoje sieci logistyczne i mogą zrobić to taniej. Część otwiera sprzedaż ale dla klientów, którzy chcą i stać ich na zakup bezpośredni, bo robią to z rozumianej przez siebie lojalności, czy innego przywiązania do marki - ich prawo.