Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w truskawkach

Recommended Posts

• 2 weeks później...
Witam Cię Wiolasz.Czytałam juz wcześniej twój dziennik i bardzo mi sie podobł.Szkoda że budujesz sie tak daleko.Mogłabyś napisać coś o wielkości pokoi na górze ,to mnie najbardziej teraz nurtuje.Nie wiem czy nie połączyć na górze pokoików nad kuchnia i szlonem.Miały to być dziecinne,ale teraz wydaje mi się że troche małe.Jak teraz to widzę to też brakuje mi tego metra.Pozdrawiam serdecznie.

Czy widziałeś projekt poddasza w wersji z dachem czterospadowym? Mamy identycznie, tzn. zlikwidowaliśmy pokój pośrodku (ten centralnie nad wykuszem) i teraz obecny rozkład jest super: Przestronny, ustawny. Ten pokoik nad kuchnią jest najmniejszy...ale też myślę, że większy niż mój mały pokój w bloku.

Myślę, że wielkość pokoi jest (dla mnie) w sam raz. Ten metr brakuje mi tylko gdy wchodzę do małej łazienki na dole i kiedy myślę o przedpokoju. Ale to już kwestia umeblowania i oświetlenia teraz bo nic już nie zmienię.

Lubię go już takim jaki jest :D

Rzeczywiście warto to przemysleć,ale czy nie jest zaciemno?czy dodaliście okna dachowe?W moim projekcie dodaliśmy piwnicę pod polową domu,więc pom.gospodarcze będzie w piwnicy,a tym samym powiekszy sie łazienka na dole.Na górze wejście do garderoby ma być z korytarza.Wyjście na taras będzie z tyłu domu i powiększyliśmy okno w kuchni.Mam nadzieje że będzie to funkcjonalne w zyciu codziennym.Przedemna jeszcze długa droga aby zamieszkać w swoim domu i mam nadzieje że tez go polubie-bo narazie mam ciagle jakies zastrzeżenia.pa

Witam

nie dodawaliśmy okien dachowych. Jakoś nie widzieliśmy potrzeby.

1) wejście do garderoby faktycznie lepiej z korytarza- tak mamy i tak bardziej mi się podoba.

2) widziałam gdzieś na zdjęciach wyjście na taras z tyłu domu i, przyznam się, nie podobało mi się wogle.

3) gdybym chciała powiększyć okno w kuchni, musiałabym powiększyć je w kotłowni. To nie bardzo , bo w kotłowni zależało nam na miejscu przy ścianie do wykorzystania. POza tym więcej światła jest z okna 90-tki niż ze 120-tki ale z poprzeczkami.

pozdr.

• 1 year później...
  • 6 months później...

sporo zmian

Na parterze: taras tylko od elewacji południowej ( u nas to część domu z wykuszem ) wyjście na taras przeniesione z elewacji bocznej na południową.

drzwi do kotłowni z zewnątrz.

Na piętrze:

pokoje na górze tak jak u Ciebie dwa na jednej stronie z wyjściami na taras na wykuszu.

Łazienka przeniesiona w miejsce gdzie była garderoba a w miejsce łazienki będzie pralnia lub biblioteczka. Jeszcze nie wiem :)

trzeci pokój będzie na razie stryszkiem.

zamiast pudełka z okrągłym oknem będzie lukarna z balkonem :).

na bocznych elewacjach zlikwidowaliśmy balkony i zamiast drzwi są tam okna.

To chyba tyle.

Są to zmiany mało lub zupełnie nie ingerujace w konstrukcje domu.

• 5 years później...