Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klan Irlandczykow - Polska mafia w Irlandii ;)

kotecek

Recommended Posts

Burifanek ,no ale zdradź jaka to mieścina obok WATERFORD.Często jeżdzę w tamtym kierunku.

Moze nawet kiedyś spotkaliśmy się gdzieś przypadkowo

Zdradzą,zdradzę to Kilkenny może nie tak blisko Waterford ale najbliżej do jednego z większych miast a kto wie czy nie spotkaliśmy się kiedyś przypadowo świat jest naprawdę bardzo mały :D

• Odpowiedzi 295
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja lubię deszcz - porządny płaszcz i odpowiednie obuwie (czytaj: kalosze, tudzież wellies) i w drogę. Natomiast to czego nie moge "zdzierrzyć" to wiatrzycho...brryyy..

Dziś dzwoniłam do domu i dziennik budowy zakupiony, ostemplowany, podpisany i przyniesiony do domu! Teraz czekam na info od naszej kierowniczki budowy w sprawie ilości drewna na dach, ponieważ planujemy zamówić już teraz.

PS Jestem nowicjuszem na FM i proszę o wskazówkę: jak uruchomić multicytowanie? Gdzie kliknąć by zacytować w jednej odpowiedzi, posty różnych forumowiczów?

A ja lubię deszcz - porządny płaszcz i odpowiednie obuwie (czytaj: kalosze, tudzież wellies) i w drogę. Natomiast to czego nie moge "zdzierrzyć" to wiatrzycho...brryyy..

Dziś dzwoniłam do domu i dziennik budowy zakupiony, ostemplowany, podpisany i przyniesiony do domu! Teraz czekam na info od naszej kierowniczki budowy w sprawie ilości drewna na dach, ponieważ planujemy zamówić już teraz.

PS Jestem nowicjuszem na FM i proszę o wskazówkę: jak uruchomić multicytowanie? Gdzie kliknąć by zacytować w jednej odpowiedzi, posty różnych forumowiczów?

Po prawej u góry w rogu każdego postu masz żółte Cytuj to przyciskasz i już post jest zacytowany :D ale jak cytować więcej po kolei to sama nie wiem jeszcze do tego nie doszłam :cry: Witam i życzę powodzenia w dalszych zmaganiach budowlanych :lol:

Po prawej u góry w rogu każdego postu masz żółte Cytuj to przyciskasz i już post jest zacytowany :D ale jak cytować więcej po kolei to sama nie wiem jeszcze do tego nie doszłam :cry: Witam i życzę powodzenia w dalszych zmaganiach budowlanych :lol:

Dziękuję za odpowiedź!

I tym miejscu przydałoby się zacytować też ktośka i mayadaski i też mi podziękować :wink:

Próbowałam szukać info na temat wielocytowania, ale o tym cisza w FAQ. Podobnie wkurza mnie, że nie wiem jak zobaczyć wątki w których coś się skrobnęło (jest tylko opcja zaobacz soje posty) albo po prostu chce się je subskrybować i mieć w jednym miejscu (poza zakładkami/ulubionym). Czy ktoś coś wie?

Dziękuję za odpowiedź!

I tym miejscu przydałoby się zacytować też ktośka i mayadaski i też mi podziękować :wink:

Próbowałam szukać info na temat wielocytowania, ale o tym cisza w FAQ. Podobnie wkurza mnie, że nie wiem jak zobaczyć wątki w których coś się skrobnęło (jest tylko opcja zaobacz soje posty) albo po prostu chce się je subskrybować i mieć w jednym miejscu (poza zakładkami/ulubionym). Czy ktoś coś wie?

Nie da się, bo to forum muratora :wink: :evil: masz tylko swoje posty, tam są wątki w których coś się pisało, a pozostałe, które "śledzisz", są śledzone i tylko czasem jest szansa, że się dostanie powiadomienie na emaila, ale tylko czasem :x

Ogólnie denerwowało mnie to wszystko, ale dałem sobie już spokój.

Dzisiaj nie wieje :wink:

A ja nie wiem jak ludzie robia, ze cytuja cos z dziennika w komentarzach...znaczy przenosza to pomiedzy watkami :roll: :roll: :roll:

sierota opluta jestem w tych sprawach :roll: :roll:

Maja

bierzesz cytuj w dzienniku, ale nie wysyłasz, tylko zaznaczasz wszystko i "kopiuj", później otwierasz "odpowiedz" w komentarzach i "wklejasz". Takim sposobem masz cytat i możesz tak xxx razy.

W razie pytań chętnie pomogę.

Pozdrawiam

• 1 month później...

Witam :D

Temat Irlandii jakże mi bliski... Piszę już z drugiej strony. Po 2 latach spędzonych w Galway wróciliśmy z mężem i synkiem do Polski. Na wiosne ruszamy z budową. Pozdrawiam wszystkich emigrantów z Zielonej Wyspy, która na zawsze pozostanie w moim sercu :)

Witam :D

Temat Irlandii jakże mi bliski... Piszę już z drugiej strony. Po 2 latach spędzonych w Galway wróciliśmy z mężem i synkiem do Polski. Na wiosne ruszamy z budową. Pozdrawiam wszystkich emigrantów z Zielonej Wyspy, która na zawsze pozostanie w moim sercu :)

Witaj! Więc jak to jest już być "po drugiej stronie (mocy)"?

Powodzenia w budowaniu życzę, my również ruszamy na wiosnę. Założenie pierwotne było podobne do Waszego - małutki, skromny domeczek, ale jak zaczęliśmy rysować z panią architekt projekt to musieliśmy sporo ciąć, wkoncu stanęło na ok.130m użytkowej;)

Ach i jeszcze cierpliwości życzę w przetrwaniu wiosny, bo nam się dłuży okropnie. Póki co odwiedzamy carboot sales i wyszukujemy pierdółki, ostatni nabytek to zupełnie nowa bateria do kuchni za całe 10 euro!

Witaj! Więc jak to jest już być "po drugiej stronie (mocy)"?

Narazie ok, byłoby jeszcze lepiej gdyby już na swoim... Do Irlandii zawsze pozostanie sentyment, tęsknota za miejscami, niektórymi ludźmi, przeżytymi tam chwilami ale zrozumieliśmy że nasze miejsce jest tutaj, czyli w Polsce. Oczywiście to sprawa bardzo indywidualna i rozumiem też ludzi, którzy nie chcą wracać.