Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klan Irlandczykow - Polska mafia w Irlandii ;)

kotecek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 295
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pozdrawiam ja Anglia:)

A mnie denerwuje to ze wyjechalo 2 mln mlody ludzi wiekszosc po studiach gdzie przestalo stac w kolejce i podpisywac sie jako bezrobotni i zmienilo statystyki i do tego do Polski plynie doslownie fortuna z nas a oni potrafia wypinac tylko klaty po ordery!!! Bo wiekszosc sle do Polski na jakies cele mieszkania ,domy na utrzymanie rodzin ktore zostay i ile wydajemy latajac na urlopy.A tam tylko klaty wypinaja!!! I jak ktos pisze nieudaczniki ty bym tylko w ryja dala:) Jeszcze laske robia ze podatki zniosa!

Pozdrawiam

PS Musialam sie wygadac

Pozdrawiam ja Anglia:)

A mnie denerwuje to ze wyjechalo 2 mln mlody ludzi wiekszosc po studiach gdzie przestalo stac w kolejce i podpisywac sie jako bezrobotni i zmienilo statystyki i do tego do Polski plynie doslownie fortuna z nas a oni potrafia wypinac tylko klaty po ordery!!! Bo wiekszosc sle do Polski na jakies cele mieszkania ,domy na utrzymanie rodzin ktore zostay i ile wydajemy latajac na urlopy.A tam tylko klaty wypinaja!!! I jak ktos pisze nieudaczniki ty bym tylko w ryja dala:) Jeszcze laske robia ze podatki zniosa!

Pozdrawiam

PS Musialam sie wygadac

dokładnie wiekszośc z nas wyjechała za granice po to aby kiedys mozna było wrócic do Polski i móc zacz ąc godnie życ, bo inaczej zostając w kraju to napewno wielu z nas napewno niemiała by szans na zrealizowanie swoich marzen chyba że by zaciagneła gigantyczny dług w banku,człowiek pracuje za granicą a oni ściagają z nas mase kasy a za co, za nic od tak sobie :evil:

W ostatnim roku emigranci przywiezli do Polski wiecej pieniedzy niz warte byly wszystkie dotacje Unii Europejskiej.

Dlatego Tusk powiedzial do Polakow w Dublinie "Nie przyjechalem tu namawiac Was do powrotu". :lol: :lol: :lol:

no a jak bo dla tych w rządzie to lepiej bo my pracujemy ,zarabiamy a oni nas okradają z tych głupich podatków :evil: dla tego tak naprawde nas nienamawiają do powrotu,mówia bezrobocie maleje coraz wiecej pracy a moim zdaniem tak wiele tej pracy nadal nie ma a jak jest to za grosze, no moze w budowlance to teraz zarabiają lepiej ale reszta ludzi to zarabia duzoooooooooo mniej :cry: a jedynie co idzie do góry to rachunki :roll: aż sie słabo robi

a tak wogóle widzicie co sie dzieje z euro, kurcze jak tak dalej pójdzie to niedługo euro bedzie po 3 zł ,wiecie cos o tym kiedy sie ustabilizuje?? :x :o

No wlasnie slabo teraz z tymi walutami.Zlotowke trzymaja wysoko sztucznie.A na Wyspach teraz tez malo kolorowo.Jak ogladam wiadomosci BBC to troche jak w Polsce przed wyjazdem:) Mamy kryzys w calej europie i musimy sie z tym kochane pogodzic i oby nam waluty jakos sie jeszcze trzymaly na czas budowy.Teraz to tak troche mi smutno ze zwleklaismy z budowa albo inaczej smutno ze walute trzymalam zamiast wymieniac.No ale kto pomyslal ze tak poleci.

Pozdawiam

dokładnie euro spada w zastraszajacym tępie jak tak dalej pójdzie to az strach myslec ,kurcze żeby sie troche te euro podniosło ,moim zdaniem jest to chyba specjalnie robione, :evil: no niewiem niewiem co to bedzie miejmy nadzieje że chociaż sie w miare utrzyma za te 3.40 i pomyslec że niedawno jak we wrzesniu było po 3,75 jak sie nie wku....

go-go dzieki ze podoba ci sie projekt zobaczymy czy sie jeszcze spasuje na naszą działke moze jak czytałas mój dziennik to z naszym planem zagospodarowania jest malutki problemik ale mam nadzieje że sie wszystko wyjasni i bedzie ok pozdrawiam was serdecznie :wink:

Witam po przerwie. Tak, wlasnie wrocilam z Polski . W Szczecinie lalo caaaaly tydzien. Bez przerwy. Woda wszedzie stoi bo ziemia nie nadaza z wchlaninianiem jej. Nikt nie robi zadnych prac ziemnych i wszyscy narzekaja. Na szczescie jak wsiadalam do samolotu powrotnego to sloneczko wyjzalo. Moze sie pogoda poprawi . Niech wszystko schnie bo ja chce kopac :)

ja sie jeszcze odniosę to dyskusji z poprzedniej strony, tak mnie znów na nocne przemyślenia wzięło.

Co mi doskwiera tutaj to takie właśnie dziwne poczucie tymczasowości. Tylko na chwilę, nie pracuję w zawodzie , bo szkoda marnować czasu na dokształcanie skoro ma się tą pewną tygodniówkę a o czas tu chodzi, byle szybko odłozyć i wracać. A angielski mam biegły, tak jak emwu pracuję w bardzo dorgim sklepie z ciuchami, jak czasem sobie popatrzę ile te baby wydają na ciuchy to mi głupio, ale w końcu stać je co nie? to nie ich wina że dla mnie to kosmos.

I wiecie czemu jeszcze mi smutno? Bo przez to ciułanie-odkłądanie to nawet nie pozyjemy sobie porządnie w najbogatszym kraju europy. Wiecie o co chodzi, zamiast do ciepłych krajów albo w gdzieś w świat latamy na urlopach do polski, auto mamy stare, może już NCT nie dostać w przyszłym roku, nie zapiszę się do klubu jeździeckiego bo członkostwo drogie, mieszkamy w kilka osób jak na studiach itp. A wcale nie nalezymy do tych co tylko odkładają, i jedzą tylko chleb z dżemem, ale mimo wszystko, wiadomo że nie szasta się kasą. Nie palimy, pijemy od świeta, w Bank Holliday wekendy zawsze jedziemy gdzieś na dwa dni odkrywać wyspę. I to nie jest wegetacja tylko po prostu uważanie na wydatki. I inne priorytety.

Dwoje pracujących ludzi, na pełnych etatach ma całkiem niezłą pozycję finansową w tym kraju jakby nie patrzeć, ale emigranci liczą pieniądze inaczej.