Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do AKA-JONEK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 505
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękujemy wszystkim za życzenia świąteczne, niestety nie zdążyłam powysyłać do Was życzeń "indywidualnych", ale mam nadzieję, że odebraliście te zamieszczone w moim dzienniku. Jeszcze raz dziękujemy.

W święta oczywiście nie pracowaliśmy na budowie, spędziliśmy je w naszych ulubionych okolicach - u rodziców, a dzisiaj właśnie wróciliśmy do siebie i naszej budowlanej rzeczywistości.

Pozdrawiam

aka

• 2 weeks później...
Witam aka. Dziś trafiłam na Twój dziennik i przeczytałam od deski do deski. I robiłam tak :o . Jednak są ludzie,którzy potrafią przejść przez budowę jak burza :D . Podziwiam tempa,zapału i tego wszystkiego co przekłada się na piękny DOM. Dziennik super,na takich dziennikach uczę się budowy,choć zobaczymy jak będzie w praktyce. Ruszamy w kwietniu . Materiały kupione czekają na działce, pozwolenia są, czekamy na podłączenie prądu w marcu, ekipa ponagla,że mogą już w lutym. Przyczepa kempingowa też czeka, bo wykonawcy jeszcze nie wiedzą,że inwestorzy przez cały czas budowy będą patrzyli na ręce. Mieszkamy 100km, od budowy więc przyczepa jest nieodzowna. Aha materiały z Leiera, dachowka z Koramiki angoba grafit trzeba jeszcze kupić itd,cały czas szukam korzystnych ofert i dlatego proszę wszelkie koszty materiałów podawajcie na forum a nie na priva :cry: . Jeśli nie sa to informacje zastrzeżone. Pozdrawiam i życzę dalszych osziągnięc oraz 6 w totka :p

Dzięki serdeczne Kamlotek i witam Nowego Gościa. Ja także przed budową pochłaniałam dzienniki i przyznam, że Forum na jakiś czas zastąpiło mi ulubione książki :oops: :D. Po prostu zabrakło mi czasu na czytanie czegokolwiek w innym temacie niż BUDOWA. Trochę już ochłonęłam, ale teraz z kolei zaczynam czuć nóż na gardle - muszę się w marcu przeprowadzić...

Życzę Ci jak najwięcej satysfakcji z realizacji marzenia - budowy i jak najmniej stesów z tym związanych, a przede wszystkim solidnych i terminowych wykonawców.

aka

Nie ma innej opcji :) Aka mam pytanie, czy nie zastanawiałaś się nad oknami dachowymi z pcv? Bo cały czas się zastanawiam drewniane Langer czy z pcv. Coś czuję ,że dopiero początek dylematów. Czytając Twój dziennik coraz lepiej rozumiałam Twoje dylematy w sprawie wyborów. Czekam na kolejne wpisy.Pozdrawiam

Szczerze mówiąc nie zastanawiałam się nad innymi oknami dachowymi; po pierwsze tempo górali i kolejnych potrzebnych "na wczoraj" rzeczy nas kompletnie zaskoczyło na każdym etapie stanu surowego, po drugie takie veluxy mieli nasi znajomi i one bardzo mi się podobały. Jedna tylko uwaga - zupełnie pominęłam temat - na jakiej wysokości będą te okna, znajomi mają ok, ale u nas są trochę za wysoko i przy klamce u góry problem się powiększa :-?.

aka

Witam, ja z rewizytą:)

Na wstępie życzę by budowa i wykańczanie szło jak po maśle:)

Zauważyłam pewną zbieżność gustów w kwestii wyboru płytek - też dość długo chodził mi po głowie Orion Azulev, tyle że moim domownikom nie przypadł do gustu, więc musiałam szukać dalej. Ciekawa jestem czy w takim razie spodoba Ci się też Feel...

Witaj w naszych progach!!!

Faktycznie - zbieżność :D.Mam nadzieję, że mi się spodobają te płytki - jutro jadę zobaczyć ten sklep, ale tak naprawdę to jeszcze nie wiem, czy nie zrobić całego dołu w jasnym gresie. U nas chyba trochę mniejsza powierzchnia i nie wiem, czy te mocne akcenty nie wprowadzą mi zbyt wiele odcieni brązu (drzwi, okna, schody, meble, kamień na kominku...). Odezwę się jeszcze w tej sprawie :D.

aka

Witaj Aka - dawno mnie tutaj nie było, a widzę ,że robota idzie pełną parą.

To swietnie ,piszesz że musisz oddać mieszkanie za 3 m-ce , mysle że pójdzie wszystko dobrze. Duzo juz masz zrobione.

My narazie nic nie robimy ,poza tym ,że chodze za płytkami i armaturą i ciagle zmieniam zdanie co do wyboru.

Ciężka sprawa, ale kazdy chyba przez to przechodzi ?

Ja czekam aż się troche ociepli,żeby można było cos w srodku robić . Nie mamy jeszcze podłączonego gazu , wiec nie mozna grzac.

Trzymam za Was i zycze udanych zakupów i sprawanych prac.pozdrawiam

My narazie nic nie robimy ,poza tym ,że chodze za płytkami i armaturą i ciagle zmieniam zdanie co do wyboru.

Ciężka sprawa, ale kazdy chyba przez to przechodzi ?

W tym właśnie cały problem, że dzisiaj koncepcja taka a jutro inna, nawet zupełnie inna. Niestety tak mam od początku tej budowy, albo od zawsze... Zwłaszcza, że budżet z niższej półki, a w sklepach/katalogach wybieram rzeczy z niewłaściwej półki... jonek mi mówi "to ci się nie podoba", ale ... ja to chcę :). Na szczęście (lub nieszczęście) zdrowy rozsądek górą...

Pozdrawiam i życzę wiosny w pogodzie i na budowie.

aka

ale twój domek juz ładnie wyglada jakiś czas temu czytałam twój dziennik a tu dzis zaglądam i co widze poddasze juz w sumie skończone, :o :p :p

a co do wykończeniówki to fajnie tak chdzic po sklepach i wybierać potrzebne rzeczy do swojego domku i patrzeć jak powoli nabiera kształtu :lol: :lol: :lol: pozazdrościc :lol: pozdrawiam

ale twój domek juz ładnie wyglada jakiś czas temu czytałam twój dziennik a tu dzis zaglądam i co widze poddasze juz w sumie skończone, :o :p :p

a co do wykończeniówki to fajnie tak chdzic po sklepach i wybierać potrzebne rzeczy do swojego domku i patrzeć jak powoli nabiera kształtu :lol: :lol: :lol: pozazdrościc :lol: pozdrawiam

Dzięki, co do wykończeniówki to niestety mam inne zdanie, bo jestem bardzo niezdecydowana i nie znoszę wybierać :-?. Po prostu mam z tym problem :oops:.

aka