Elfir 06.04.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Jak wygląda konserwacja takiego cuda - jak często trzeba coś wymieniać smarować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 06.04.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Tusz od zwykłego oldskulowego długopisu schodzi spirytusem... No a mnie niczym nie zszedł... Próbowałam ww spirytusem, zmywaczem do paznokci. octem spirytusowym, cytryna... nie mówiąc już o płynie do naczyń, ajaxu,itp... Przyjdzie mi sie chyba pożegnać z tym krzesłem... Spróbuj jeszcze jakąś dobrą gumką do zmazywania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.04.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 tych roomb jest kilka, w opisie sątaklie same, czym się to różni do jasnej anielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.04.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Jeden na pewno ma funkcje mycia. Co do reszty to wysłałam zapytanie do sprzedawcy.Zastawiam się nad bolcami wtyczki - przecież amerykanie mają zupełnie inne niż my. Trzeba stosować, prócz transformatora jeszcze jakieś przejściówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 06.04.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Z automatycznych odkurzaczy mogę polecić IRoombe.Znajoma ma prostszy model IRoomba 560 i jest bardzo zadowolona A możesz bardziej wypytać? Np. czy smietki wyciaga z zakamarków, czy pozostaje margines "nieposprzatany" np. pod ścianą? Czy sierść zwierzęca (jesli maja zwierzaki oczywiscie) go nie zapycha? Czy wykładzinę/dywany faktycznie odkurza, czy tylko z gładkich powierzchni dobrze zbiera? I jak jest z pojemnoscia tej szufladki? Cenowo ten model jest juz całkiem rozsądny, ale jakoś nie moge sie przekonać co do tej cudowności z opisu. Opinia uzytkowników w takim wypadku jest na wagę złota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.04.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 Też się zastanawiam nad tym, jak sobie radzi z włosami (ja i partner mamy długie kudły)? A co do szufladki to myślę, ze skoro on tak odkurza trzy razy w tygodniu to chyba niewiele się zbiera na raz. Gorzej, jakby sie chciało go włączać raz w m-cu. Co do narożników i innych tego typu miejsc - on jest okrągły, nie sadzę by miał takie silne ssanie, by wyciągnąć brud z narożników. Cudów bym nie oczekiwała, ale i tak fajny gadżet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.04.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 poczytałam na forach EU, okazuje się, że:jeżeli są zwierzaki, to czyścić szczotki trzeba kilka razy podczas sesji odkurzania, bo przestaje ciągnąć. również szufladkę trzeba opróżniać kilka (2-3) razyjak się używa ze 2 razy na dzień, to jest lepiej, bo się nie zdąży nabrudzić i mniej trzeba go czyścićpracuje to godzinę na ok 20m2, bo metodą, że objeżdża kilkanaście razy jedno miejsce. Podobno narożniki czyści nie żlewłączyć i wyjść, jak widać, za bardzo się nie da, ale można się zająć przyjemniejszymi sprawami a on sobie czyściDobrze, jak się kupi z gwarancją, bo serwis podobno nie najlepszy. Ale i tak nie ma gwarancji na akumulatory, które dwóm osobom padły po ok roku (na tym forum) Zaczynam myśleć o tej Saambie, która, jak się zorientowałam, jest jakąś marketową podróbką (albo nie??) ale ma gwarancję24 msc an allegro no i chyba nie jest na rynek amerykański, jak roomba.Piszcie, co kto wie, w końcu ponad 1000 zł to ładny pieniądz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiPiotr 06.04.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 O roombie wiem tyle,że -odkurza zarówno płaskie powierzchnie jak i dywany -z sierścia radzi sobie bez problemu(tam gdzie jest użytkowana są dwa koty z długą sierścią) -z kątów w miare wymiata bo ma taką szczeoteczkę obrotową która wystaje z odkurzacza -szufladka jest niewielka ,można opróżniać po kilku razach ale wyrzucanie tego co nasz odkurzacz nazbiera za każdym razem też nie stanowi problemu -wiem,że ten model co ja znam czyli 560 nie zapamiętuje miejsca gdzie odkurzała ,moze również spaść ze schodów jak nie ma się założonych specjalnych czujek na ścianie. -Może odkurzać około 40 min po czym jak czuje ,że bateria jest bliska końcowi to wraca na swoje miejsce ładować się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butterfly 06.04.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2009 zetka, gumką też próbowałam... Ale znalazłam patent na upiorne smugi na płycie (pytałam o to parenaście postów wyzej). Kupiłam dziś w Lidlu Srodek usuwający tłuszcz z serii W5, w sprayu. Psiknęłam,wyczyściłam gąbką, potem płyn do okien i ściereczka z mikrofibry. Super git!!! Błyszczy się jak psu... nos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 07.04.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Wszyscy chwalą wszystkie środki z Lidla - to musi być jakaś straszliwa chemia - kupuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wren 07.04.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2009 Słuchajcie a czym mogę doczyścić kanapę? Jest z alcantry ale nie wiem czy to nie podruba. Woda i sciereczka z mokrofibry to juz za mało. Podobno są środki do czyszczenia tapicerek, jakich używacie i jak się ich używa? Kabinę czyszczę sprayem frosch do kabin. pryskam , rozprowadzam zmywakiem łazienkowym płukam i sciągaczką. Na kafle w łazience na razie najlepiej sprawdza się ajax. A mam poler i uważam ze jest łatwy w pielęgnacji momo ze głosy przeciw się pojawiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Judka 27.04.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Może to już było w tym watku, ale nie chce mi się wszystkiego czytać ... Czym umyć ciemne, grafitowe fugi? Przy docieraniu gips wżarł się w te fugi. Zmywałam to wodą z octem (tylko raz) i niewiele pomogło. Może za 10-tym razem się uda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 27.04.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Może to już było w tym watku, ale nie chce mi się wszystkiego czytać ... Czym umyć ciemne, grafitowe fugi? Przy docieraniu gips wżarł się w te fugi. Zmywałam to wodą z octem (tylko raz) i niewiele pomogło. Może za 10-tym razem się uda? Judka może spróbuj preparatami do takiego "mocnego" czyszczenia fug z HG albo Ravaka. Są polecane np. przed impregnacją fug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jesien2004 08.05.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Super pomysł. dopisuję sie by mieć na podglądzie... Moje doświadczenia: -jasne meble kurzu nie widać , w domu chce klon, to samo ze schodami... i prawdą jest że nie zaciemniają pokoju... -panele w kolorze dębu... -Jasne kafelki nad blatem półpoler - nic nie widać -natomiast mam szarą prawie jednolitą podłogę w kuchni - koszmaron -w łazience mam płytki KUBA - na ścianach ok... na podłodze koszmar...koty po kątach... -wc i bidet podwieszany -kanapa z czekoladowego sztruksu - super sprawa, no i ściągana -zamierzam zrobić w domu regały na ksiażki dopasowane mniej więcej do ksiażki... teraz mam full ksiażek ale nie są ładnie poukładane na stojąco tytlko poutykane w wolne miejsca... lepiej więcej półek mniejsze no i płytsze... Bo teraz mam regał z ikea http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80156281 niestety jak ułoże ksiażki to zawsze jest miejsce by coś jeszcze położyć - w efekcie syfek . KOlor super nie widać kurzu... - też zastanawiam się nad parownicą... mycie mopem dla mnie gehenna,... -na podłogi planuje SUGAR GRYS - podobny do betonu POradźcie - czym wyłożyć schody przed wejściem by było jak w temacie wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 08.05.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 http://www.allegro.pl/item603508414_roomba_560_nowa_wyprzedaz_najtaniej_na_allegro.html ehhh, mam dwa siersciuchy i marzy mi sie taka roomba..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duma 09.05.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2009 A ja coraz częściej dochodzę do wniosku, ze na nic sie zdają te nowości i bajery, za które płacimy cieżkie pieniądze. Żeby dom był czysty potrzebna jest jakaś Zosia czy Marysia (nazwijcie ją jak chcecie), która za nas trochę popracuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 09.06.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 słuchajcie, a czym i jak usunąć plamy z komina inoxowego od okapu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdazaba 09.06.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Świtne forum - muszę je dokładnie przestudiować - aby mieć domek czyściutki i pachnący - może mnie się to uda przy dwójce dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 09.06.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 słuchajcie, a czym i jak usunąć plamy z komina inoxowego od okapu??? cif bialy mleczko na mokra sciereczke i przetrzec, potem juz tylko sama czysta ciepla woda zebrac i zostawic do wyschniecia (po cifie nie trzeba pucowac). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 09.06.2009 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Szyby drzwi przy malowaniu zabezpieczyłam taśmą. Papierowa przemokła - są plamy z farby (lakierobejca wodna). Zabezpieczyłam foliową - mam plamy z lakierobejcy i z kleju... Drapanie jest dość mozolne i mało skuteczne. Macie pomysł, czym to zmyć - (może da się jakimś środkiem, który jest dostępny w domu, czy zmywacz specjalny mam zakupić)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts