Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mama powtarzała, nie dyskutuj z idiotą (i do tego kłamcą), sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

Ale się naraziłem śmierdziuchom :D

A jak faktury za prąd nie było, tak dalej nie ma.

Taka jest twoja wiarygodność.

Potrafisz tylko wszystkich w koło wyzywać i to jest wszystko na co cie stać.

Jesteś żenujący.

z tymi 3 kwh to mnie roz... he he

zrobienie sernika to 0,8 kwh

kurczak 1 kwh

pralka 0,6 kwh w trybie eko 8 kg

Już masz 2,4 kWh, a gdzie reszta?

pralka 0,6 kwh w trybie eko 8 kg

Znajdź mi taką pralkę co przy 8kg bierze 0,6 kWh. Bo nawet Miele bierze 0,99 kWh, a kosztuje 9tyś zł. Samsung przy 6 kg bierze 0,89 kWh.

Edytowane przez zyzolek

Widzisz, znowu kulą w płot. Moje roczne faktury na tym wątku zagościły jako pierwsze oszuście :p

Ale insynuacje i okłamywanie forumowiczów to twoja specjalność.

Ja to bym chciał zobaczyć twoje faktury za

1 koszt PC

2 instalacja PC

3 koszt instalacji wod + cwu

4 roczne zużycie za r 2014.

5 koszt tego kominka + koszt montażu ,, wszystko wg faktur...a nie tylko gdybanie i twoje zapewnienia... bo jak udowodniłem Ci wczoraj jesteś ... kłamcą..

Arturka się nie pytam bo on mógł sobie wystawic fakture jaką chciał.:))

bo jak udowodniłem Ci wczoraj jesteś ... kłamcą..

Ty mi udowodniłeś że jestem kłamcą??? Kopciuszku, dowody!

To że faktycznie pisałem kiedyś na innym forum związanym z pompami ciepła (dawno to było i mogłem zapomnieć), nie upoważnia cię do tego by nazywać mnie kłamcą. Kłamałeś to ty pisząc, że na wielu forach zostałem zbanowany. A bana to dostałem tylko na tym forum stając w obronie forumowiczów przed nieuczciwym instalatorem pomp ciepła. Głupio ci teraz czy nadal będziesz głupa kleił?

Ja to bym chciał zobaczyć twoje faktury za

1 koszt PC

2 instalacja PC

5 koszt tego kominka + koszt montażu ,, wszystko wg faktur...a nie tylko gdybanie i twoje zapewnienia... bo jak udowodniłem Ci wczoraj jesteś ... kłamcą..

Arturka się nie pytam bo on mógł sobie wystawic fakture jaką chciał.:))

Nie odwracaj kota ogonem... tylko faktury proszę !!! jezeli udowodnianie... to ci pokazałem czarno na białym.... szedłeś w zaparte ...jak zwykle , ale faktur nie umiesz (nie chcesz ) zapodac...

Czy prądowcy mogą coś podpowiedzieć w sprawie małego (ca. 50x50cm) grzejniczka do wiatrołapu, coby czasem podsuszyć buta lub rękawiczkę? Można do zwykłego płytowego zamontować grzełkę? Będę miał podłogówkę wodną, więc jakby mógł pracować wpięty w pętle podłogówki to nie zaszkodzi (opcja pod rozwagę), ale raczej skłaniam się do grzania nim sporadycznie, tylko "na żądanie" (prądem).

PS.

Czy was po#$%^& z tymi żądaniami faktur? A jak skan nie przypasi poprosicie o notarialne potwierdzenie zgodności z oryginałem (a jak nie to "kłamca!")?

Czy was po#$%^& z tymi żądaniami faktur? A jak skan nie przypasi poprosicie o notarialne potwierdzenie zgodności z oryginałem (a jak nie to "kłamca!")?

Takie zboczenie na tym forum. Większość widać w skarbówce pracuje :rotfl:

Mi wyszło na marzec 227 kWh na dom. Mogłoby być sporo mniej, ale: ponad 30 kWh żre druga lodówka, stary TV z ampli gra od 17 do 22 co najmniej, komputer z kolejnym audio też non-stop włączony (czasem dwa, albo trzy), WM 24h/dobę, do tego masa sprzętu na stan-by (m.in. dwa routery-tak, muszę, bo ciężko znaleźć aero2 z modemem adsla). Tak więc bez problemu można niżej zejść. A niektórzy mają tak, że nawet jak faktury zobaczą, to nie uwierzą - jak mój jeden sąsiad. Po prostu nie wierzy, że PC działa i że tylko tyle płacę za prąd, mimo że bywa u mnie regularnie. Ten typ tak ma i już. Beton i metr muru :bash:

Co do grzałki, to jak się dowiesz, to się podziel na forum, jakie i za ile, bo będę musiał takie samo ustrojstwo kupić, ale do łazienki.

Możesz przypomnieć gdzie jest twój post z tematu zacytowany przeze mnie w poście nr 18788?

To że wykasujesz swoje kłamstwa i insynuacje, nie oznacza że one znikną brudasku :p

Post jest tutaj....http://forum.muratordom.pl/showthread.php?65781-RANKING-KOTŁÓW-NA-EKO-GROSZEK&p=6431472&viewfull=1#post6431472 jak widac w całości i nie modyfikowany... jak mówię nie odwaracaj kota ogonem tylko dawaj

1 koszt PC

2 instalacja PC

5 koszt tego kominka + koszt montażu ,, wszystko wg faktur...a nie tylko gdybanie i

U mnie bytowy prądek to średnio 210kWh/miesiąc - więc można...???

przy czym najmniej miałem w lipcu 2013 - 117kWh

średnio to 63% w taniej taryfie...

Sprzęt energooszczędny, wszędzie ledy i świetlówki, TV led, laptop,

pozdr.

Przy oszczędnym trybie życia jestem w stanie sobie wyobrazić 7kWh na dobę.

Przy oszczędnym trybie życia jestem w stanie sobie wyobrazić 7kWh na dobę.

Bez jaj. 7 kWh to jest normalne zużycie. Jestem w stanie wyobrazić sobie zużycie 5 kWh.

Ciekawe, kiedy zrozumiesz, że odnoszenie zużycia energii we własnym domu do innych (domów) jest totalnym nieporozumieniem. Tak samo jak porównywanie spalania (różnych) samochodów.

Bez jaj. 7 kWh to jest normalne zużycie. Jestem w stanie wyobrazić sobie zużycie 5 kWh.

Ciekawe, kiedy zrozumiesz, że odnoszenie zużycia energii we własnym domu do innych (domów) jest totalnym nieporozumieniem. Tak samo jak porównywanie spalania (różnych) samochodów.

Zużycie energii w domu zależy od samego człowieka, a nie od domu;)

Bo jak dobrze wiesz, wszystkie elektryczne urządzenia działają na zasadzie ON albo OFF. Powierzchnia domu nie ma z tym nic wspólnego.

Edytowane przez zyzolek