kabel 20.11.2014 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 (edytowane) wilmax vel Arturo72? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?232173-Kalkulacja&p=6672608&viewfull=1#post6672608 Edytowane 20 Listopada 2014 przez kabel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 20.11.2014 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 wilmax vel Arturo72? dziwi cię to...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 20.11.2014 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 ale zdecydowanie lepszy od kabli jest bufor ciepła z grzalkami lub poczciwy kospel. Ja się nie zgadzam z Twoim twierdzeniem. Montowanie bufora, kospela i całej tej infrastruktury rurkowo-grzejnikowo- rozdzielaczowo- i jeszcze coś tam nie ma nic wspólnego z prostotą i niskimi kosztami instalacji kabli grzewczych. Ale każdy ma wybór i nikogo się nie zmusza do konkretnego ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 20.11.2014 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 już się zaczyna , sprzedawcy PC i kółko klepiących się po plecach zawitało niczym do kółka różańcowego widać kto tu sensownie zawsze pisze i jakie ma intencje , tak było zawsze i tak będzie tytuł tu niewiele zmieni chyba że Elfir pokiwa paluszkiem (rozda banany ) Jedna partia jedna linia... to juz bylo. Chcecie tu zrobic towarzystwo wzajemnej adoracji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabel 20.11.2014 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Wivaldi ...lub z piecami akumulacyjnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.11.2014 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 chyba że Elfir pokiwa paluszkiem (rozda banany ) Od jakiegoś pół roku nie wchodzę w ogole do działu ogrzewanie na zasadzie moderacji. Nie podobało się wam jak ja to robiłam, to macie teraz Delphiona i R&K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabel 20.11.2014 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Jedna partia jedna linia... to juz bylo. Chcecie tu zrobic towarzystwo wzajemnej adoracji ? myślę, a nawet jestem wręcz pewien , po zapoznaniu sie z historycznymi wpisami w tym i kilku innych wątkach że czym bardziej "klamociarze" będą tu i w innych wątkach śmiecić i nawracać tym bardziej znajdzie to opór wśród kablarzy żaden wątek nie jest zamknięty dla nikogo on jest dedykowany grzejącym COP=1 tak jak osobne wątki mają uzytkownicy pomp czy kotłów na ekogroszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 20.11.2014 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Od jakiegoś pół roku nie wchodzę w ogole do działu ogrzewanie na zasadzie moderacji. Nie podobało się wam jak ja to robiłam, to macie teraz Delphiona i R&K. Czyli władzę trzymają entuzjaści węgla i kabli:eek: Nic dziwnego, że 90% pompiarzy siedzi na bananowcu i nawet nie może się bronić. Sprzedawcy węgla i kotłów często ozywają dużo gorszego języka i wtrącają się w każdy wątek, ale jeszcze nie widziałem żeby któryś z nich został ukarany. Nie ma sprawiedliwości na tym świecie, oj nie ma:no: Do redakcji: Proponuję powołać jeszcze dwóch moderatorów działu ogrzewania - grzejącego gazem i pompą ciepła. Wtedy każda frakcja będzie miała swojego "przedstawiciela" i będą się nawzajem pilnowali, bo w tej chwili widać tu wyraźnie stronnicze podejście. To na prawdę bardzo dziwne, że najbardziej udzielający się "pompiarze" zostali zbanowani w jednym czasie, a ich współrozmówcy nie:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 20.11.2014 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 myślę, a nawet jestem wręcz pewien , po zapoznaniu sie z historycznymi wpisami w tym i kilku innych wątkach że czym bardziej "klamociarze" będą tu i w innych wątkach śmiecić i nawracać tym bardziej znajdzie to opór wśród kablarzy żaden wątek nie jest zamknięty dla nikogo on jest dedykowany grzejącym COP=1 tak jak osobne wątki mają uzytkownicy pomp czy kotłów na ekogroszek Drogi kabelku, Uzeranie sie kablarzy z klamociarzami duzo wiecej wnosi niz to pietnowane przez ciebie poklepywanie sie po plecach. Duzo wiecej mozna (bylo) wyciagnac wnioskow z danych R&K przytoczonych i podobno zmanipulowanych - jak cie to interesuje to mozna bylo wrocic do postow zrodlowych i ogarnac caly kontekst i komplet danych. I wyrobic sobie opinie samemu. Jak wejde na watek na ktorym wszyscy sie poklepuja i opowiadaja jak jest fajnie - to dopiero smrodkiem zaleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 20.11.2014 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Wivaldi ...lub z piecami akumulacyjnymi To chyba jeszcze prostsze od samych kabli, ale droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabel 20.11.2014 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 (edytowane) Czyli władzę trzymają entuzjaści węgla i kabli:eek: Nic dziwnego, że 90% pompiarzy siedzi na bananowcu i nawet nie może się bronić. .... Nie ma sprawiedliwości na tym świecie, oj nie ma:no: ta Twoja sprawiedliwość taka ma Twarz http://forum.muratordom.pl/member.ph...umps%C3%A4gare http://forum.muratordom.pl/member.php?146833-Pyxis przeczytaj ostatnie wpisy jednego i drugiego , zobacz w jakim wątku były pisane i sam wyciągnij wnioski - każdy może wyrobić sobie zdanie - ile w tym merytorycznych wypowiedzi w kontekście tematu w którym piszą Rekordziści Forum --> w trollowaniu Ka(rol)bel Edytowane 21 Listopada 2014 przez R&K poprawione linki, nie dzialaly wczesniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 20.11.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 (edytowane) ta Twoja sprawiedliwość taka ma Twarz http://forum.muratordom.pl/member.ph...umps%C3%A4gare http://forum.muratordom.pl/member.php?146833-Pyxis przeczytaj ostatnie wpisy jednego i drugiego , zobacz w jakim wątku były pisane i sam wyciągnij wnioski - każdy może wyrobić sobie zdanie - ile w tym merytorycznych wypowiedzi w kontekście tematu w którym piszą Rekordziści Forum --> w trollowaniu Ka(rol)bel Linki nieaktywne... Edytowane 21 Listopada 2014 przez R&K poprawione linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabel 20.11.2014 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 pewnie dlatego ze zbananowieli jak ich redakcja odblokuje to będzie każdy mógł się przekonać Komentarz przy banie: notoryczne trolowanie , pisanie o "niczym" byle popisac / nie na temat! Pyxis ma bana na jeden dzień, ostrzegawczego. Dziś o godz. 22 blokada automatycznie zniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.11.2014 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 (edytowane) : Nic dziwnego, że 90% pompiarzy siedzi na bananowcu Nie jestem kablarzem ani węglowcem - ale podzielam pogląd, że pompiarze spamowali wątki, które ich nie dotyczyły i ode mnie też miewali urlopy na kilka dni z tego powodu. Żaden pompiarz nie ma stałego bana. Proponuję powołać jeszcze dwóch moderatorów działu ogrzewania - grzejącego gazem i pompą ciepła. W: Polecam podać kandydatury: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?170051-Nowi-moderatorzy-Wasze-propozycje/page2 Forum ma o jakiś 10 moderatorów za mało. Edytowane 20 Listopada 2014 przez R&K poprawny link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 20.11.2014 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 JA OSTATNIO wpisałem że mój cop jest w okolicach 0,97 - to mogę tu pisać jeszcze?nad gopłem pruszy pierwszy śnieg w tym roku gdyby nie szalenstwa putina to napisałbym że dla domków poniżej 40 kwh/m2 rok nbajlepsze jest połączenie kabelków z kominkiem akumulacyjnym typu salzburg np. ale tylko poniożej tych 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.11.2014 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Chyba tego nie ogarniam. Raz wchodzę tytuł wątku jest z COP-em raz bez. 13:26 post pisze Elfir 13:49 ten sam post edytowany jest przez R&K Bo chyba R&K go edytował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.11.2014 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 od kiedy korekta nazwy tematu to stronniczość w osądach? Pierwszy post dotyczy ogrzewania za pomoca pieca elektrycznego "Kospel" - nie PCPotem dyskusja schodzi na ogrzewanie powietrzne. Ale cały czas chodzi o dośc bezpośrednie przerabianie energii elektrycznej w cieplną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 20.11.2014 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 (edytowane) tylko poprawilem link ktory nie dzialal - opamietajcie sie!!!! odnosnie tematu - z COP =1 - fragment odpowiedzi z innego watku ------------------------------------------zabieg jest celowy - chodzi o niedopuszczanie do glupich romow i wymiany zdan miedzy kablarzami a wlascicielami PCwatek jest otwarty dla wszytskich i wszyscy moga w nim pisac tak jak kablarze udzielaja sie w watkach o PC ale nie bedzie tlumaczenia gdy znow zacznie sie nawracanie przez pompiarzy kogos kto dopiero chce podac decyzje o sposobie ogrzewania moga go zaprosic do swojego watku jak widac tylko wlascicielom PC to nie pasuje , mimo ze maja swoj wlasny watek po zmianie tematu wielu powrocilo i napisalo "w koncu" nikomu nic nie powie COP=1 - masz racie wtedy sie ktos zainteresuje co to jest i dojdzie do wniosku ze jest COP=2/3/4 to chyba tylko z korzyścią dla watku o pompach ciepla ta zmiana jest tylko i wylacznie na korzysc dla obu srodowisk i ma na celu uzdrowienie sytuacji ktora panowala od 2 lat na forum w tym miejscu nalezy zaznaczyc ze COP=1 to nie tylko kable , to rowniez maty, piece akumulacyjne , panele czy piece elektryczne "suche" z grzałkami czy olejowe oraz przepływowe ala kospel zgodnie z propozycja Vld'a niech Pyxis pilnuje Waszego "podworka"---------------------------------------jesli ktos ma z tym problem - jego sprawa - reszte pozosawiamy (My Moderatorzy) do ewentualnego rozstrzygniecia przez Redakcje Edytowane 20 Listopada 2014 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piekar_ 20.11.2014 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 JA OSTATNIO wpisałem że mój cop jest w okolicach 0,97 - to mogę tu pisać jeszcze? nad gopłem pruszy pierwszy śnieg w tym roku Malux okolice szczytna dzisiaj jest bialutko i cały dzień pada chcesz fote? P.S wiecie co... w moim nieizolowanym domku to lepiej chyba jak ustawiam temp. 21 w drogiej i 22 tania wtedy niema skokow temperatury... bo grzanie tylko w taniej w moim przypadku jest bezsensu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabel 20.11.2014 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Malux okolice szczytna dzisiaj jest bialutko i cały dzień pada chcesz fote? P.S wiecie co... w moim nieizolowanym domku to lepiej chyba jak ustawiam temp. 21 w drogiej i 22 tania wtedy niema skokow temperatury... bo grzanie tylko w taniej w moim przypadku jest bezsensu.. ale sprobój tak ustawic jak jasiek pisał, by wymuszać grzanie np 13-15 , nawet jesli sterownik mialby sie nie zalaczyc - takim 1 min kopniakiem o 0,5 *C na 1 min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts