JD1719512917 14.09.2018 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2018 Jest ok. mam taki. Jedynie co to nie ma białego wyświetlacza jak na zdjęciu chyba że od zeszłego roku coś nowego wymyślili.Poszukaj na allegro to zostanie ci ok. 40 zł w kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 20.09.2018 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 Mam niepokojące informacje odnośnie podwyżek cen prądu i to na prawdę dużych, czy ktoś coś zaobserwował podobnego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 21.09.2018 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Mam niepokojące informacje odnośnie podwyżek cen prądu i to na prawdę dużych, czy ktoś coś zaobserwował podobnego?? Dla firm w tym roku prąd zdrożał o 65% . Prąd jest kupowany na giełdzie a ceny tam szaleją ... Cudów nie ma i zapewne kiedyś skończy się "sponsorowanie" przez firmy prądu dla odbiorców indywidualnych i wtedy podwyżki będą spooooore ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 21.09.2018 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Mam niepokojące informacje odnośnie podwyżek cen prądu i to na prawdę dużych, czy ktoś coś zaobserwował podobnego?? Z onetu czy super expresu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 21.09.2018 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Z onetu czy super expresu? https://wiadomosci.stockwatch.pl/mocne-wzrosty-spolek-energetycznych-ure-moze-przechylic-szale-na-ich-rzecz-rozpatrujac-taryfy,akcje,225374 raczej będą spore podwyżki, ale niekoniecznie w taryfie pozaszczytowej (chociaż tak naprawdę w godz. 13-15 to jest poza szczytem tylko z nazwy, szczególnie latem). z drugiej strony obecny rząd może doprowadzić do dymisji odpowiednich osób zamiast zgodzić się na podwyżki cen dla wyborców. zobaczymy. mnie niestety wiosną kończy się umowa i będę pewnie musiał podpisać nową z nowymi cenami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 21.09.2018 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Dla firm w tym roku prąd zdrożał o 65% Czyli taryfy z grupy C tak wzrosły? U ktorego sprzedawcy - PGE nie zmienilo taryfy od czasu wprowadzenia G12as. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 21.09.2018 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Czyli taryfy z grupy C tak wzrosły? U ktorego sprzedawcy - PGE nie zmienilo taryfy od czasu wprowadzenia G12as. Czy wiesz wogóle kiedy sprzedawcy mogą zmieniać taryfy dla odbiorców indywidualnych? Chyba nie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.09.2018 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/energetyka-w-polsce-podwyzki-cen-pradu,23,0,2414871.html Jak pisze "DGP", jeśli przeważą jednak względy polityczne, spółki energetyczne mogą na braku podwyżek stracić około 2,4-3 mld zł przychodów. Żeby do tego nie dopuścić - mówią rozmówcy gazety - firmy mogą zdecydować się na podniesienie rachunków nie przeciętnemu Kowalskiemu, a firmom. Najbardziej ucierpiałby sektor MŚP. To groźne, bo choć rząd nie widzi w nim swojego elektoratu, to właśnie MŚP generuje 60 proc. polskiego PKB. Ktoś będzie musiał zapłacić za to, co dzieje się na rynkach i bardziej sprawiedliwym byloby to, by zapłacił tez indywidualny konsument. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 21.09.2018 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Nie ciekawie to wygląda zresztą w gazie też coś czytałem o podwyżkach. Węgiel też do dupy. Trzeba jechać do murzynów i laczki naprawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 21.09.2018 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 po prostu może być tak, że inwestycja w PC się zwróci. lepsza inwestycja w PC niż PV, bo dla PV mogą np. wycofać się z bilansowania (już teraz coś kombinują, żeby zakłady energetyczne mogły zdalnie odłączyć PV). jednak na PV z dotacją się zapisałem, gmina czeka na decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 21.09.2018 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 po prostu może być tak, że inwestycja w PC się zwróci. lepsza inwestycja w PC niż PV, bo dla PV mogą np. wycofać się z bilansowania (już teraz coś kombinują, żeby zakłady energetyczne mogły zdalnie odłączyć PV). jednak na PV z dotacją się zapisałem, gmina czeka na decyzję Przy PC wyzsze rachunki bedziesz placił, jak podrozeje prąd. Przy PV oszczędnosci bedą rosły a rachunki nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 21.09.2018 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Przy PC wyzsze rachunki bedziesz placił, jak podrozeje prąd. Przy PV oszczędnosci bedą rosły a rachunki nie. teoretycznie tak, o ile nic się nie zmieni. praktycznie na dzień dzisiejszy bez dotacji nic mi się nie opłaca, bo prąd zbyt tani. wolałbym, żeby taki pozostał, ale wydaje mi się, że w tym roku to niemożliwe. podwyżki będą, ciekawe tylko jakie i czy będę w ogóle w taniej taryfie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 21.09.2018 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 wydaje mi się, że w tym roku to niemożliwe. podwyżki będą, ciekawe tylko jakie i czy będę w ogóle w taniej taryfie. Bardzo wątpię, by przed wyborami byly znaczace podwyżki dla gospodarstw domowych. Obstawiam w okolicach oficjalnej inflacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 21.09.2018 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Przy PC wyzsze rachunki bedziesz placił, jak podrozeje prąd. Przy PV oszczędnosci bedą rosły a rachunki nie. Dlatego też na wiosnę dorzucę jeszcze ze 2,5kWp na dach tak żeby nie przekroczyć dychy i mam w nosie całe podwyżki. Im będą większe szybciej inwestycja się zbilansuje choć to jest akurat dla mnie mało ważne, nigdy nie liczę że coś mi się zwróci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 21.09.2018 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Im będą większe szybciej inwestycja się zbilansuje Albo podwyzek nie bedzie, tylko G12as bis (bez limitu wzrostu zużycia) albo promocje? Albo zmiana prawa, i haracz nie 20, a np 40%? Nigdy sie nie zwróci. Pieniadze wydane teraz są wydane na 100%. Oszczednosci przyszle wg dzisiejszych cen za małe, zeby się opłaciło. A zmiany cen i innych warunków niepewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 21.09.2018 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Czyli taryfy z grupy C tak wzrosły? U ktorego sprzedawcy - PGE nie zmienilo taryfy od czasu wprowadzenia G12as. Nie ma znaczenia. Wszędzie podrożało , bo prąd ZE kupują na giełdzie ... Polska zaczyna płacić za "wybór węgla" , płaci coraz więcej za "certyfikaty" ... Na razie firmy Energetyczne mają coraz większe straty bo sprzedają prąd taniej niż kupują dlatego jest takie parcie o likwidacje "regulatora" , bo na razie blokuje podwyżki i powoduje olbrzymie straty ZE .. Już teraz wiem że są wypowiadane hurtowo umowy i zmieniane na nowe z nowymi stawkami ... No cóż wybralo się węgiel to trzeba zapłacić ... Tani prąd się skończył gdy Polska wybrała sponsorowanie górnictwa i kopalni ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 21.09.2018 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Zapytajmy asolta może uchyli rąbka tajemnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 21.09.2018 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 po prostu może być tak, że inwestycja w PC się zwróci. lepsza inwestycja w PC niż PV, bo dla PV mogą np. wycofać się z bilansowania (już teraz coś kombinują, żeby zakłady energetyczne mogły zdalnie odłączyć PV). jednak na PV z dotacją się zapisałem, gmina czeka na decyzję PV dla Energetyki to żaden biznes .. Energetyka musi ponieść spore koszty aby zmodernizować linię a dodatkowo ma niestabilne źródło energii. Duże inwestycje a zyski na Energetyki żadne .. Więc najchętniej energetyka by "olała" PV i jak ktoś chce to niech ma własne akumulaotry i tam magazynuje energię dla siebie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 21.09.2018 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Albo podwyzek nie bedzie, tylko G12as bis (bez limitu wzrostu zużycia) albo promocje? Albo zmiana prawa, i haracz nie 20, a np 40%? Nigdy sie nie zwróci. Pieniadze wydane teraz są wydane na 100%. Oszczednosci przyszle wg dzisiejszych cen za małe, zeby się opłaciło. A zmiany cen i innych warunków niepewne. Będą na 100% ... Tylko zapewne po wyborach , bo teraz PIS nie zaryzykuje aby nie wkurzyć wyborców .. A po wyborach powie się że to wina UE i przez UE muszą wszyscy płacić więcej. Ale gdyby nie "parcie" PIS , PO na górnictwo , kopalnie , elektownie węglowe zamiast budować elektownie wodne , atomowe i itd to ktoś za to będzie musiał zapłacić. Umowy ??? Rozmawiałem ze znajomym i umowy dla firm są hurtowo wypowiadane i proponowane nowe umowy z nowymi stawkami i warunkami . Tak są umowy napisane że jest możliwość ich wypowiedzenia przez każdą ze stron ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 21.09.2018 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Albo podwyzek nie bedzie, tylko G12as bis (bez limitu wzrostu zużycia) albo promocje? Albo zmiana prawa, i haracz nie 20, a np 40%? Nigdy sie nie zwróci. Pieniadze wydane teraz są wydane na 100%. Oszczednosci przyszle wg dzisiejszych cen za małe, zeby się opłaciło. A zmiany cen i innych warunków niepewne. Spodziewałem się takiej odpowiedzi ale co tu pisać jak wpieprzyło się już w druty Jak na mój gust z tego co czytam to podwyżki będą i to nie małe ale nadzieją że ich nie będzie zawsze możesz żyć. Jak to mówią: "nadzieja umiera ostatnia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts