kszh.uint 24.01.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 zastanawiam się czy nie ułatwić żonie życia jak mnie nie ma a śnieg jest:-) jak zona fajna, to sąsiad sam się zaanonsuje, jak Cię dłuzej nie będzie... odśnieży, zagrzeje itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 24.01.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 a co Wy, sasiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekf 24.01.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 .... chyba, że sól ale rośliny tego nie lubią Zamiast soli drogowej, można użyć chlorku magnezu.... skuteczniejszy, roślinom ponoć nie przeszkadza i białego osadu nie zostawia... ale droższy ok 45zł/25kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 24.01.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 ... Efekt po dobie lub min 12 godzinach. Włączane ręcznie w zależności od potrzeb. Sterownik musi mieć pomiar temperatury i wilgotoności, dosyć drogi - ale akurat dla Ciebie to może być gadżet miesiąca pozdr adam mi przez myśl przeszło to i system do rynien ale chodzi w drogiej taryfie - więc tani ten gadżet nie jest, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 24.01.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Przez myśl też mi to przeszło i mam poprowadzone kable zasilające do rynien i na razie tyle. Typowe przewody rynnowe z czujnikami kosztują sporo więc nadal ich nie mam Zastanawiałem się nad normalnymi kablami grzewczymi ale przy takich zimach jak obecna to coraz mniej o tym myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 24.01.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Przez myśl też mi to przeszło i mam poprowadzone kable zasilające do rynien i na razie tyle. Typowe przewody rynnowe z czujnikami kosztują sporo więc nadal ich nie mam Zastanawiałem się nad normalnymi kablami grzewczymi ale przy takich zimach jak obecna to coraz mniej o tym myślę. Dajcie mi ze dwa tygodnie to opiszę jak to wyszło kosztowo. Mam w planach założyć podgrzewanie rynien. Przydatne jest wczesną wiosną i na końcu zimy jak śnieg się topi od bezpośredniego słońca padającego na dach a zamarza w cieniu w rynnach. Obecnie jestem na etapie wymiany rynien i potrwa to jeszcze chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 24.01.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 (edytowane) u mnie na przestrzeni 3 lat mieszkania tylko jeden dzień był taki, kiedy kable w rynni mogłyby się przydać... to zdecydowanie za mało, by je instalować (a też mam wyprowadzone kable do ich podłaczenia). Dajcie mi ze dwa tygodnie to opiszę jak to wyszło kosztowo. Mam w planach założyć podgrzewanie rynien. Przydatne jest wczesną wiosną i na końcu zimy jak śnieg się topi od bezpośredniego słońca padającego na dach a zamarza w cieniu w rynnach. Obecnie jestem na etapie wymiany rynien i potrwa to jeszcze chwilę najcześciej jest tak, że jak słońce topi śnieg na dachu, to i nagrzewa rynnę i jakoś to płynie, wieczorem zamarza woda w rynnie ale i snieg się przestaje topić. najbardziej przydatne to jest w połączeniu z STOD - czyli snieg się topi a rynna zamarznięta, bo mróz... Edytowane 24 Stycznia 2012 przez kszh.uint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 24.01.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 jak zona fajna, to sąsiad sam się zaanonsuje, jak Cię dłuzej nie będzie... odśnieży, zagrzeje itd... Jak wyjeżdżam to ma zakaz wychodzenia z domu, żeby nie kusić chłopów w okolicy:-) No i juz sobie system odpuściłem, bo jak tylko działa na lekki śnieg i warstwę lodu to nie ratuje. Lepiej kupić quada z pługiem, gadżet miesiąca jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 24.01.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 i oto nowe wcielenie .... Lobo_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 24.01.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 a jakby tak panowie i panie zrobić w ten sposób żeby ukiernkować ciepło z ziemi na wąski chodnik za pomocą opaski styropianowej? Taki GWC-rozpuszczalnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 24.01.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 w duzych miastach takie maja dzięki ciepłownią - tylko ze zawsze z chodnikami sie to pokrywa ... miasto zawalone śniegiem a tu w praku zielona łączka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 24.01.2012 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Coś ty Marcin ludzi na kasę ponaciągał, że nick zmieniłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 24.01.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 a jakby tak panowie i panie zrobić w ten sposób żeby ukiernkować ciepło z ziemi na wąski chodnik za pomocą opaski styropianowej? Taki GWC-rozpuszczalnik? Raczej dość szeroka by musiała być (ze 4m?), czy wogóle coś da, w sumie chyba do policzenia... Były (wewątku GWC) zdaje się pomysły aby rurą z glikolem podgrzewać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 24.01.2012 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 i oto nowe wcielenie .... Lobo_M Czuje się jakbym zaczął nowe życie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 24.01.2012 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Coś ty Marcin ludzi na kasę ponaciągał, że nick zmieniłeś Kilku tutaj posłuchało jego rad i grzeje kablami. Pewnie rachunki się nie podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 24.01.2012 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Kilku tutaj posłuchało jego rad i grzeje kablami. Pewnie rachunki się nie podobają ... i ktoś doniósł do US Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 24.01.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Coś ty Marcin ludzi na kasę ponaciągał, że nick zmieniłeś Kilku tutaj posłuchało jego rad i grzeje kablami. Pewnie rachunki się nie podobają zatrudniłem się w firmie sprzedającej PCi i wolę być tam pod pseudonimem, nie chce pod własnym nazwiskiem wciskać ludziom kity za mega kasę No i szargać dobrego imienia kablarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 24.01.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 ... i ktoś doniósł do US Jakby co, to ja mam dokładne jego dane. Zdążyłem spisać ze skanu faktury:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 24.01.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 A od kiedy to o kimś dobrze świadczy, że jest kablarzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszekf 24.01.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Odnośnie kablarzy... na wesoło. Zdarzenie mające miejsce więcej niż "naście" lat temu na jednej z pomiarowni centrali telefonicznej. Pan monter do pani (młodej i niedoświadczonej) w pomiarowni: "Pani wejdzie rakiem na druta i pobuja dzwonkiem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts