Liwko 08.02.2012 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Wyluzuj kobito:PZbiorniki się da połączyć. Wiem, że tak bo sam mam dwa połączone. Ale techniczny w tych sprawach to ja nie jestem.Nie wiesz sama czego chcesz. Bezobsługowo czy z robotą? Pewnie, że najprawdopodobniej grzanie PC p-w wyjdzie drożej niż śmieciuchem, no ale coś za coć. Ps. Mam wolne weekendy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 08.02.2012 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 piec na wszystko, PPC i bufor;) PC koniecznie polska:) Dałbym jeszcze koniecznie solary. Przy 20 osobach do kąpieli to mogą nawet okazać się opłacalne, a studentki do kompieli liczyłbym podwójnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.02.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 PC koniecznie polska:) Dałbym jeszcze koniecznie solary. Przy 20 osobach do kąpieli to mogą nawet okazać się opłacalne, a studentki do kompieli liczyłbym podwójnie O polskich powietrznych mało słyszałem:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 08.02.2012 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Tylko jeszcze napiszcie jaki jest czas podgrzewu cwu w tych pompach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 08.02.2012 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Te studentki to ja mogę na wekendy przygarnąć Chata nie mała, wody ciepłej mam w bród. A co mi tam. Biorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.02.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Tylko jeszcze napiszcie jaki jest czas podgrzewu cwu w tych pompach Tak czy siak trzeba by było ją czymś podgrzać dlatego duże zbiorniki. Pytanie ile ludków latem a ile zimą? Jeżeli latem 20 a zimą 5 to nie widzę problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 08.02.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 (edytowane) - moze byc z robota ale musi byc w to cos wprowadzone bezobslugowego. PC koniecznie polska:) Dałbym jeszcze koniecznie solary. Przy 20 osobach do kąpieli to mogą nawet okazać się opłacalne, a studentki do kompieli liczyłbym podwójnie Tylko koszt systemu solarnego to ponad 10 tys zzl - pytanie czy rzeczywiscie i w jakim czasie zwroci sie ta inwestycja.. myslalam tez o tym. Tak czy siak trzeba by było ją czymś podgrzać dlatego duże zbiorniki. Pytanie ile ludków latem a ile zimą? Jeżeli latem 20 a zimą 5 to nie widzę problemu.Latem 20 zima 15... Edytowane 8 Lutego 2012 przez swiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 08.02.2012 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 ok ..pytanie mam - co sie stalo z cala ta nasza dyskusja dzisiejsza i najwazniejsza z moim pytaniem?? Jakies porzadki ktos porobil, ok tylko chyba powinnismy jakas info dostac, nie? Albo mi sie forum popsulo..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.02.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Swiki - waszą dyskusję przeniosłam tutaj:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?196454-Pomys%C5%82-na-ogrzewanie-domu-do-wynaj%C4%99cia Nie dotyczyła przecież ogrzewania elektrycznością. Proszę prowadzić dyskusje zgodnie z tematem danego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 08.02.2012 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Elfir: po 1 nie jednokrotnie były tu dyskusje o pompach czyli nie na temat a po 2 moje pytanie tyczyło się ogrzewania min elektrycznego proszę doczytać pnkt 3 , mojego pytania - dotyczy min piecy akumulacyjnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.02.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Było rzeczywiście odchodzenie od tematu, aż ktoś się wkurzył o poprosił moderację o oczyszczenie wątku.Widocznie nie każdy chce czytać o przebojach studentek z budowniczymi. Proszę trzymać się tematyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.02.2012 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Elfir ma dzisiaj zły dzień i zamiata;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.02.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Było rzeczywiście odchodzenie od tematu, aż ktoś się wkurzył o poprosił moderację o oczyszczenie wątku. To na pewno żytko:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 08.02.2012 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 (edytowane) Liwko: myślisz ze to żytko? Pff...mógł ten ktoś być na tyle odważny i tu się odezwać ze mu coś nie pasi Liwko: i oto masz odp na twoje pytanie ze zmieniłam nika, awatar i co dalej...chyba wrócę do poprzedniej tożsamości Edytowane 8 Lutego 2012 przez swiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.02.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 swiki - nie znalazłam tam ani jednego wpisu o ogrzewaniu elektrycznością. Były PC, solary, dyskusja o podłogówce i zbiorniki na cwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.02.2012 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Zrozumcie - ta część forum, to nie jest czat towarzyski o dupie Maryni. To część dla osób szukających konkretnej informacji.Jak chcecie obie pogadać idźcie do Hyde Parku. Bo tutaj niestety rozwalacie wątek o doświadczeniach użytkowników ogrzewających domy prądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swiki 08.02.2012 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 (edytowane) .... usunięta...ciekawe.... Edytowane 8 Lutego 2012 przez swiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kszh.uint 08.02.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 (edytowane) To na pewno żytko:D Ty sobie żytko dupy nie podcieraj, bo się żytko przejedzie do Ciebie i wyjaśni temat na tyle skutecznie, że w twoim następnym komputerze rozpoznawanie mowy będzie zupełnie bezużyteczne... akurat jestem ostatnim, który by to zrobił - nie lubię donosicielstwa... zresztą nie wiem, co tu się działo, bo mnie nie było... a w ogóle to budowlany_laik archiwizuje wszystkie moje wypowiedzi, więc możesz sprawdzić p.s. jeszcze jeden taki wpis i uszkodzę ci dolne zródło ZIMĄ! Edytowane 8 Lutego 2012 przez kszh.uint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.02.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 08.02.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 własnie zrobiłem odczyt liczników, od 2-go do teraz średnia dobowa 38,9kWh. kominek odpalany 3 razy. analizuje sobie te nasze (wszystkich podających ) zużycia energii... trzeba wpakować 50% więcej w budowę domu i te wszystkie energooszczędne cuda żeby zaoszczędzić 50% na ogrzewaniu ... tak bardziej obrazowo ... zainwestować kwotę rzędu 100 tys. zł. (często i gęsto z kredytu ) aby zaoszczędzić ok. 1500 zł rocznie wiem, wiem zaraz wskoczy Liwko... wiecie co... coraz bardziej lubię ten mój w miarę zwykły i tani w budowie domek z kablami:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts