Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wyluzuj kobito:P

Zbiorniki się da połączyć. Wiem, że tak bo sam mam dwa połączone. Ale techniczny w tych sprawach to ja nie jestem.

Nie wiesz sama czego chcesz. Bezobsługowo czy z robotą? Pewnie, że najprawdopodobniej grzanie PC p-w wyjdzie drożej niż śmieciuchem, no ale coś za coć.

Ps. Mam wolne weekendy:D

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

- moze byc z robota ale musi byc w to cos wprowadzone bezobslugowego.

PC koniecznie polska:) Dałbym jeszcze koniecznie solary. Przy 20 osobach do kąpieli to mogą nawet okazać się opłacalne, a studentki do kompieli liczyłbym podwójnie

Tylko koszt systemu solarnego to ponad 10 tys zzl - pytanie czy rzeczywiscie i w jakim czasie zwroci sie ta inwestycja.. myslalam tez o tym.

Tak czy siak trzeba by było ją czymś podgrzać dlatego duże zbiorniki. Pytanie ile ludków latem a ile zimą? Jeżeli latem 20 a zimą 5 to nie widzę problemu.
Latem 20 zima 15... Edytowane przez swiki

Swiki - waszą dyskusję przeniosłam tutaj:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?196454-Pomys%C5%82-na-ogrzewanie-domu-do-wynaj%C4%99cia

Nie dotyczyła przecież ogrzewania elektrycznością.

Proszę prowadzić dyskusje zgodnie z tematem danego wątku.

Zrozumcie - ta część forum, to nie jest czat towarzyski o dupie Maryni. To część dla osób szukających konkretnej informacji.

Jak chcecie obie pogadać idźcie do Hyde Parku. Bo tutaj niestety rozwalacie wątek o doświadczeniach użytkowników ogrzewających domy prądem.

To na pewno żytko:D

Ty sobie żytko dupy nie podcieraj, bo się żytko przejedzie do Ciebie i wyjaśni temat na tyle skutecznie, że w twoim następnym komputerze rozpoznawanie mowy będzie zupełnie bezużyteczne...

akurat jestem ostatnim, który by to zrobił - nie lubię donosicielstwa... zresztą nie wiem, co tu się działo, bo mnie nie było... a w ogóle to budowlany_laik archiwizuje wszystkie moje wypowiedzi, więc możesz sprawdzić :p

p.s. jeszcze jeden taki wpis i uszkodzę ci dolne zródło :p ZIMĄ!

Edytowane przez kszh.uint

własnie zrobiłem odczyt liczników, od 2-go do teraz średnia dobowa 38,9kWh. kominek odpalany 3 razy.

analizuje sobie te nasze (wszystkich podających ) zużycia energii...

trzeba wpakować 50% więcej w budowę domu i te wszystkie energooszczędne cuda żeby zaoszczędzić 50% na ogrzewaniu ...

tak bardziej obrazowo ...

zainwestować kwotę rzędu 100 tys. zł. (często i gęsto z kredytu ;) ) aby zaoszczędzić ok. 1500 zł rocznie

wiem, wiem zaraz wskoczy Liwko...

wiecie co...

coraz bardziej lubię ten mój w miarę zwykły i tani w budowie domek z kablami:P