RK1719508166 22.01.2013 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 nie znam logarytnow i tego czy one sie ucza czy nie a jesli tak to czego - to malo prawdopodobne ... conajwyzej reaguja po a nie przed ... salon to polowa parteru - 2 sterowniki o 1 stopien podniesc na 1-2 doby to nie problem zwlaszcza ze przy takim mrozie to z pewnoscia spowoduje spadek temperatury w domu o conajmniej 0,5 stopnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 22.01.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 22stC - rozpusta, panie, rozpusta:) a serio: a poco majstrowac - masz takie ogrzewanie, że powinieneś dać się wykazać automatyce a nie kręcić ręcznie auratonem czy innym devilonem; jakbyś pojechał na urlop to tez bys wracał podkręcic? Sadze ze Konrad raczej mysli o zabezpieczeniu sie na wypadek dalszych możliwych awarii w tym tygodniu, a takiego przewidywania zadna automatyka nie potrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 22.01.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 (edytowane) Sadze ze Konrad raczej mysli o zabezpieczeniu sie na wypadek dalszych możliwych awarii w tym tygodniu, a takiego przewidywania zadna automatyka nie potrafi to czarnowidztwo jest; najwyzje pojedzie do kina sie zagrzać albo do tesciowej po pierzynę z kaczego puchu ewentualnie taki wigwam w salonie http://www.agrofoto.pl/forum/uploads/1217109906/gallery_203_118_136289.jpg Edytowane 22 Stycznia 2013 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 22.01.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Mieszkancy okolic Olkusza (Małopolska) w 2010 gdy nie mieli zasilania przez prawie 3 tygodnie z tego samego powodu co Konrad nie mysleli o pierzynie teściowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 22.01.2013 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 nie znam logarytnow i tego czy one sie ucza czy nie a jesli tak to czego - to malo prawdopodobne ... conajwyzej reaguja po a nie przed ... salon to polowa parteru - 2 sterowniki o 1 stopien podniesc na 1-2 doby to nie problem zwlaszcza ze przy takim mrozie to z pewnoscia spowoduje spadek temperatury w domu o conajmniej 0,5 stopnia jedna noc bez zasilania i masz odczuwalne spadki temperatury ...? u mnie to bym się nie dziwił... ale u ciebie ...??? i dale nie rozumiem co ty kręcisz w sterownikach... daj w taniej np.22* a w drogiej 21* ,histereza 0,25 czy 0,5* i tyle... nie kombinuj z godzinami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 22.01.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 (edytowane) Mieszkancy okolic Olkusza (Małopolska) w 2010 gdy nie mieli zasilania przez prawie 3 tygodnie z tego samego powodu co Konrad nie mysleli o pierzynie teściowej zakrecam wodę i wyjezdżam; pompiarze mają gorzej, bo odkurzaczem nie wyssają spod podłogi całej cieczy - chyba, że dodali depresator Edytowane 22 Stycznia 2013 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 22.01.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 jedna noc bez zasilania i masz odczuwalne spadki temperatury ...? u mnie to bym się nie dziwił... ale u ciebie ...??? i dale nie rozumiem co ty kręcisz w sterownikach... daj w taniej np.22* a w drogiej 21* ,histereza 0,25 czy 0,5* i tyle... nie kombinuj z godzinami ... o tym mowa; jakbym miala biegac od termostatu do termostatu to rownie dobrze moge szuflowac ekogroch czy inne eko-co-nie-co; jak juz podniosę 4 litery z sofy, to wszystko mi jedno ponawiam pytanie: a co z urlopem? wracasz, jak spadnie do minus 20stu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 22.01.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Hipka - w perspektywie urlopu czy kilk dni to bez znaczenia - poprostu na piatkowa noc zapowiadaja duze mrozy i tak glosno mysle czy by na ta noc nie podzwyzszyc w salonie i kuchni temperatury o 1 stopien Jasiek - sproboj u siebie nie grzac 24 h przy obecnych umiarkowanych temperaturach i zobacz o ile Ci spadnie u znajomych co grzeja gazem i maja "zwykly dom" spadlo do 13 przez brak pradu i brak pracy pompek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 22.01.2013 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 u znajomego 2 domy dalej dom grzany gazem spadło do 13 Czy myślisz że to wina gazu czy raczej chatki? Do prądu potrzeba agregatu, do gazu pewnie wystarczyłby mały UPSik (przydatny również choćby dla WM, a może i awaryjnego mini-światła LED). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 22.01.2013 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Czy myślisz że to wina gazu czy raczej chatki? tu raczej mialem na mysli ze inne zrodlo ciepla a i tak od pradu uzaleznione - pewnie to tej akcji kipia do pompki ups'a bo dopiero co kupili dom i nie wszystko maja rozpracowane , a co do temperatury - to wina ewidentnie domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMAS 73 22.01.2013 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 (edytowane) u znajomych co grzeja gazem i maja "zwykly dom" spadlo do 13 przez brak pradu i brak pracy pompek To chyba przy otwartym oknie? , nawet "dziurawy domek " tak sie nie wychlodzi w 24h Edytowane 22 Stycznia 2013 przez TOMAS 73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.01.2013 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 przy dużych mrozach dodatkowo reduktor przy liczniku może zamarzać, miałem tak kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 22.01.2013 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 się wiesza żarówkę 25W i okręca kocem reduktor. Działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 22.01.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 się wiesza żarówkę 25W i okręca kocem reduktor. Działa. zarowke to ruscy do baku wkladaja:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 22.01.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 I jak zadzwonić do nich to sami nie wiedza w jakich godzinach działa taryfa G12w.hit babka zapytana w BOK w Łowiczu UWAGA-powiedziała mi ze po zmianach organizacyjnych nie może mi udzielić tego typu informacji.spędziłem 1,5 u przy telefonie żeby potwierdzić ze w moim rejonie 2 taryfa w dzień jest w godzinach 13-15.w końcu zadzwoniłem do UKE .a tam pracownik stwierdził ze potwierdzić może to tylkp Pani Kierownik która jest w tej chwili na zebraniu.wniosek.burdel. A po co dzwoniłeś do UKE (Urząd Komunikacji Elektronicznej) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 22.01.2013 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 hehe to nie dziwota że nic nie powiedzieli o taryfach w energetyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 22.01.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Jasiek - sproboj u siebie nie grzac 24 h przy obecnych umiarkowanych temperaturach i zobacz o ile Ci spadnie u znajomych co grzeja gazem i maja "zwykly dom" spadlo do 13 przez brak pradu i brak pracy pompek raczej żonka na to nie pójdzie ... myślę że nie więcej niż do 18-19* z utrzymywanej obecnie 22-23* a ci znajomi to na pewno mają grzejniki i bardzo wysoką temperaturę zasilania, gorące grzejniki mocno podnoszą temp. powietrza w pomieszczeniach ale same słabo zaizolowane ściany mają dość niską temperaturę dlatego tak duży spadek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 23.01.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Ja w tej chwili użytkuję (wynajmuję) dom nieocieplony z pustaków ceramicznych (częściowo cegła), nieoceplony, i generalnie jest tragedia....Piec mam miałowy, i nawet jest problem żeby go wygasić i wyczyścić, bo w czasie ja to robię to temperatura potrafi spaść z 20 do 16 C.... a trawa to może ze 3 godzinki.na piecu trzymam temperaturę około 62-64 C żeby w domu było te 20 C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 23.01.2013 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 zakrecam wodę i wyjezdżam; pompiarze mają gorzej, bo odkurzaczem nie wyssają spod podłogi całej cieczy - chyba, że dodali depresator ja u siebie może tak po 2 tygodniach -10 może bym o tym pomyslał -choć pewnie to nierealne. no może po 3-4 tyg. przy copie 2[sobie tak śnię] ostatnie 10 dób 114 kwh 40 kg brykietu [4 paczki ołówków dąbexu] temp w domu to 22-26 stop zasilanie 27-29 zasilanie około 10 h/doba rozpalałem w kominku 2 razy a w sumie czterokrotnie do niego dokładałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noname2 23.01.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 (edytowane) A po co dzwoniłeś do UKE (Urząd Komunikacji Elektronicznej) ? Jak to po co ? że ci z URE telefonów nie odbierają Jak się piszę za pomoca swypa to często zęby mnie bolą od czytania tego co napisałem.Ale szybkość pisania...to nie T9.. Z innej beczki.Pytanie do grzejących kotlami elektrycznymi. Jaką macie zadaną temp zasilania ? Od 10 dni grzeje kotłem. Startowałem z tem 12-15 stopni( taka była przed falą mrozow )i wilgotności 95%. (wczesniej hajcowałem w kozie). Na początku chcialem wygrzewać wylewkę jak Budowlany Laik tj przez 30 dni (chyba) zwiększając i zmniejszając temp ale nie ma na to czasu. Bo własnie kładą podlogi a za moment wchodzą z kuchnią. Zrobilem testa z folia przyklejoną w kilku miejscach wylewki w kilku pokojach i nic nie rosi. Zużycie kwh spore. Grzane oczywiście tylko w 2 taryfie. Temperatura w domu ...15 stopni.Zasilanie to 30 stopni. Ciężko podnieść tą temp.Natomiast dziwne bo mam wrażenie że jest cieplej niz w domu w którym teraz mieszkam gdzie mam grzejniki żeliwne i tem w domu 22 stopnie:) Temp podlogi 17-19 stopni. Mam czujke podłogi w miejscu powrotu podlogówki. Cos kiedyś Jasiek71 pisal o tym Budowlanemu żeby tam wlaśnie czujkę umieścił. Tylko nie wiem czy pisał o pętlach podlogówki czy rurach powracajacych do kotła. Edytowane 23 Stycznia 2013 przez noname2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts