RK1719508166 04.02.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Ilością dni mroźnych a co to oznacza dla zużycia to widać po Konradowych danych. Zeszłej zimy +5stc w dzień czyli od kiedy mogłem murować zaczęło się dopiero od 28.02 zapominasz tylko że prawdziwe mrozy zaczęły się ok 15 stycznia , jeszcze przed świetami miałem zaplanowany montaż okien , a 5-10 stycznia mialem dostawę wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 04.02.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Wiem, wiem :) W sumie dobre te nasze sterowniki, gdyby tylko producent zlikwidował ten defekt, na devitouch się tak nie da. na moich też się tak nie da i defekt podobny jak w tych jaskowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 04.02.2013 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 a bardzo masz kable przewymiarowane? tzn. ile masz mocy na m2? bo 6h w ciągu doby to całkiem fajnie wychodzi.. Pracuje 11,5kW jesli dobrze pamietam, mysle ze 7-8kW by spokojnie wystarczylo, no ale od przybytku glowa nie boli;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 04.02.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 (edytowane) zapominasz tylko że prawdziwe mrozy zaczęły się ok 15 stycznia , jeszcze przed świetami miałem zaplanowany montaż okien , a 5-10 stycznia mialem dostawę wełny racja, temp. śr. taka sama (2012, 2013), i sezon grzewczy (2012, (2013) Edytowane 4 Lutego 2013 przez grzeniu666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 04.02.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 7h no i na darmowym kilowatem, bo Lobo ma tzw. złote gniazdko Tak na wesoło, to złota wanna też by się znalazła:lol2: U lobo oczywiście:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygada RR 04.02.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 na moich też się tak nie da i defekt podobny jak w tych jaskowych Zostało mi ich ze 3 w domu ale nie przypominam sobie żeby miały problem z przegrzewaniem się, u ciebie tak jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 04.02.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Zostało mi ich ze 3 w domu ale nie przypominam sobie żeby miały problem z przegrzewaniem się, u ciebie tak jest ? poczytaj u R&K w dzienniku ... a ile czasu ich używałeś, ustawione były na sondę w podłodze czy na pokojowe ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 05.02.2013 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć na pytanie czy Auraton 3000 może pracować w ten sposób że ogranicza temp. podłogi do zadanej, ale nadrzędnym czujnikiem jest ten od temp. powietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drogba 05.02.2013 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Witam. I jak ma któryś z kolegów zasilaną wodną podłogówkę kotłem elektrycznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 05.02.2013 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć na pytanie czy Auraton 3000 może pracować w ten sposób że ogranicza temp. podłogi do zadanej, ale nadrzędnym czujnikiem jest ten od temp. powietrza? wszystkie sterowniki tego typu tak działają ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 05.02.2013 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Witam. I jak ma któryś z kolegów zasilaną wodną podłogówkę kotłem elektrycznym? ja taką posiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malcolm 05.02.2013 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Witam. I jak ma któryś z kolegów zasilaną wodną podłogówkę kotłem elektrycznym? ja taką posiadam a ja taką będę miał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 05.02.2013 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 (edytowane) Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć na pytanie czy Auraton 3000 może pracować w ten sposób że ogranicza temp. podłogi do zadanej, ale nadrzędnym czujnikiem jest ten od temp. powietrza? Edit zle napisalem wczesniej tak ustawiasz temperature pokojowa jaka Cie interesuje i ustawiasz kaganiec na temperature podlogi Edytowane 5 Lutego 2013 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk64 05.02.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 I jak ma któryś z kolegów zasilaną wodną podłogówkę kotłem elektrycznym? Ja mam, a czemu kolega pyta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAFIRAFI 05.02.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Witam. I jak ma któryś z kolegów zasilaną wodną podłogówkę kotłem elektrycznym? Ja mam bufor na prund do podłogówki nie wiem cz to się liczy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 05.02.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Ja mam bufor na prund do podłogówki nie wiem cz to się liczy;) Popełniłeś tak wielki bład i publicznie się do tego przyznajesz. Przecież bufor to cytuję inne posty "gigantyczne koszty". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 05.02.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Popełniłeś tak wielki bład i publicznie się do tego przyznajesz. Przecież bufor to cytuję inne posty "gigantyczne koszty". No tak się zastanawiam, że ten bufor to ma chyba przy podłogówce tylko sens w domu dość słabo ocieplonym, w którym straty w drogich godzinach będą na tyle duże by podpierać się buforem. Oczywiście w tym wypadku kociołek też musi być odpowiednio większej mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 05.02.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 No tak się zastanawiam, że ten bufor to ma chyba przy podłogówce tylko sens w domu dość słabo ocieplonym, w którym straty w drogich godzinach będą na tyle duże by podpierać się buforem. Oczywiście w tym wypadku kociołek też musi być odpowiednio większej mocy. I nie zrozumiałeś co miałem na mysli, kol. Rafi nie ma kociołka wystarczy mu bufor z grzałkami i ma 100 % zuzycia w II taryfie a dom ma energooszczędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mordka007 05.02.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Doradźcie, jaki wybrać sterownik do elektrycznego akumulacyjnego ogrzewania podłogowego? Najpierw myślałem o czujnikach Thermoval podobno takie same sprzedaje Elektra tyle, że pod swoim logo, minus cena dość spora. Następnie padł wybór na Devi550, ale ze względu na cenę jeszcze większa, więc szukałem dalej, następna myśl przeszła na Auroton 3000, bardzo podobny do Devi z wyglądu i cena dużo mniejsza. A ostatnio myślę o ESCO TC510, podobno jest mały problem z czujnikiem wewnętrznym i trzeba go wyprowadzić na przewodzie poza obudowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 05.02.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 I nie zrozumiałeś co miałem na mysli, kol. Rafi nie ma kociołka wystarczy mu bufor z grzałkami i ma 100 % zuzycia w II taryfie a dom ma energooszczędny. Ok, ale takie coś to raczej w domu o dużych wahaniach temperatury między godzinami taniej taryfy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts