Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• jasiek71

3293

• Pyxis

3126

• Liwko

2430

• Lobo_M

2212

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja nietypowo z takim problemem. Mam dwa rodzaje pokryć podłogowych. Panele na warstwie podkłądu styropianowego (od 5 do 10mm) bo innego nie miałem oraz gres. Ustawiłem tak przepływy na rozdzielaczu, że pomieszczenia z gresem mają taką samą temperaturę jak te z panelami (pokoje) ale mam jeden uparty na narożniku, w którym jest temperatura zawsze o stopień dwa niższa. Ten pokój ma rozdzielacz otwarty na maksa z największym przepływem i ni cholery nie mogę go nagrzać a chciałbym aby był najcieplejszy. Co ciekawe ma mniej podkładu bo tylko 5mm gdzie w innym pokoju również narożnikowym jest aż 10mm. Mogę ustawić piec na wyższą temperaturę wody ale wtedy już muszę dławić pomieszczenia z gresem (łazienki i część dzienna) tak mocno, że nie daje się tego wyregulować bo przekręcenie kurka o pół milimetra powoduje już różnicę temperatur i czasem przegrzewanie pomieszczeń, Nie wiem czy może tam się pętla zapowietrzyła czy cholera co.

Ma ktoś jakiś pomysł?

mam pomysł ale drastyczny, ściągasz czarne pierścienie z przepływomierzy i robisz regulację wstępną zgodną z OZC, bo na moje oko to masz za duże różnice długości między poszczególnymi pętlami, hydraulik musiał ciebie nie lubić, np: gdybyś przepływomierze dał na górną belkę a korki na dolną to by było łatwiej sterować

PS ktoś tam wyżej prosił kszhu.int żeby się uspokoił, nie pomogło, nadal coś mu się wydaje i nadal swoje gołosłowne imaginacje rozgłasza, widać taki urok tego forum, kiedyś było profesjonalne, teraz ci co mieli wiedzę uciekli bo zostali zanudzeni przez takich którym się tylko coś zdaje

Co to znaczy, że mam ściągnąć czarne pierścienie z przepływomierzy? I nie do końca nie rozumiem co masz na myśli mówiąc o tym, że hydraulik mnie nie lubił i dlaczego zamiana miejscami korków z przepływomierzami miała by coś dać?

Faktem jest, że ten pokój oddalony jest najbardziej od pomieszczenia gosp. ale biorąc pod uwagę długość całej pętli to ta "droga doprowadzajaca" w ilości 10m stanowi nikły procent całej pętli więc nie sądzę aby miało to wpływ, zwłaszcza że o wiele dalej są łazienka, wiatrołap a już nie mówiąc o kuchni.

Nie wiem czy nie rozumiesz:) Tu forum budowlane, tematów setki, dyskusji jeszcze więcej a Ty tylko w tym jednym temacie, w zasadzie tak z boku, żadnych konkretów, czasami tylko jakiaś wątpliwość co do kogoś/czegoś no i oczywiście wkręty jak tylko można jakąś zadymę zrobić.

Może poza rozrywką szukasz tu jeszcze kogoś?;)

tak, szukam kogoś z energooszczędnym domem i ponadprzeciętnym poczuciem humoru, zeby go opętać i wprowadzić się do niego na gotowe.

rzeczywiście pisuję w jednym i to luźno, gdyż albowiem jak ktoś przeczytał ten wątek ze zrozumieniem (pomijając pyskówki i tematy matrymonialne), to już wszystko zostało powiedziane i to po n-kroć

czytam wiele, czego przykład puszkowiec, ale parę postów temu napisałeś, że to inwigilacja :)

Nie wiem też czy dawno, tutaj tak mają, że jedni znikają, zaraz drudzy podobni się pojawiają, nawet nie wiem czy to był żytko, czy żytka. Człowiek nie wie z kim ma do czynienia, nawet płeć podejrzana, u Ciebie np. nick i avatar jednoznaczne ale czy to prawda?

ja Ci w majty nie zaglądam, więc daruj sobie tego typu komentarze

nie rozumiem?

odpowiedź

Nie wiem czy nie rozumiesz :D

Hahahaha, jesteś pierwszą osobą w internecie, która wyśmiała ten popularny błąd wstawiania bez sensu znaków zapytania

w każdym zdaniu, szacuneczek :D Zazwyczaj ludzie piszą też "nie wiem?" tyle że jako jedno słowo :rotfl:

odpowiedź

Hahahaha, jesteś pierwszą osobą w internecie, która wyśmiała ten popularny błąd wstawiania bez sensu znaków zapytania

w każdym zdaniu, szacuneczek :D Zazwyczaj ludzie piszą też "nie wiem?" tyle że jako jedno słowo :rotfl:

ale o tym, że przed że stawiamy przecinek, panie Miodek, to żeś pan nie słyszał?

pan żeś jest kolega naszego profesorre, bo z wroclawia :)

mpoplaw zasuń puentą, bo czas kończyć tę nierowną walkę :p