klaudiusz_x 17.02.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 (edytowane) A 1kWh z gazu 0,18gr ,też coś mało realna cena? Za darmo, na lewym łączu. Po kolejnej 20% obniżce, realne 0,18 PLN. Edytowane 17 Lutego 2013 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 17.02.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 (edytowane) A 1kWh z gazu 0,18gr ,też coś mało realna cena? Jeśli wyprodukujesz gaz z własnych zasobów, realne na dziś poniżej 10gr. Edytowane 17 Lutego 2013 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 17.02.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 czytaj: puścisz bąka w wannie Rolnicy z obornika i gnojownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 17.02.2013 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Macie problem. W domach 3- i mniej litrowych sami możecie wyprodukować roślinki do całorocznego ogrzewania. Przykład domku J-J Niestety nie będzie tak czysto jak przy prądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 18.02.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 klaudiusz co to za roślinki?brzoza czy gandzia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybniczanin 18.02.2013 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 klaudiusz co to za roślinki? brzoza czy gandzia ? Raczej myśli o wierzbie energetycznej. Na gandzi to on najwyżej się może ogrzewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 18.02.2013 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
decker1 19.02.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 witam,chce tymczasowo ogrzewać mieszkanie starym kotlem elektrycznym kospel 8kw, mieszkanie ok 60 m2, na podlogowce.szukam jakis schematow podlaczenia instalacji czy poradnika jak to uruchomić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 19.02.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 decker a co tu opisywać schematem? Z kotła idzie rurka do rozdzielacza a druga z rozdzielacza do kotła. Po drodze odgałęzienie na zbiornik wyrównawczy i gitara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 19.02.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 A ja nietypowo z takim problemem. Mam dwa rodzaje pokryć podłogowych. Panele na warstwie podkłądu styropianowego (od 5 do 10mm) bo innego nie miałem oraz gres. Ustawiłem tak przepływy na rozdzielaczu, że pomieszczenia z gresem mają taką samą temperaturę jak te z panelami (pokoje) ale mam jeden uparty na narożniku, w którym jest temperatura zawsze o stopień dwa niższa. Ten pokój ma rozdzielacz otwarty na maksa z największym przepływem i ni cholery nie mogę go nagrzać a chciałbym aby był najcieplejszy. Co ciekawe ma mniej podkładu bo tylko 5mm gdzie w innym pokoju również narożnikowym jest aż 10mm. Mogę ustawić piec na wyższą temperaturę wody ale wtedy już muszę dławić pomieszczenia z gresem (łazienki i część dzienna) tak mocno, że nie daje się tego wyregulować bo przekręcenie kurka o pół milimetra powoduje już różnicę temperatur i czasem przegrzewanie pomieszczeń, Nie wiem czy może tam się pętla zapowietrzyła czy cholera co. Ma ktoś jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bitter 20.02.2013 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 mam pomysł ale drastyczny, ściągasz czarne pierścienie z przepływomierzy i robisz regulację wstępną zgodną z OZC, bo na moje oko to masz za duże różnice długości między poszczególnymi pętlami, hydraulik musiał ciebie nie lubić, np: gdybyś przepływomierze dał na górną belkę a korki na dolną to by było łatwiej sterować PS ktoś tam wyżej prosił kszhu.int żeby się uspokoił, nie pomogło, nadal coś mu się wydaje i nadal swoje gołosłowne imaginacje rozgłasza, widać taki urok tego forum, kiedyś było profesjonalne, teraz ci co mieli wiedzę uciekli bo zostali zanudzeni przez takich którym się tylko coś zdaje Co to znaczy, że mam ściągnąć czarne pierścienie z przepływomierzy? I nie do końca nie rozumiem co masz na myśli mówiąc o tym, że hydraulik mnie nie lubił i dlaczego zamiana miejscami korków z przepływomierzami miała by coś dać? Faktem jest, że ten pokój oddalony jest najbardziej od pomieszczenia gosp. ale biorąc pod uwagę długość całej pętli to ta "droga doprowadzajaca" w ilości 10m stanowi nikły procent całej pętli więc nie sądzę aby miało to wpływ, zwłaszcza że o wiele dalej są łazienka, wiatrołap a już nie mówiąc o kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 20.02.2013 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 (edytowane) ani _ EDIT: heh, hipka szybsza, ale bym dyskutował Edytowane 20 Lutego 2013 przez grzeniu666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryl 20.02.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 ale wy tutaj bałagan robicie, niektórzy myślą że to Facebook. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 20.02.2013 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Nie wiem czy nie rozumiesz:) Tu forum budowlane, tematów setki, dyskusji jeszcze więcej a Ty tylko w tym jednym temacie, w zasadzie tak z boku, żadnych konkretów, czasami tylko jakiaś wątpliwość co do kogoś/czegoś no i oczywiście wkręty jak tylko można jakąś zadymę zrobić. Może poza rozrywką szukasz tu jeszcze kogoś? tak, szukam kogoś z energooszczędnym domem i ponadprzeciętnym poczuciem humoru, zeby go opętać i wprowadzić się do niego na gotowe. rzeczywiście pisuję w jednym i to luźno, gdyż albowiem jak ktoś przeczytał ten wątek ze zrozumieniem (pomijając pyskówki i tematy matrymonialne), to już wszystko zostało powiedziane i to po n-kroć czytam wiele, czego przykład puszkowiec, ale parę postów temu napisałeś, że to inwigilacja Nie wiem też czy dawno, tutaj tak mają, że jedni znikają, zaraz drudzy podobni się pojawiają, nawet nie wiem czy to był żytko, czy żytka. Człowiek nie wie z kim ma do czynienia, nawet płeć podejrzana, u Ciebie np. nick i avatar jednoznaczne ale czy to prawda? ja Ci w majty nie zaglądam, więc daruj sobie tego typu komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryl 20.02.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 nie rozumiem? odpowiedź Nie wiem czy nie rozumiesz Hahahaha, jesteś pierwszą osobą w internecie, która wyśmiała ten popularny błąd wstawiania bez sensu znaków zapytania w każdym zdaniu, szacuneczek Zazwyczaj ludzie piszą też "nie wiem?" tyle że jako jedno słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 20.02.2013 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 odpowiedź Hahahaha, jesteś pierwszą osobą w internecie, która wyśmiała ten popularny błąd wstawiania bez sensu znaków zapytania w każdym zdaniu, szacuneczek Zazwyczaj ludzie piszą też "nie wiem?" tyle że jako jedno słowo ale o tym, że przed że stawiamy przecinek, panie Miodek, to żeś pan nie słyszał? pan żeś jest kolega naszego profesorre, bo z wroclawia mpoplaw zasuń puentą, bo czas kończyć tę nierowną walkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 20.02.2013 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 A czemu aż tak się czepiacie kszhu.int. Jakaś nagonka!Czytałem jogo posty i nie widzę w tym nic bezsensownego. Oprócz wzajemnych przepychanek, raczej merytoryczne i na temat, czego nie można powiedzieć o innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 20.02.2013 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Hipka natrząsać się może, z Hipki natrząsać się nie wolno? można a nawet trzeba, byle używać glowy a nie główki, jesli wiesz, co chce powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 20.02.2013 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 Jakże mi te prześmiewcze teksty kogoś przypominają aaa do tego pijesz. Literowka:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 20.02.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 skasujesz wszystkie swoje posty? 666 Nie, no raczej tylko ten śmietnik. Dobra inicjatywa, na szóstkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts