karoka65 16.05.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 No tak, wystarczyło że pojawiło się nazwisko Piękny, a już post został usunięty. Szkoda czasu na to forum. Stoi po stronie kombinatorów, manipulatorów, naciągaczy itd. Arturek dostał bana, zaraz potem wystąpił jako syn (który też dostał bana), a teraz powrócił jakby nigdy nic. Ktoś tu chyba struga wariata a my robimy za pensjonariuszy... Bawcie się dalej sami. No widzę że mój post choć mało merytoryczny co do tematu ale też uleciał, został tylko zacytowany przez Piotrka. Tu by trzeba dać chyba kopa i to wielkiego któremuś ze stronniczych modów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.05.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Liwko - przestań bajdurzyć, bo to śmieszne. Jasne, Arturo płaci mi tanteimy Wywalam po prostu wszystko, co nie jest na temat. Komentarze do zgłoszonego moderacji postu również. Po co zgłaszacie nawzajem swoje posty do usunięcia, by je potem z masochistyczną przyjemnością cytować? Jak masz problemy z priv od Arturo to wpisz go na listę ignorowanych i Ci ulży. Chyba, ze lubisz się bawić w cierpiętnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 16.05.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 hehe Ty Elfir to masz pecha, albo jesteś nadgorliwa:) jak nie powywalasz poł postów (czasami merytorycznych) w ekogroszku ,to teraz jedziesz u Elektryków i Pompiarzy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.05.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Liwko - przestań bajdurzyć, bo to śmieszne. Jasne, Arturo płaci mi tanteimy Wywalam po prostu wszystko, co nie jest na temat. Komentarze do zgłoszonego moderacji postu również. Po co zgłaszacie nawzajem swoje posty do usunięcia, by je potem z masochistyczną przyjemnością cytować? Jak masz problemy z priv od Arturo to wpisz go na listę ignorowanych i Ci ulży. Chyba, ze lubisz się bawić w cierpiętnika? Taaaak? A jak to jest z zakładaniem przez Arturka kolejnych kont? To cię nie interesuje??? I jestem ciekaw kto zgłosił do moderacji post o Pięknym, Michałek? Przecież on ma bana!!! Arturek? Przecież on sam ten post napisał!!! Co tu się k... dzieje?!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 16.05.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 jakby komuś się chciało to kilka postów wyżej zadałem pytanie o termostaty PRIMADOM oraz podzieliłem się wrażeniami po wizycie kilku hydraulików.. Stay Heavy! Myślałem o nim ale jakoś tak skusiłem się na inny: http://pl.immergas.com/options/termostaty/termostaty/rtybox810.htm Wg mnie rewelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 16.05.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Tu się płacze że Płatnych Profili mało, żeby wyjść na swoje ceny idą w górę kilkukrotnie dla tych co chcą uczciwie pisać nie ukrywając się z tym co robią ale widać że lepiej być cwaniakiem.Kilka kont, niby porady, dorady a handelek i darmowa reklama leci i nie jest to tylko w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.05.2013 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Taaaak? A jak to jest z zakładaniem przez Arturka kolejnych kont? To cię nie interesuje??? I jestem ciekaw kto zgłosił do moderacji post o Pięknym, Michałek? Przecież on ma bana!!! Arturek? Przecież on sam ten post napisał!!! Co tu się k... dzieje?!!! A co ja mam do wielokonta Artura? Czy ja jestem: 1. pracownikiem Muratora 2. Właścicielem Forum 3. Administratorem forum ? Nie. Podejrzewam, że arturo dostał tymczasowego bana ostrzegającego od Redakcji na tydzień. Nic nie wiem o postach "Piekny". Moderowałam tylko posty twoje i arturo oraz komentarze do nich. Malux - ja jako moderator nie zajmuję się twoim bezpieczeństwem. Zajmuję się usuwaniem treści niezgodnych z regulaminem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 17.05.2013 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Lobo - gdzie w sterownikach masz czujnik temperatury pokojowej ? przygladałeś się uważnie jak one pracują ? i czy poprawnie pokazują temperaturę otoczenia? wg moich i jaska obserwacji nasze sterowniki które mają wbudowany czujnik temperatury w sterowniku przekłamują - jasiek u siebie wyciągnął czujniki na zewnątrz do sąsiedniej puszki np od światła , mnie to przed kolejnym sezonem tez czeka - pierwszy wniosek - sterownik sam w sobie działa ok w laboratoryjnych warunkach , ale razem z kablem grzewczym grzeje się styk co powoduje podnoszenie temperatury szybciej niz w pomieszczeniu , a w praktyce dziwną prace sterownika - taktowanie go co kilkanaście, kilkadziesiąt minut zamiast prace ciągłą w zadanym czasie az do osiagnięcia właściwej zadanej temperatury jestem ciekaw jakie są innych osób spostrzeżenia - problem błahy i do rozwiązania u potencjalnych inwestorów (kablarzy) na etapie instalacyjnym bez znaczących kosztów dodatkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wivaldi 17.05.2013 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Ja tak wlasnie zrobilem a mialem juz umowiony montaz paneli na podczerwien. Na moj dom panele ze sterownikami wyszly by 13tys a kable ze sterami wyszly 5100zl + sterownik 3iE 400 No dobra, a jak rozwiązałeś grzanie w sypialniach ? Kable są włączone jak się akurat korzysta z sypialni, nie jest wtedy za ciepło ? A w ciągu dnia nie ma potrzeby oddawania ciepła w sypialni. No chyb że ktoś pracuje tylko na trzecia zmianę...Ja właśnie w sypialniach myślałem o promiennikach, ale jak zaszedłem do biura gdzie sprzedają promienniki a tam ogrzewali się zwykłymi żeliwnymi kaloryferami to mój stosunek do nich stał się ambiwalentny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 17.05.2013 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Konrad mnie uprzedził a własnie chciałem pytać ile czujników i gdzie powinny być zamontowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zet1977 17.05.2013 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Masz nam tutaj coś do powiedzenia Arturku? Masz jeszcze czelność tu pisać? Nienawidzę fałszywych ludzi! A ty takim jesteś. Jeden wart drugiego, ponaganiali Klientów na forum, a teraz ludzie mają problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zet1977 17.05.2013 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 (edytowane) No widzę że mój post choć mało merytoryczny co do tematu ale też uleciał, został tylko zacytowany przez Piotrka. Tu by trzeba dać chyba kopa i to wielkiego któremuś ze stronniczych modów. Kopa dostanie zaraz cały murator, bo to już nadaje się na reportaż w TV. Myślałem, że cenzura skończyła się w 89 r. Edytowane 17 Maja 2013 przez zet1977 wykreślenie drugiej części posta na prośbę forumowicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.05.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Kopa dostanie zaraz cały murator, bo to już nadaje się na reportaż w TV. Myślałem, że cenzura skończyła się w 89 r. zet1977 czy mogę prosić Cię o wykasowanie dalej części poza tym co zaznaczyłem ? Zacytowałeś mój wpis do czego oczywiście nic nie mam ale druga cześć ma się nijak do tego co napisałem a ja nie chcę być utożsamiany z jakimiś machlojami czy kombinacjami a broń mnie Panie Boże z długami. Ludzie którzy nie śledzą wątku na bieżąco mogą to różnie kojarzyć z moim nickiem czy firmą. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobo_M 17.05.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Lobo - gdzie w sterownikach masz czujnik temperatury pokojowej ? przygladałeś się uważnie jak one pracują ? i czy poprawnie pokazują temperaturę otoczenia? Moje niestety nie pokazuja temp. otoczenia, a jedyne temp zadaną. Mimo tego ja niezaobreswowalem zjawiska jak u Ciebie. Nie wiem jak w nocy bo wtedy spie, ale w okresach 13-16 z reguly jest tak ze sterownik sie zalaczy, pochodzi jakis czas (czasami 30min, czasami 1h) i sie wylaczy, potem nie zawsze juz zalaczy sie w tym samym cyklu, a jesli nawet to raczej pod jego koniec. Wiec zjawiska kilkunastominutowych cylki zalacz/wylacz u mnie nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zet1977 17.05.2013 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Jeden wart drugiego, ponaganiali Klientów na forum, a teraz ludzie mają problemy. Panie Michale Piękny, kiedy otrzymam projekt Wentylacji Mechanicznej za który zapłaciłem w maju 2012 r. oraz zwrot kary umownej za niewykonaną pracę ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 17.05.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Dzięki kolego Niby nic ale jak wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 17.05.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Z kilkoma forumowiczami (znanymi), postanowiliśmy wynieść się z tego forum (przynajmniej na jakiś czas). Nie to żebym kogoś jeszcze namawiał, ale może to da komuś z redakcji do myślenia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 17.05.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 to jeszcże powiedz gdzie was szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 17.05.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 to jeszcże powiedz gdzie was szukać budujemydom.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 18.05.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 U mnie sterowniki maja korekty temperatury jezeli temp na sterowniku odbiega od temp faktycznej w pokoju.... od -9 do +9 jest zakres.. o to chodzi? to nie oto chodzi - po prostu mój i jaska sterownik na 99% działa bezblednie w warunkach laboratoryjnych , ale podłączony już do kabla (kable maja różna moc i opór) już niekoniecznie na stypu kabla oporowego wytwarza się cieplo i wystarczy ze o 0,5-1*C podniesie on temperaturę i szlag trafia zadana temperaturę , sterownik wylancza kabel , do tego jeszcze histereza i taktuje raz na 20-40 min wlancza się i się wylancza Konrad mnie uprzedził a własnie chciałem pytać ile czujników i gdzie powinny być zamontowane. u mnie czujnik jest wbudowany w każdy sterownik , u jaska chyba tez , on wypuscil je do sąsiednich puszek , ja będę wywalal je na zewnątrz sterownika do sąsiedniej puszki lub do rurki w której jest sonda temperatury posadzki - ok 10-cm poniżej sterownika powinno już być OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts