Ivo 30.08.2003 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2003 Hejka! Mamy domek w stanie surowym, a już się zastanawiam nad umieszczeniem grzejnika w salonie. Problem polega na tym, że mamy potężne drzwi balkonowe (rozsuwane) i obok nich malutkie okno. Więc jeden grzejnik będzie właśnie pod tym oknem, ale gdzie drugi...????? Na pewno na ścianie bez okna (północnej), ale jaka wówczas powinna być odległośc od TV czy też kanapy? Czy może jest inne rozwiązanie? Zabudować, za kanapą..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 30.08.2003 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2003 A moze ozdobny grzejnik, na cala wysokosc sciany, albo dwa flankujace okno? Widzialem takie rozwiazanie u naszych architektow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.09.2003 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Hejka! Mamy domek w stanie surowym, a już się zastanawiam nad umieszczeniem grzejnika w salonie. Problem polega na tym, że mamy potężne drzwi balkonowe (rozsuwane) i obok nich malutkie okno. Więc jeden grzejnik będzie właśnie pod tym oknem, ale gdzie drugi...????? Na pewno na ścianie bez okna (północnej), ale jaka wówczas powinna być odległośc od TV czy też kanapy? Czy może jest inne rozwiązanie? Zabudować, za kanapą..? A może grzejnik kanałowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ada Rafał 15.09.2003 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 najlepiej bez grzejników: http://www.gamber.pnet.ws Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 15.09.2003 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2003 są również grzejniki wpuszczane w podłogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mAgnes 19.09.2003 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Chyba mam ten sam problem W salonie nie planujemy okien, tylko duze drzwi balkonowe. Czy ktos moze ma grzejniki kanalowe? Jak one gleboko "wchodza" pod podloge? Co trzeba zrobic na etapie robienia posadzek, zeby takie grzejniki zamontowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedi 19.09.2003 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2003 Jam mam grzejniki kanałowe Vasco, niestety nie jest ta tania rzecz. Trzy grzejniki kosztowały jakieś 6 tys. Otwory zrobiliśmy na etapie wylewania pierwszej warstwy posadzki. Z tego co pamiętam to wchodzą one w podłogę na głębokość 55cm. Są jeszcze grzejniki Jaga, tam są modele o wyskości tylko 9 cm. Jak takie grzejniki będą sie sprawowały jeszcze nie wiem bo pierwszy sezon grzewczy dopiero mam przed sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 23.09.2003 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2003 Biedziłem się nad tym problemem bardzo długo. Wszystkie rozwiązania niestety mają wady. Grzejniki kanałowe są przykryte kratką stalową ażurową i przez otwory w tej kratce wpada do kanału grzejnikowego bardzo dużo brudu. Czyszczenie takiego kanału jest dosyć kłopotliwe. Umieszcenie grzejnika na ścianie obok drzwi balkonowych jest bardziej praktyczne ale mniej estetyczne. Jesli chodzi o odłegłość telewizora od grzejnika to podają to w instrukcjach producenci telewizorów, myślę że odległość ok. 30...50cm jest całkowicie wystarczająca. Po przewałkowaniu tematu we wszystkie strony doszedłem do wniosku że najlepszym dla mnie rozwiązaniem jest umieszczenie zwykłego grzejnika płytowego na ścianie obok okna balkonowego w przygotowanej wnęce ok. 15cm. do tego jakaś ładna osłona i parapecik nad grzejnikiem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 23.10.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Podnoszę stary wątek. Rozważam grzejnik kanałowy. Czy ktoś z użytkowników może się podzielić doświadczeniami?Salon będzie miał jakieś 30m, będzie kominek jako alternatywne ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anetka13 27.10.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Ja mam kanałówkę conwectora. Wcześniej poruszano problem z czyszczeniem kanałów, giętkie przewody przyłączeniowe umożliwiają podnoszenie grzejnika podczas czyszczenia – nie ma problemu. Kanały u mnie są ocieplone i mają głębokość około 35 cm. U mnie instalatorzy podczas montażu musieli wykuwać w pierwszej warstwie betonu otwory, ale zajęło im to niewiele czasu, bo to 5 cm warstwy wyrównującej. Grzałam dopiero jeden sezon, więc ciężko cokolwiek stwierdzić, ale jestem zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 27.10.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 Ja mam grzejniki kanałowe Vasco, nie sa głębokie- zaledwie 7 cm, w mojej galerii jest zdjęcie. Z tym czyszczeniem to mit. U mnie będa drewniane kratki wykonane przez stolarza, wystarczy je podnieśc i odkurzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anetka13 29.10.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Zgadzam się z toba Aneta s. najlepiej kratki dorobić z tego samego materiału, z którego będzie wykonana podłoga. Zawsze to wygląda bardziej estetycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula_mario 30.10.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 a może ogrzewanie podlogowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anetka13 22.11.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 oj podłogówkę juz przerabiałam ze sto razy, więc powiem krótko: fajna sprawa ale nie dla mnie, wolę ciepły parkiecik i kanałóweczkę, mniej kurzu, zdrowiej i łatwiej naprawić awarię , aha dobrze zrobiona podłogówka nie jest taka tania – ok. 180-200 zł/m2 komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmx 22.11.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 A moze ozdobny grzejnik, na cala wysokosc sciany, albo dwa flankujace okno? Widzialem takie rozwiazanie u naszych architektow... jak to wygląda?? Jakies foto?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 23.11.2009 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Jest na forum specjalista od kaloryferów: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1281081#1281081ale ostatnio był tu w maju. Spróbuj napisać do Tomka na adres jaki ma w profilu: http://forum.muratordom.pl/uzytkownik25059.htmalbo wprost do fabryki: http://www.klimosz.pl/dystrybucja/index.php3?id=kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 23.11.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 grzejniki w salonie nascienne-ohyda kurz i brud od podlogowki-myslenie sredniowiecznego giermka a kanalowki,to dopiero ostoja czystosci-gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 23.11.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 oj podłogówkę juz przerabiałam ze sto razy, więc powiem krótko: fajna sprawa ale nie dla mnie, wolę ciepły parkiecik i kanałóweczkę, mniej kurzu, zdrowiej i łatwiej naprawić awarię , aha dobrze zrobiona podłogówka nie jest taka tania – ok. 180-200 zł/m2 komplet. Nie wiem na czym polegało Twoje stukrotne przerabianie podłogówki, ale mam wrażenie, że nie myślimy o tym samym systemie ogrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anetka13 15.12.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 oj podłogówkę juz przerabiałam ze sto razy, więc powiem krótko: fajna sprawa ale nie dla mnie, wolę ciepły parkiecik i kanałóweczkę, mniej kurzu, zdrowiej i łatwiej naprawić awarię , aha dobrze zrobiona podłogówka nie jest taka tania – ok. 180-200 zł/m2 komplet. Nie wiem na czym polegało Twoje stukrotne przerabianie podłogówki, ale mam wrażenie, że nie myślimy o tym samym systemie ogrzewania Miałam na myśli moje dyskusje na ten temat z mężem i przyjaciółmi, podsumowałam, wszystkie za i przeciw. To wszystko, zresztą pisałam o tym we wcześniejszych postach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 16.12.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 oj podłogówkę juz przerabiałam ze sto razy, więc powiem krótko: fajna sprawa ale nie dla mnie, wolę ciepły parkiecik i kanałóweczkę, mniej kurzu, zdrowiej i łatwiej naprawić awarię , aha dobrze zrobiona podłogówka nie jest taka tania – ok. 180-200 zł/m2 komplet. Nie wiem na czym polegało Twoje stukrotne przerabianie podłogówki, ale mam wrażenie, że nie myślimy o tym samym systemie ogrzewania Miałam na myśli moje dyskusje na ten temat z mężem i przyjaciółmi, podsumowałam, wszystkie za i przeciw. To wszystko, zresztą pisałam o tym we wcześniejszych postach. Mniej kurzu jest przy podłogowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts