Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie jest wasze zdanie na temat kominka elektrycznego?

tiguan

Recommended Posts

KarolBrat85 napisał:
Ale jak z jakością drogi Kolego ? Nie chciałbym, aby wyglądało to tez jakoś badziewnie :(

Pewnie masz TV tak czy inaczej. Jak wygląda badziewnie, to i tak psuje wygląd pokoju, w którym stoi - dokładając "kominek" elektryczny nie dodasz mu urody.

Za to jak dołożysz pieniądze przeznaczone na "kominek" do budżetu na TV, to z pewnością ogień będzie na jakimś OLED HDR w 4K z Netflixa czy apki na Androida wyglądał bardziej realistycznie, niż z elektrokominka.

• 2 years później...

Witam

Orientujecie się, czy w Łodzi bądź okolicach mogę obejrzeć w sklepie prezentację ,,kominka,, elektrycznego wykonanego w technologii OptiMyst Dimplex i OptiVirtual.?

Chciałbym zobaczyć ( a raczej małżonka) jak bardzo realistyczne są te efekty. NIestety nie możemy dojśc do porozumienia w kwestii kominka. Ja najchętniej bym zrezygnował całkowicie, żona nie wyobraża sobie kominka bo wg niej jest dom i ma byc kominek. ciągle szukamy kompromisu. Jako, ze dom został kupiony od dewelopera, mi całkowicie nie pasuje miejsce przygotowane pod kominek tradycyjny. Jeszcze w drodze wyjątku zgodziłbym się na Elements Front 400 3S. A najlepiej pasowałby mi własnie jeden z kominków elektrycznych wymieniony powyżej

Ps. nigdzie nie mogę znaleść ceny Elements Front 400 3S, domyślam się, że będzie zwalająca z nóg. Może coś tanszego w podobnym stylu np Bella High Sideglass?

Czy kupując taki piec wyjdzie to porównywalnie do kupna dobrej jakości wkładu i obudowanie go dobrymi materiałami?

Pozytywne jest to, ze te piece stojące mają mniejszą moc grzewczą i są bardziej odpowiednie do bardzo okazyjnego rozpalania niż wkład. Ale za to wtych piecach przeraża ich waga i nie wiem, czy podłoga przygotowana pod tradycyjny wkład kominkowy wytrzyma takie obciążenie

Pozdrawiam