mantra 05.03.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Jaką roślinę okrywową byście polecili na rabatę mieszaną (chodzi mi o pierwszy rząd, miejsce najbardziej eksponowane)? W zeszłym roku miałam tam firletki, ale były zbyt wysokie i trzeba je było przesunąć dalej. Potrzebuję tam niskiej rośliny w tonacji róż-fiolet, maksymalnie długo kwinącą. Myślałam o wrzoścach, czy to dobry pomysł? Z tyłu mam szałwię omszoną, czyli to musi być naprawdę niska roślina, może żagwin? Proszę bardzo o pomoc. Napiszę może jeszcze co już mam w tej linii: dąbrówka, bodziszek, firletka (niska odmiana), czyściec, rdest, wrzosy, żurawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 05.03.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Może kocimiętka, ale na przód chyba za wysoka - ok, 50 cm. Żagwin, bodziszek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inez_30 05.03.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Proponuję fioletową smagliczkę. Wysiewa się ją wprost do gruntu i bardzo dobrze schodzi. Kwitnie od lipca do mrozów. Można kupić również w szkółkach już kwitnące okazy na wiosnę. http://www.ogrodniczy.eu/product/id/1829,smagliczka-violet-qeen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.03.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Niskie i różowe to m.in.: aubretia, macierzanka (Thymus), zawciąg (Armeria), róża okrywowa "Lovely Fairy", "The Fairy", mydlnica (Saponaria), goździki bylinowe, serduszka wspaniała (Dicentra), rdest (Polygonum), bodziszek krwisty (Geranium). W kwaśnej glebie: brukentalia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elap 11.03.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Proponuję Ci żagwin.Ładnie się rozrasta, nie jest za wysokii kwitnie bardzo długo, szczególnie jak będzieszgo przycinać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maddy 11.03.2008 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 A może barwinek?Kwitnie na fioletowo a do tego jest zimozielony, więc przód rabaty nawet w zimie będzie ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts