kakusek 05.03.2008 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Szukam zdjec wykuszu w ktorym bylyby drzwi balkonowe.Wiekszosc osob ma wykusze z oknami(ktore mi sie bardzo podobaja) ale ze wzgledow praktycznychch cialabym tam wlasnie wstawic drzwi balkonowe.W wykuszu bedzie jadalnia i zastanawiam sie jaki ksztalt bedzie najodpowiedniejszy (trapez czy prostokat).Dom bedzie w stylu Nalia z http://www.mgprojekt.com.pl i Melodia z http://www.krajobrazy.com.plMoze ktos podzieli sie swoimi uwagami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 06.03.2008 04:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Właśnie ze względów praktycznych okna balkonowe w wykuszu nie wydają mi się najszczęśliwszym pomysłem. Jak wstawisz do wykuszu stół z krzesłami to wychodzenie na zewnątrz przez te drzwi balkonowe będzie co najmnej utrudnione.Z zewnątrz też nie będzie to najpiękniej wyglądało, a już przy jakichś rodzinnych nasiadówkach przy stole jadalnym to chyba należałoby zawsze zaciągać rolety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.03.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Okna balkonowe w wykuszach nie są jakimś szczególnym wymysłem. Ale trzy sprawy:1. wykusz musi być na tyle duży, by wyjscie miało przynajmniej 80 cm szerokości2. Drzwi balkonowe powinny byc we wszystkich ścianach wykuszu, by ładniej to wyglądało (wyjątek - prostokątny wykusz)3. Wykusz musi być na tyle duży by stól nie stał tuż pod wyjściem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 06.03.2008 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Annja piszac o praktycznosci mialam na mysli to ze chcac wyjsc na ogrod ktory bede miala z boku domu nie bede musiala biegac przez caly salon ( z tylu bedzie zadaszony taras na ktory bedzie tez szerokie wyjscie). Zdaje sobie sprawe ze stol bede musiala wlasnie nieco bardziej wysunac dlatego zastanawiam sie jaki ksztal wykuszu bedzie najwygodniejszy. Jezeli chodzi o imprezy i zaslanianie okine to tym sie nie przejmuje bo w zasadzie zawsze zaslaniamy jak juz swiecisie swiatlo Elfir mysle o oknie szerokim na 130 lub 150 cm a szerokosc wykuszu okolo 200 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 06.03.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 U nas są okna tradycujne w wykuszu ale bardzo mi się podobają okna do ziemi. WYkusz super z nimi wygląda. Gdybym miała inne rozmieszczenie wykusza, nie z drogą przejazdową pod oknem to dałabym włąsnie takie duze okna, do ziemi. Ale u mnie to bez sensu więc są zwykłe. Jesli tylko mozesz to rób bo ładnie wyglądają. Stołu nie wpychaj pod okno a lekko odsuń na środek i będzie dobrze. I wcale sie nie przejmuj, że ktoś widzi że się bawisz w domu Zawsze powtarzam, że to problem tego kto podgląda a nie mój Ja jestem z tych co nie zasłaniają okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.03.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Najlepszy i najbardziej ustawny jest wykusz prostokątny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts