dusia2006 13.01.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 http://foto1.m.onet.pl/_m/c676d0b2c44060360a8de215497a02ed,10,19,0.jpg co to za odmiana? pepi dowiedziałeś się co to za róża? ładna jest masz jakieś zdjęcia tych dzikich kwitnących? to jej te drobne owoce? a jakie kwiatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 13.01.2009 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Dusika nie wiem co to za odmiana, troche odpuściłem w poszukiwaniu. Natomiast ta dzika róża to multiflora, kwitnie na biało, drobny mały kwiat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 13.01.2009 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Dusika nie wiem co to za odmiana, troche odpuściłem w poszukiwaniu. Natomiast ta dzika róża to multiflora, kwitnie na biało, drobny mały kwiat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepi 28.02.2009 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Czym tniecie swoje ogrodzeniowe żywopłoty. Ostatni próbowałem piłą spalinową , ale słabo, za wiotkie gałązki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 02.03.2009 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Też bym cięła nożycami elektrycznymi, tylko na wysokości metra. Serio. tam sztywniej, wygodniej, a i zagęszczanie lepsze po takim cięciu. A jeśli pedy zbyt wiotkie, to zostają nożyce ręczne. Ło raju, współczuję. Chyba taniej byłoby podnieść ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Victoria18 05.03.2009 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Z tego co wiem nalezy przycinac roze jesienia. Jezeli sie tego nie zrobilo, czy mozna przyciac je wiosna? Jezeli tak, to najlepiej kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.03.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Ja przycinam tylko wiosną. Wiosną, kiedy paki są już nabrzmiałe widac, ktore pędy zima przemarzły i mozna je wyciąc bez przeszkód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia25 05.03.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Ja również robię to na wiosnę. Takie typowe wiosenne porządki. A później nie pozostaje nic innego jak tylko cieszyć się ich pięknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noag 08.03.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Z tego co wiem nalezy przycinac roze jesienia. Jezeli sie tego nie zrobilo, czy mozna przyciac je wiosna? Jezeli tak, to najlepiej kiedy? Dobrze robic to wiosną, kiedy widac już które pędy ewentualnie przez zimę przemarzły i wtedy przyciąc pod uszkodzeniem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.03.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 A jak wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noag 13.03.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Posadziłam swoja pierwszą różę czy powinnam ja przyciąć? Ma ona trzy łodyżki i małe pączki. Jeśli tak to jak to zrobić. Proszę o radę. Na początek, w celu lepszego rozkrzewienia warto pędy skrócic na 3 do 5 pączków, a później to już w zależnosci od typu róży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 14.03.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 napiszę tutaj, bo też o różachczy wiecie może jaki to gatunek róż pnących za 3,99 zł można kupić w Auchanie?kupiłam je jesienią i widzę, że takie same są i teraz w sprzedaży- próby dowiedzenia się od pracowników, co to za róża , nie wyszły u mnie jest ich 20 sztuk i rosną sobie pod płotem na opakowaniu są takie informacje: wyprodukowano dla Plants Broker Polska róża pnąca, 300 cm, kwitnie V-Xpzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 14.03.2009 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Róze tnie się w porze, gdy podpowiada to sama przyroda. Gdy lokalnie, kwitna forsycje lub gdy brzoza puszcza pąki. Wcześniejsze cięcie skutkuje nekrozami, bo róże w stanie hibernacji,nie są w stanie zamknąć ran. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 16.03.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Kupiłam ją w markecie, to taka zwyła róża krzaczek (20cm wysokości) bo ma mieć do 80-100cm wysokośći . Skoro po obcięciu ma mieć kilka pączków mojja ma średnio po 3 na łodydze to moe lepiej jej nie obcinać? Jak myślicie Mam różę bardzo starej odmiany (rosła jeszcze w ogródku mojej babci) wydaje mi się że Queen Elizabeth. Dorasta właśnie do metra wysokości mimo iż co roku obcinam ją 2-3 pączki nad gruntem. Taka już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amapola 27.03.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Witam serdecznie, mieszkam w Hiszpanii. Znajoma ma zamiar wyrzucić stary krzak róży. Żal mi się go zrobiło i postanowiłam go przesadzić na moją działkę. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, jak się do tego zabrać, żeby przedsięwzięcie się powiodło? Pozdrawiam słonecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.03.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Najlepiej kiedy nie ma jeszcze liści - przyciąc krótko pedy i wykopać delikatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amapola 30.03.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Dziękuję za poradę, ale ta róża ma już liście a nawet duże pąki. Nie mam wyboru, albo ją biorę teraz, albo idzie na śmietnik. Jak sądzisz warto spróbować? pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.03.2009 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 W takiej sytuacji nie ma znaczeniaAlbo na śmieci albo uschnie u ciebie. Więc ryzykować możesz smiało, , bo być może się przyjmie. Ale pędy po przesadzeniu mocno skróć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 01.04.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Pytanie z innej beczki.Gdy kupię rośliny przez internet, to co mam z nimi zrobić do czasu posadzenia? (nie będę mogła ich posadzić od razu bo ogród jest z dala od mojego miejsca zamieszkania).Do donicy na chwilę i na balkon czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amapola 01.04.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Elfir, dziękuję za wskazówki. Spróbuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts