Elfir 19.04.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Poczekaj aż się zrobią srebrzyste. Tylko wówczas podlewa się storczyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 19.04.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 ja mojego wstawiłam do przezroczystego wazonu a na dno wsypałam kamyki. Tak z pół wazonu. Kamyki cały czas są w wodzie a storczyk wypuścił sobie jakąś odnogę i wsadził w te kamyki i... jest mu dobrze. W efekcie od pół roku nie podlewam go wcale, jedynie dolewam wody do kamyków, a on sobie radzi sam i cały czas kwitnie. Ma zapowiedziane, że jak nie, to wywalam, bo go nie lubię (nie lubię storczyków ). Dostałam, to ma szansę, niech rośnie. Chyba o tym wie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 20.04.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Kilka miesięcy temu dostałem Phalenopsisa, postawiłem między pozostałymi i niestety dopiero po paru dniach przyuważyłem że podłoże mu co nieco pleśnieje (widocznie był mocno przelewany). Wymieniłem podłoże ale niewiele to dało, a pleśń zaczęła pojawiać się na na podłożu pozostałych. Z pewnymi obawami spryskałem roztworem Miedzianu 50 WP trzy razy w odstępie tygodnia i storczyki oszalały. Wszystkie kwitną od pół roku i nigdy dotąd nie miały tyle ani tak dużych kwiatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 21.04.2010 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 http://www.storczyki.pl/?dzial=3&pokaz=uprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milkapyszna1 24.08.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 mnie odadly wszystkie kwiatuszki ale wszystko jest zielone ale pedy sa jakies takie bialym nalotem pokryte znaczy nie wiem w sumie jak to okreslic czy juz po kwiatku czy da sie go zranimowac? dostalam do jakies 2 miesiace temu i tak nagle mu opadly wszystkie a calyczas kwitl pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milkapyszna1 24.08.2010 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 w doniczce korzenie zywo zielone do tego tylko te powierzchniowe na koncach sa jakies suche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juliett66 20.04.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 (edytowane) Potrzebuję pomocy, mam dwa storczyki, ale nie mam pojęcia jak się nazywają. Ale piszę, tu, bo w ogóle nie kwitną od pół roku mniej więcej. I co ma robić? Pierwsza to taka różowo-fioletowa, odkąd dostałam ją jakoś 2 lata temu, to kwitła 2 razy, z tym ze podczas drugiego kwitnienia, pączki odpadały i teraz w ogóle nie kwitnie tylko dwa listki urosły. Druga, to biała, chyba łatwiejsza odmiana, to też kwitła 2 razy, ale mam ją od roku. teraz ma samego badyla, a ta pierwsza same liście. Zauważyłam, że biała ma takie pomarszczone liście. Proszę o radę! Przesyłam obecne zdjęcia storczyków i te podczas kwitnienia (dawno temu) Edytowane 20 Kwietnia 2011 przez Juliett66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts