Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Chyba nie chcesz mi powiedzieć ,że bazujesz ze swoimi opiniami na tym jednym skrajnym przykładzie.(Gdybym był wścibski to podałbym Ci przykład w który to spieraliśmy się w Twoim wątku ogrodniczym) .Nie znamy do końca jak zachowywali swoja czujność w odprowadzaniu nieczystości z kuchni i WC.Jakich środków używali i czy były wystarczające. To do jakiej mnie zakwalifikujesz grupy ,że moja oczyszczalnia ekologiczna serwisowana raz ,dwa razy w roku, z ostrym płukaniem drenów kamerowaniem ich stanu, czyszczeniem kanalizy wewn. Opróżnianiem gnilnego dwa razy w roku z użyciem środków czyszczących - udrażniających cały ciąg oczyszczalni.12 lat bez rozkopów jak w tej rozpierdusze w linku. Trochę postraszyłaś inwestorów bez jakiegokolwiek wytłumaczenia ze swoich rzeczywistych spostrzeżeń.Zapytam na koniec ilu masz znajomych (w Twych okolicach) co mają oczyszczalnie w/w. Jeśli masz trudność z odpowiedzią to nie odpowiadaj. Jeśli większość jak Ty ma szambo lub jest podłączona do kanalizacji to powiedz tu potomnym ,że to rozwiązanie jest lepsze albo nawet wklej zdjęcie ,że szambo ma twarde betonowe dno , a nie idzie do wód gruntowych z oszczędności.Nie przekonałaś mnie tym linkiem.Ciekawy jeste co powiedzą inni użytkownicy.

https://forum.murator.pl/topic/98303-kanalizacja-czy-szmbo-ekologiczne/page/2/#findComment-7802684

u mnie w okolicy gmina poprowadziła kanalizację.

Ale nigdy nie chciałabym się zajmować tym, jakich środków mogę używać, czy wsypałam bakterie, czy mi się nie zatka na urządzonym ogrodzie - jeśli byłaby alternatywa kanalizacji. A o tym jest temat.

Bo jak ktoś nie ma wyboru, to nie ma tematu.

https://forum.murator.pl/topic/98303-kanalizacja-czy-szmbo-ekologiczne/page/2/#findComment-7803654