Arnika 04.11.2013 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 To i ja się witam Wróciłaś z zza wody??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 04.11.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Witamy na starych śmieciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 04.11.2013 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Kiedys trzeba bylo wrocic... Stare smieci sa zajebiste, nie ma jak w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 04.11.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 welcome home widzę, że plany remontowe dokładnie sprecyzowane, będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 04.11.2013 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Niestety na Sokolowskiego moga mi sprzedac samo pcv, bez rolek. Gdzie sie kupuje rolki? Pleeeeaaase... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 06.11.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Helloł. Jak się masz? co remontujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.11.2013 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 O matkosalatko, Ania. Mam sie nienajgorzej biorac pod uwage okolicznosci, chyba musimy sie zdzwonic, daj cynk na skajpie jak bedziesz miala chwile. Remontuje stare smieci. Wlasnie mily pan z Gdyni kombinuje nad moja przezroczysta plandeka na balkon i mam nadzieje, ze sie wyrobi zanim mi kwiatki zdechna. Ale mam problem inny teraz. Podniesli nam straszliwie oplaty za uzytkowanie wieczyste, z 30 zl na 700 iles... W przyszlym roku mamy zaplacic tylko 50, ale juz za 2 lata 300, a 700 za 3. Jakies pomysly jak sie od tego odwolac??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 06.11.2013 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 z 30 na 700 rozbój w biały dzień Na dodatek w kominku palić nie będziesz mogła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.11.2013 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Nie mam kominka i akurat zakaz palenia weglem popieram. O ile w koncu dojdzie do skutku... Moge sie od tej decyzji odwolac, ale nie wiem za bardzo co tu zakwestionowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.11.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Małgoś możesz się odwołać do SKO, natomiast wzrost opłaty wynika niestety ze wzrostu wartości nieruchomości:( zapewne Skarb Państwa bądź gmina nie wiem od kogo macie użytkowanie dokonała zgodnie z przepisami ustawy o gospodarce nieruchomościami wyceny nieruchomości i w oparciu o aktualną wartość rynkową ustaliła wysokość nowej opłaty, która właśnie sukcesywnie wzrasta aż do docelowej, tu masz stosowny przepis Art. 77. 1. Wysokość opłaty rocznej z tytułu użytkowania wieczystego nieruchomości gruntowej, z zastrzeżeniem ust. 2 i 2a, podlega aktualizacji nie częściej niż raz na 3 lata, jeżeli wartość tej nieruchomości ulegnie zmianie. Zaktualizowaną opłatę roczną ustala się, przy zastosowaniu dotychczasowej stawki procentowej, od wartości nieruchomości określonej na dzień aktualizacji opłaty. 2a. W przypadku gdy zaktualizowana wysokość opłaty rocznej przewyższa co najmniej dwukrotnie wysokość dotychczasowej opłaty rocznej, użytkownik wieczysty wnosi opłatę roczną w wysokości odpowiadającej dwukrotności dotychczasowej opłaty rocznej. Pozostałą kwotę ponad dwukrotność dotychczasowej opłaty (nadwyżka) rozkłada się na dwie równe części, które powiększają opłatę roczną w następnych dwóch latach. Opłata roczna w trzecim roku od aktualizacji jest równa kwocie wynikającej z tej aktualizacji. co do odwołania musiałabyś zakwestionować operat szacunkowy, że źle jest wyceniona nieruchomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.11.2013 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 O matkosalatko, Ania. ..... też się zdziwiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.11.2013 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Wiem wlasnie wusia... Oni sie oparli na srednich rynkowych cenach, ale przez nasza dzialke przechodzi kanalizacja itp. i to ponoc moze obnizyc jej wartosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.11.2013 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Małgoś zasadniczo przez każdą działkę przechodzi jak jest bo tak wypada a czy obniża raczej fakt że masz kanalizację zwiększa wartość nieruchomości;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.11.2013 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 A tu prosze jak pod moja nieobecnosc zakwitly storczyki z serii z Casto za 5 zl. Wszystkie byly obciete, wiec nie wiadomo bylo co z nich wyrosnie. http://i621.photobucket.com/albums/tt294/malgos2/003_zps311dec70.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.11.2013 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Małgoś zasadniczo przez każdą działkę przechodzi jak jest bo tak wypada a czy obniża raczej fakt że masz kanalizację zwiększa wartość nieruchomości;) Ale to chyba chodzi o sluzebnosc gruntowa dla innych nieruchomosci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.11.2013 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 jeżeli służebność to rzeczoznawca powinien to uwzględnić w operacie ale to musiałabyś sprawdzić storczyki się pięknie postarały;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.11.2013 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 No tak myslalam, ze mnie nie minie wizyta w urzedzie jesli chce to zrobic dobrze. Na klatce wywiesili nam wzor pisma, ale jest on totalnie bez sensu, kaza np. wpisac argumenty o sytuacji finansowej. Noz przeciez to jest osobna historia - mozna zlozyc wniosek o bonifikate, ale wartosci dzialki to nie zmienia. Tylko papier sie marnuje i czas... Dzieki wusia. Ten bialy z prawej jest przepiekny i wszystkie przekwitaja i wypuszczaja na nowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 06.11.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Ktoś tu ma dobrą rękę do storczyków . Hej Malutka:D. Remont zaplanowany:p:rolleyes:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.11.2013 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Zaplanowany, ale jak zwykle - same problemy... Przyszedl jeden gosc wycenic robote i pomknal tak w koszty, jakby mial do czynienia z blondi. Wiec szukam kogos kto mi zrobi scianki i podlaczenie pralki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 07.11.2013 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 też się zdziwiłem a co to nie moge wrocic na stare smieci steskniłam sie za Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts