Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No, to wpadnij, wypij ten kielonek i wsiadaj w pociag. :) 8)

Za swoja osiemnastke placilam sama, za slub placilam sama, za pogrzeb... A, to ZUS zaplaci... A na syna mnie nie stac, chyba, ze tego 16-latka za 10 lat z ochronki wezme tak jak planowalam, to wtedy faktycznie, moze zdaze sie nie-napic. :roll:

too late :) Mój nie zapłaci, bo to jest w pakiecie z prezentem :) nie gadaj mi o "staniu" na dziecko, dobra ? :):)

No sorry, ale niebawem strace ubezpieczenie, wiec mnie na ciaze nawet nie stac, a co dopiero na dziecko. Nieciekawie jest. :-?

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Malka, idz, posmiac sie mozna. Ja mialam ochote isc i powiedziec, ze kompletnie sie nic nie zgadza, niczego nie czuje i ze to sciema. Ciekawe, jak by zareagowal... Na pewno ma na to jakas odpowiedz. 8)

nawet końcem października, bezie w okolicy,kto wie może do tego czasu na maksa oszaleję i pójdę :lol: :lol:

Zalezy ile taka imprezka... :roll: Na pewno na takiej dla ludu jest weselej, bo mozesz poogladac ludzi, ktorzy naprawde w to wierza... :roll:

no na stronie , nie widzę cennika :roll: ale chyba, aż tak mi nie zależy na doświadczeniu magii, by wybulić na to kilka stówek :lol:

Za pare stowek niezle bys sie rozczarowala... Nie dalabym za to wiecej niz 20 PLNow... :roll:

A bardzo nie a propos, bedziesz miala kurki zlote dla mnie? :) 8)

no ja mam nadzieję, że pan teraz nie nawali :roll:

No i powiem Ci, że moj wkurw w tym temacie prawie apogeum osiągnął, więc jeśli tym razem się nie pojawi,poprostu oddam ci kasę, a pan nie sobie kurki i całą resztę w dupę wsadzi :evil: :evil:

nie gadaj mi o "staniu" na dziecko, dobra ? :):)

A co, jesteś wyznawcą teorii, "Bóg dał dziecko , da i na dziecko "

:lol: :wink:

NIe, jestem wyznawcą opinii, że jak stac mnie na fajki to i na dziecko.

Po prostu wystarczy więcej zarobić. To nic nadzwyczajnego.

To tylko kwestia priorytetów. Ale nie ma obowiązku posiadania dzieci :):)

A jak miałam dzieci to z całą pewnością nie było mnie na nie stać. A jednak...po prostu nie było to ostotne - liczył się cel nie środki.

No i powiem Ci, że moj wkurw w tym temacie prawie apogeum osiągnął, więc jeśli tym razem się nie pojawi,poprostu oddam ci kasę, a pan nie sobie kurki i całą resztę w dupę wsadzi :evil: :evil:

Ty, no nie mow, bo gdzie ja teraz za taka cene je znajde? :(

A jak miałam dzieci to z całą pewnością nie było mnie na nie stać. A jednak...po prostu nie było to ostotne - liczył się cel nie środki.

Neferko, nie bede na Forum opisywac swojej sytuacji. Uwierz, ze zadne osiagalne dla mnie zarobki tu nie pomoga. Pomoglaby jedynie wygrana w totka i to spora.

no to nieco mnie uspokoiłaś, bo to niestety dość powszechna teoria.

choć na fajki wydaję około 600 zł miesięcznie, za to dziecka nie utrzymam, jedynie wystarczy na opłatę za przedszkole - więc to też nie do końca tak.

A Małgoś nie pali , więc nie ma odniesienia :lol: :lol:

Ty, no nie mow, bo gdzie ja teraz za taka cene je znajde? :(

za mordę go wezmę i miłe słówka się skończą, nic mnie tak nie wkur.ia jak niesłowność :evil:

Luzik, Małgoś - przecież nie mnie oceniać i moja sprawa :):) I życzę tej wygranej w totka :)

Eh, najwyzej sprzedam wszystko i zwine manele, tylko wtedy bez odwrotu bede. :roll: P. juz to kiedys przezyl i serce mu za Krakowem nie peklo, ja tez przezyje. :roll:

pamiętaj o zaproszeniu :wink:

tak źle jest ?

Malka, jak zostałam mamą nie miałam na nic, mąż zarabiał 300$ czyli dokładnie tyle ile wynosił czynsz za wynajęte obskurne mieszkanie na Bródnie. Ale nie to było istotne. Chcieliśmy mieć dziecko i już. I pieniądze nic do tego nie miały. Jako osoby posiadające rączki i nóżki po prostu zarobiliśmy. Bywało różnie, ale nie rozumiem takiego argumentu. Rozumiem, jak ktoś jest na wózku, na wsi, gdzie znikąd nadzieji. Mam niemałe doświadczenie w pracy na 3 etatach - da się. Ale - to kwestia potrzeb i priorytetów. Mnie nie rusza argument o braku kasy na dziecko. Szczególnie, że jak się kasa pojawia to się często okazuje, że o dziecku to już można tylko pomarzyć - tak też bywa. I wtedy zaczyna się analiza wsteczna : czy było warto ?

To jeden z wielu argumentów: najpierw pieniądze, albo najpierw kariera, albo najpierw dom , albo najpierw czwarty fakultet, albo , albo...

Ale to nie moje decyzje - jak wiem, że jak się chce to można i akurat pieniądze to najmniejszy problem..

Luzik, Małgoś - przecież nie mnie oceniać i moja sprawa :):) I życzę tej wygranej w totka :)

Eh, najwyzej sprzedam wszystko i zwine manele, tylko wtedy bez odwrotu bede. :roll: P. juz to kiedys przezyl i serce mu za Krakowem nie peklo, ja tez przezyje. :roll:

Pewnie, że przeżyjesz. Trochę Ci pewnie będzie smutno - ale internet jest wielki i świat dzięki temu zrobił się malutki :):)

A Małgoś nie pali , więc nie ma odniesienia :lol: :lol:

To chcialam napisac... :lol: :lol: :lol:

Wszystko jest dobrze, jak jest dobrze, ale ja jestem fatalistka. Zawsze sobie wyobrazam, ze dziecko moze byc ciezko chore albo cos i wtedy bez kasy mozna sobie w glowe strzelic. A juz na pewno nie moge sie czuc tak niepewnie jak teraz. :-?

Weeeeeez Ty go kopnij w cohones tego goscia. :roll:

w W-wie teraz rządzi pan Słodkowski - bioenergoterapeuta. Trzyma łapki przed pacjentem i uzdrawia. Wszystkie schorzenia :roll:

Jeden pacjent - 3 min. W korytarzu czarno.

Jak nic się nie czuje to słyszysz starą śpiewkę : nie na wszystkich działa :):)

Nefer, ja zarabiałam najniższą krajową, koczowaliśmy w wynajętym mieszkaniu, slubny na 2 etatach,co by związać koniec z końcem, ale dziecko chcieliśmy mieć i nie powiem, że bez bólu,ale sie udało.

Jednak wyszło jak wyszło, ja nie wróciłam po macieżyńskim do pracy,dostałam chyba 3 stówki zasiłku wychowawczego i stówke z hakiem pielęgnacyjnego, co starczało na jakieś 5 dni rehabilitacji Młodego. Szans na dorobienie w moim przypadku zero, a doba ślubnego miała jedyne 24 h, czyli maks 3 etaty, bo spać tez kiedyś trzeba by mordą nie zaryć o bruk.

Niestety są sytuacje,których w najczarniejszych wizjach nie bierzemy pod uwagę, nie sądzimy, że właśnie nas dopadną.

Dlatego później poważne decyzje podejmujemy z większą rozwaga ina chłodno.