Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przepraszam, że się wetnę nitu, ale od razu wam mówię :roll:

Zdjęcia prześlę jutro, bo nasz aparat jest u teściowej :roll:

Paweł właśnie wrócił i oznajmił mi to, kiedy gorączkowo przeszukiwałam kolejne miejsce, gdzie mógłby ewentualnie być :roll:

Został w samochodzie, który mieliśmy pożyczony od brata Pawła i pojechał do niego, a od niego do teściowej, bo to już prawie jak u nas

a że prawie robi wielką różnicę

to go nie mam :evil:

Ale jestem wściekła :roll:

....pojechcłam do przedszkola po dzieci... dziś MAciuś ma urodziny więc pojechałam wcześniej... akurat grupa mojego synka wchodziła z szatni do sali bo wracali ze spaceru....

... i moje dziecko jak mnie zobaczyło - uderzyło w taki straszny płacz, że aż nie wiedziałam co się stało.... dziś myślałam, ze w związku z przedszkolnymi imprezami bedzie dobrze... a tu taki płacz... :o

pani mi tylko przelotem powiedziała, ze M zrobił dziś kupę w majtki.. i poszła z dziećmi do sali...

ciut mnie zdziwiło, ale myslę może nie doniósł czy coś...

poszłam z dzieckiem do szatni, przytulam go mocno na dzień dobry... a tu moja ręka czuje coś mokrego :o

patrze a to kupa... :o :x mojed ziecko miało dziś biegunkę w przedszkolu a żadna z pań na to nie wpadła... :evil:

:evil: :evil: :evil: uznały, że to norma, ze 4latek robi w majtki... żadnej nie przysżło do głowy się zapytac czy go nic nie boli :x po prostu przebrały i tyle... a tego, ze na spacerze popuścił drugi raz nawet nie zauważyły...

wkurw mam o tyle większy, ze on zmarzł.. wstydził się pzyznać... i żadna z tych 2 pind nie zauważyła... a dodam, ze w grupie jest 15 sztuk dzieci...

oj jak se wypożyczyłam panią... opierdoliłam... bo tego inaczej się jużn ie dało nazwać.. i powiedziałam, ze ciąg dalszy będzie jutro z dyrekcją...

bo jak moje dziecko miało 36,8 to po mnie dzoniły, a jak moje dziecko ma biegunkę to żadna z nich nawet dupy se nie zawróci :evil: :evil: :evil: i mnie nie powiadomi... wrrr :evil: :evil: :evil: :evil:

.. wiesz ja się boje jednego... M nie przepada za przedszkolem... po roku wciąz zdarza się nam wejśc na syrenie.. i nie należy to do jakis rzadkości...

i takie akcje jak ta go utwierdzają w swoim podejściu.. :x

no i jak ja mam go potem przekonac... :roll: na spacerze zmarzł, dupa zimna, podrażniona... noż kur.wa... wystarczyło się nad nim zatrzymac i pochylić... i było by wszystko jasne po zapachu... ale nie... po co? :evil: :evil: :evil:

Nitu, ja mam niepopularne zdanie na ten temat. Gdybym nie pracowala, moje dzieci nie chodzilyby do przedszkola gdyby same nie chcialy...

Ja bylam wlasnie takim wrazliwym i niesmialym dzieckiem (wiem, wiem... baaaardzo smieszne :lol: :lol: :lol: ) i mam traume do dzisiaj. Opierdziel ich rowno, bo ja rozumiem, ze w przepelnionym panstwowym przedszkolu takie rzeczy sie zdarzaja, ale w przedszkolu za taka kase? :evil: :evil: :evil:

przeczytałam chwilę temu, ale musiałam się poskładać

Nic, ale to kompletnie nic nie usprawiedliwia beztroski :roll: pań, i nie zgadzam się z tekstem Małgoś że można takie akcje tolerować w publicznym przedszkolu,a w tym "za dużą kasę" już nie.

Panie postąpiły bezmyślnie (tym bardziej w świetle wzywania Nitki przy temperaturze M. 36.8 :roll: ). Każdy mający dzieci wie,że kupa w majtach u 4 latka, który już takich akcji nie miał, świadczy o tym ,że coś z brzucholkiem nie chalo,no i nie czarujmy się, biegunkowa kupka jest , że tak powiem specyficzna i trza dzieciaka mieć na oku. I nikt mi nie powie, że nauczyciel przedszkolny o tym nie wie (no chyba, że pracuje 2 dzień :roll: ).

Jednak nie można dopuścić do tego, ze dzieciak się wstydzi w takich sytuacjach.

Musi wiedzieć , że to choroba i nie ma na nią wpływu, ze nie ma się czego wstydzić i ,że takie rzeczy się zdarzają.

Wiem łatwo mówić to starej babie, a dziecku ciężko pojąć,ale trzeba próbować tłumaczyć, jeśli nie daj bosze sytuacja się powtórzy, by wiedział,że trzeba iśc do pani i powiedzieć co się stało.

Nitka, a co mówi M., dlaczego nie lubi przedszkola ?