Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja sobie odbylam przyjemna rozmowe z siostra P. i ona twierdzi, ze przyjdzie do nas, a potem najwyzej pojdzie do matki i zeby sie nie stresowac. My mozemy tam pozniej dobic jak sie u nas skonczy i bardzo dobrze. Cale szczescie, ze moja tesciowa zaczyna wigilie wtedy, kiedy normalni ludzie ida na pasterke. :lol: :lol: :lol:

Malka dla zasady jak dla zasady :-? trudno pogodzić jak każdy chce do swoich ja mam swoich pod ręką ale małżon prawie 100 km i w sumie to najbardziej ze względu na teścia bo starszy i schorowany jest a za Piotrusiem oczy chce sobie wypatrzeć a wiem że nawet jakby do nas przyjechali to i tak teścia w domu zostawią a tak się chociaż chłop w Święta wnusiem ucieszy nieco dłużej no i nie chcę się z małżem w Świeta kłócić czy jedziemy czy nie :-?

to jedź, jeśli dziadek love Piorusia i nie moze przyjechać,to świeta dobre są do takich spotkań. Moje młode nie ciagnie w tamtą stronę, więc u mnie to by było dla zasady :roll:

Małgoś - nauczasz ??

Hejka. Juz nie nauczam, a co? :)

Czesc Ania. :D

Wusia, ja Cie doskonale rozumiem, tez chce byc delikatna i nigdy nie robilam scen, wloczylismy sie po calej Polsce, zeby byc z kazdym po trochu, mnie to nie przeszkadzalo az tak bardzo, bo jestem powsinoga i zbyt cwana zeby sie dac wmanewrowac w robote, ktorej nie chce robic, ale w tym roku miarka sie przebrala i ze wzgledow logicznych i logistycznych najlepiej jest u nas. Ze tesciowa nie moze tego scierpiec, to jej sprawa. :roll: W kazdym razie jesli nie chcesz sie tak meczyc to zacznij rodzine przygotowywac juz teraz, ze za rok zapraszasz do Was, co by sie zdazyli oswoic. :wink:

znaczy wiesz ja u teściów to letką tyranię wprowadziłam znaczy wiadomo kogo trza słuchać :wink: :lol: ja tylko tak kombinuję żeby Wigilia u mnie była bo po prostu bardziej mi tu wszystko smakuje :lol: a jak jakieś ostre śniegi będą to też nie pojadę jeszcze mi całkiem rozumu nie odebrało :lol: :lol: :lol:

to ja też zrobię u siebie.....po japońsku, na podłodze , ryz i sake :wink:

na moim szalonym metrażu stół się nie mieści :lol: :lol:

Na moim też nie. Więc jest ława (krzesła nijak się nie nadają do tego) i przysunięta sofa. Siedzimy zwinięci w choński paragraf - co dla mojego Teścia jest niezłym wyzwaniem. Dlatego tak gonię - i może to niemądre najpierw kupić stół zamiast kostki brukowej :):) ale w końcu usiądziemy jak ludzie przy stole i mój teść nie będzie się krępował , bo mu ciągle coś spada...

Ooooo i tu wlasnie jest sedno. Na razie jeszcze jestem w stanie sie przejsc pare krokow do tesciowej na kawe, ale jesli pewnego roku bejbika sobie sprawie to moze mnie pocalowac. :roll: Z drugiej strony gdyby sluchac jej argumentow, to dla niej niewazne, ze nikt nie przyjdzie, ona musi sie narobic - wtedy dopiero czuje, ze zyje. :lol: :lol: :lol: Z tym, ze przy okazji narobi sie szwagierka, ktora ma ups... peknieta czaszke, wiec mam nadzieje, ze sobie odpusci. Wkurzalo mnie to wszystko do tej pory, ale pogadalam sobie z siostra P., nasluchalam sie o upartych starych babskach i cale powietrze ze mnie zeszlo. 8) Robimy wigilie a'la kazdy robi to, co mu sprawia przyjemnosc. Zobaczymy, u kogo bedzie wiecej gosci. :)