Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy to sobota ? Czy nadal piatek ?

Bo napisane " sobota' a ja mam wraenie, ze jakby piatek jednak 8) 8)

Wypada sie jakos ustosunkowac do dni tygodnia i czasu lokalnego. 8) 8) Na razie w ci s l a m se na luz i pozeram zolty syr zagryzajac ogorkami z ogrodka. Zarcie w samolotach - lepiej zuc swoj paszport. W kabinie tak zimno, ze sweter i koc bylo malo, zadna roslina tego nie przetrzyma.

Jesli musisz kupowac w Polsce cyckonosze w Feline - ceny jakby ze zlota byly - to znalazlysmy sklep na Lexington i 60 ktorejs - maja tez kostiumy kapielowe - i wszystko nawet juz nie polowe taniej ale 75 %. taniej niz w Polsce. ( w Warszawie przynajmniej )

a ja to piłam we Francyji hiszpański likier z melona łojezu niebo w gębie już obleciałam półki z alkoholami i nie ma

ale jest nadzieja, że mi goście na parapetówę przywiozą z wakacji hihi

ja natknęłam się tylko na drinka Bacardi z melonem -mała buteleczko kosztuje ok 6zł.. ale to zapewne nie to samo...

a ja to piłam we Francyji hiszpański likier z melona łojezu niebo w gębie już obleciałam półki z alkoholami i nie ma

ale jest nadzieja, że mi goście na parapetówę przywiozą z wakacji hihi

ja natknęłam się tylko na drinka Bacardi z melonem -mała buteleczko kosztuje ok 6zł.. ale to zapewne nie to samo...

Te drinki to takie pojscie na latwizne i to wszystko jest mieszane z rumem bacardi, wiec raczej nie to samo. Te likiery sie pije tylko z lodem. Mmmmm.... :roll: :roll: :roll:

Anjamen - mowilam, ze nie znam takiej kobity, co by do slubu dziewica byla. Chcesz mi powiedziec, ze juz znam? :roll: :roll: :roll:

Schesslera ? A co on ma do sprzedania ?

malgos, w NY wszystko mozna znalezc. Wszystko. Tylko zarcie bez smaku, jak to w Ameryce. Musze sie odchudzac bo choc wedliny i w Polsce do niczego, sama sol, to mlode kartofle z koperkiem i kefirem byly super.

Ja to jestem tania w utrzymaniu. kartofle, kefir, kasze, kapucha, ogorki - plus czerwone kalifornijskie.

Z moja warszawska sasiadka zesmy ustalily autorytatywnie, ze wina kalifornijskie sa lepsze od francuskich - a sasiadka wie, bo jest pol- Francuzka.

Scheisser sprzedaje bielizne i nigdy go tu nie widzialam...

A z tym jedzeniem to wiesz, zalezy co i gdzie. Ja tu jestem kolo Chinatown, to sie zywie glownie orientalnym jedzeniem. Wczoraj bylismy w super malezyjskiej knajpie, obzarlam sie jak glupia. Sami robimy sobie zupe kimchi, takie rozne. A po polskie wedliny to tylko na Rockaways do "Lublin deli"... Te w Polsce moga sie schowac i sa dwa razy drozsze.

Wina wole australijskie, (najlepiej w duzych butelkach), albo chilijskie. W Chile maja duzo szczepow przywiezionych z Francji, ktorych juz we Francji nie ma, bo przyszlo jedno zimne lato, wczesna zima, cos tam, cos tam i padlo. Zreszta w Kalifornii i w Australii maja tak samo. A ostatnio pije tylko spritzera - biale winko z woda sodowa. Na lato super.

Upijasz sie Rafaello? Tobie to by spasowala pinacolada - mleczko kokosowe + sok ananasowy. Pyszne... :roll: :roll: :roll:

od czasu do czasu kupuję gotową pinacoladę, mam na jeden dzień :oops: :oops: :oops:

uwielbiam :roll:

No wlasnie jak jechalysmy do Ciebie to chcialam kupic, ale kurna znalezc nie moglam. :evil: :evil: :evil: Normalnie to sie z rumem miesza, ale samo tez jest pyszne. :wink:

Jeny, rozprawiacie o takich specjałach a ja tu nawet nie wiem co z czym... :oops: Ja w swoim życiu to tylko wino, piwo, trochę wódki i spirta za dawniejszych czasów...teraz to wogle nie pijam...wstyd mi normalnie. taka wioskowa sie jakaś czuję..

Chyba musisz do nas na jakies szkolenie sie zglosic... :lol: :lol: :lol: