Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mowie, ze zarcie w USA jest bez smaku i swa teze podtrzymuje - bez wzgledu w jakich sklepach kupowane.

Jesli chodzi o sklepy z ciuchami rezerwuje sobie prawo chodzic do jakich chce. Jak juz wyjdzie prawo , ze z moca ustawy musze kupowac gacie w Bloomngdalesie albo Macysiu, prosze mnie powiadomic. 8) 8) 8)

Czyscie oszalaly z tym roztrzasaniem dziewictwa na forum budowlanym ? ? :D

A mowia, ze ja pisze nie na temat ! ! ! :lol: :lol: :lol: :lol:

Czy w NY tez szaleja burze z piorunami ? ? ? Nad ranem to niebo bylo non stop niebieskie, blyskawica za blyskawica i piorun za piorunem.

Mowie, ze zarcie w USA jest bez smaku i swa teze podtrzymuje - bez wzgledu w jakich sklepach kupowane.

Jesli chodzi o sklepy z ciuchami rezerwuje sobie prawo chodzic do jakich chce. Jak juz wyjdzie prawo , ze z moca ustawy musze kupowac gacie w Bloomngdalesie albo Macysiu, prosze mnie powiadomic. 8) 8) 8)

Bardzo Cie prosze lumpie, nie wchodz w dyskusje z osobnikiem, ktory mnie tu ciagle nawiedza, albo przynajmniej nie na moim watku. Juz mam troche dosc tych jego wywodow pod roznymi nickami. A a'propos Whole Foods, to moja uczennica zlamala sobie zeba na ichniej salatce, bo w srodku byl kamien, wiec omijam i radze omijac z daleka.

W NY tez byla burza rano, teraz tez popaduje, ale juz nie grzmi. W kazdym razie pogoda do d...

Ok :D :D

Pogoda zupelnie zwariowana - zle to wrozy moim pomidorom.

Czy Ty wiesz, ze w 1648 Tatarzy i Kozacy mogli bez trudu zdobyc Krakow ? ?

Mnie przeszedl dreszcz przerazenia. 8) 8) 8)

Przerabia sie Jana Kazimierza.

Nooooo... O Janie Kazimierzu opinie w historiografii sa dosc srednie.

Daj spokoj z Kozakami i Tatarami. To juz lepiej, zeby nas Szwedzi zalali. :x Przynajmniej teraz mielibysmy sie calkiem niezle. :roll: :roll: :roll:

Ze Szwedami to masz racje :D :D :D no i chlopy bylyby wysokie i blond a nie krotkie i ze szczotka pod nosem. 8) 8) 8)

O ile Szwedom ten bunczuczny narod udaloby sie opanowac. :wink: Teraz przydalaby sie nam jakas okupacja. Nie pogardzilabym niemiecka, czy amerykanska... (chociaz dolar spada, to nie...). A czytalas ksiazki (kurcze, nie moge sobie przypomniec autora :evil: ), o tym, co by bylo gdybysmy w czasie II wojny sw. staneli po stronie Hitlera? Autor dowodzil, ze mielibysmy sie znacznie lepiej... :roll: :roll: :roll:

Pewnie, ze trzeba bylo siedziec cicho jak Czesi a nie powstania wzniecac, kurna ....ale w Szwecji to straszna bida byla jeszcze do lat 40ych 20go wieku.

Szwedzi emigrowali do USA bo nie mogli nawet kupic kawalka ziemi jak nie dziedziczyli. Jest nawet niezly film z Liv Ullman o tym. Tytulu nie pamietam.

Malgos, ide na rower sie odchudzic troche bo przekracza to wszelkie granice .....kryzys a ja tu obrastam w tluszcz. 8) 8) 8)

Pewnie, ze trzeba bylo siedziec cicho jak Czesi a nie powstania wzniecac, kurna ....ale w Szwecji to straszna bida byla jeszcze do lat 40ych 20go wieku.

Szwedzi emigrowali do USA bo nie mogli nawet kupic kawalka ziemi jak nie dziedziczyli. Jest nawet niezly film z Liv Ullman o tym. Tytulu nie pamietam.

Malgos, ide na rower sie odchudzic troche bo przekracza to wszelkie granice .....kryzys a ja tu obrastam w tluszcz. 8) 8) 8)

W tej ksiazce podawano przyklad Wegier, ze znalazly sie w bloku wschodnim, a mialy sie lepiej mimo kolaborowania z faszystami w czasie wojny niz Polska. Nie bylabym taka pewna, czy mieli lepiej; trzeba by tez lepiej znac sie na II wojnie, ja jestem zbyt wrazliwa na historie wspolczesna.

Ten film to "The Emigrants", ale tam chodzilo o emigrantow w XIX w.

Tez chodze na rower, ale nie moge sie powstrzymac, zeby po drodze na piwo nie skoczyc gdzies nad rzeka jedna lub druga. :wink:

Hello. Zdrowko z rana po degustacji roznych trunkow nawet niezle. :roll:

Kaczka po prostu jest nabytkiem do mieszkanka. Nie moge poszalec remontowo, to szaleje gadzetowo. :wink:

A o jakie animacje chodzi? Rysunki robilam w Google SketchUp.

Pozdrowienia dla ponurego63. :wink:

z jakiego rana :o

i co Ty znowu pijesz?????