Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a i lod bede tlukla tluczkiem bo mam tylko duze kostki :roll:

ale znalazlam alkoholi w barku,

jakies ruskie wodki,

wodke zdobyczna w Egipcie, rakije i takie inne dziwolagi, zapomnialam ze to mam, zawsze tylko wyborowa i wyborowa, a teraz sie skonczyla wiec dobrze ze przeglad barku zrobilam,

mam co pic :roll: :roll: :roll:

ale jak nie wroce ktoregos dnia na forum to znaczy ze cos z tych trunkow bylo nie teges :roll:

Picie piciem a historia i tak leci ..... 8) 8) 8)

Wracajac do biedy w Europie to wydaje mi sie, ze skonczyla sie wraz z planem Marshalla - Polsce nie pozwolono partycypowac, wiec ten tego.

A Amerykanie chyba mieli dosc problemow z Europejczykami, ktorzy swoje problemy lokalne ( ktore im narastaly na bazie biedy ) przenosili na globalne wojny i Amerykanie mieli tylko kupe klopotow z tym - wiec rzucili mase forsy i Europa sie wzbogacila, zestarzala i rozleniwila. I spokoj. :D :D :D

Ale moralnie pzytywnie czy nie trzeba bylo w czasie 2ej wojny cicho siedziec... Budapeszt i Praga stoja jak staly a moja Warszawe zniszczyli Niemcy i Rosjanie do spolki. :evil: :evil: :evil:

I nie zaplacili za to grosza odszkodowania.

Jak tak dalej pojdzie to beda musieli obalic dolara w USA i wprowadzic zlotowke - wyglada na to, ze gospodarka polska w porownaniu z amerykanska to potega :D :D :D :D

A leci, leci. Na szczescie udalo nam sie pozbyc nieproszonego goscia. Jeszcze raz uklony w kierunku ponurego63.

Ten tego niestety nie wyszlo. Rosjanie nas uszczesliwili wystarczajaco. Plan Marshalla nie byl nam potrzebny. :-? Najlepszym przykladem jak niektore kraje wyszly na obecnosci Amerykanow sa oczywiscie Niemcy, ale przede wszystkim Finlandia. Biedactwa zobaczyly, co to znaczy bezrobocie dopiero jak sie amerykanski biznes wycofal i weszli Azjaci. Finlandia przezyla niezly szok jakies 15 lat temu.

Z tym zniszczeniem Warszawy to niestety - Rosjanie przyczynili sie do tego kto wie, czy nie bardziej, stojac po drugiej stronie Wisly i przygladajac sie temu. Ciekawe, ze niektorzy jeszcze wierza w te bajki o wyzwoleniu Krakowa przez Ruskich...

A pewnie wierza...... :D :D :D :D moglabym wskazac paru palcem , ale jestem dobrze wychowana ...... :D :D :D

Pisalam Ci, ze sympatyczny film widzialam, francuski ? " Dalej niz Polnoc " - tytul. Jak przenosza naczelnika poczty w inne miejsce chyba Normandia a dla Francuza to jak zeslanie na Syberie. ( zona zaopatruje go w papache 8) 8) 8) ) :D :D Swietne sa sceny jak uczy swego podwladnego odmawiac trunkow przy dostarczaniu poleconych..... :D :D :D ( cos a propos picia )

Bardzo sympatyczny film. Polecam na goraca pogode.