Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam osobny licznik na 1 kibel i jest w kiblu... Nie ma tam umywalki, wiec nic innego nie nabija mi metrow... :roll: Niestety sprawdzanie go wymaga niezlej gimnastyki... :roll:

Kobito, to pisz od razu :lol: Pytam gdzie, a Ty, że tam gdzie liczniki, no to się dziwię :lol:

Ile masz mb rury od licznika do kibla?

A w ogóle, to Ci mówiłam od razu, żeby ją po wierzchu puścić :lol:

To nie takie proste... :roll: Jest moze z metr i P. mowi, ze sucho jest. No kurde 9 ton wody nie tak prosto zuzyc nie? :-? Sprawdze tak za tydzien i zobacze, ile nabilo. Dobry pomysl? :roll:

Sprawdź od razu, spuść wodę, sprawdź jeszcze raz. I tak kilka razy z rzędu najlepiej :roll: Zainstaluj se karteczkę obok i zapisuj stan - myślę, że kilka razy wystarczy. Upierdliwe, ale skuteczne.

Uważasz, że na 1 m rurki sąsiad dał radę się wpiąć? Bo ja wiem, że on wredny, ale do tego trzeba by chyba pomyśleć :roll:

Tam sa takie kombinacje, ze cholera go wie... :roll: Ode mnie widac jego licznik, bo sciana jest pusta w srodku... :roll:

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

OK ma racje - zbiornik kompaktu to jakieś 9 -12 l (powinien być opisany).

zapisz stan licznika - spuść wodę,spisz licznik, odczekaj z 2 godziny i spisz znowu , i tak kilka razy.

Jeśli rachunek się będzie zgadzał - sie ekipa kąpała,jeśli nie, albo cieknie na uszczelce i nie trzyma wody w zbiorniku, albo ktoś sie podpiął.

U moich rodziców uszczelka sparciała i nabujali 12 m3 w kwartał :-? :-?

Mam osobny licznik na 1 kibel i jest w kiblu... Nie ma tam umywalki, wiec nic innego nie nabija mi metrow... :roll: Niestety sprawdzanie go wymaga niezlej gimnastyki... :roll:

Kobito, to pisz od razu :lol: Pytam gdzie, a Ty, że tam gdzie liczniki, no to się dziwię :lol:

Ile masz mb rury od licznika do kibla?

A w ogóle, to Ci mówiłam od razu, żeby ją po wierzchu puścić :lol:

To nie takie proste... :roll: Jest moze z metr i P. mowi, ze sucho jest. No kurde 9 ton wody nie tak prosto zuzyc nie? :-? Sprawdze tak za tydzien i zobacze, ile nabilo. Dobry pomysl? :roll:

Sprawdź od razu, spuść wodę, sprawdź jeszcze raz. I tak kilka razy z rzędu najlepiej :roll: Zainstaluj se karteczkę obok i zapisuj stan - myślę, że kilka razy wystarczy. Upierdliwe, ale skuteczne.

Uważasz, że na 1 m rurki sąsiad dał radę się wpiąć? Bo ja wiem, że on wredny, ale do tego trzeba by chyba pomyśleć :roll:

Tam sa takie kombinacje, ze cholera go wie... :roll: Ode mnie widac jego licznik, bo sciana jest pusta w srodku... :roll:

Ale jest tylko 1m rury :roll:

Zresztą P. mówi, że sucho, to co? Trójnika by nie zauważył przy okazji? :o Na tym metrze? Eeee.... wątpię :roll: Prędzej licznik jest walnięty. Zrób jak napisałam wyżej: 1. mniej więcej wiadomo, ile wody jest w spłuczce, więc sprawdzisz, czy licznik dobrze działa 2. między kolejnymi spłukaniami masz zapisane, innego odbiornika nie ma, to się przekonasz, czy gdzieś nie ma wycieku. Luzem czy do sąsiada - wszystko jedno, ale będziesz wiedziała, gdzie szukać.

I przypatrz się dokładnie, czy na pewno spłuczka odcina wodę - czasem jest tak, że woda ciurla tak wolniutko, że widać tylko na powierzchni wody w odpływie - ale zanim się ta woda po spuszczeniu uspokoi na tyle, żeby to sprawdzić, to już dawno nikogo w kiblu nie ma :roll: A leci cały czas i licznik nabija :-?

Jak wykluczysz inne możliwości, to pozwalam ubić sąsiada :lol:

Byle nie wcześniej :wink:

zanim sąsiada mordować warto jeszcze kazać licznik sprawdzić bo czasem glupieje i nabija znacznie szybciej niż powinien :-?

Ja zaczynam podejrzewać, że tak naprawdę ten rachunek jest nieistotny :roll: :roll: :wink:

Taaaaaaa, wendetta sie liczy. :lol: :lol: :lol:

A ja wiem, co znowu nawywijał? :lol: :lol: :lol:

A tak na serio, to naprawdę mało prawdopodobne, żebyście nie zauważyli odejścia na 1 metrze rurki :roll:

licznik mógł być nie wyzerowany

Nie zeruje się liczników wody, spisuje się stan przy plombowaniu, już po montażu, potem protokół jakiś przekazania i tyle :roll:

I tu jest k&%¤¤a mac problem, bo jak zmieniali, to mnie przy tym nie bylo, tylko byl ten ciul tesciu grzebka i raczyl mi powiedziec o zmianie licznikow jakis tydzien po. Co tam podpisal tego ja nie wiem. :evil:

Nie zeruje się liczników wody, spisuje się stan przy plombowaniu, już po montażu, potem protokół jakiś przekazania i tyle :roll:

I tu jest k&%¤¤a mac problem, bo jak zmieniali, to mnie przy tym nie bylo, tylko byl ten ciul tesciu grzebka i raczyl mi powiedziec o zmianie licznikow jakis tydzien po. Co tam podpisal tego ja nie wiem. :evil:

To nie tak.

Ty zgłaszasz u admina zmianę, spisujesz stary (może być, że przychodzi admin spisać), grzebek montuje - przychodzi admin i plombuje, dopiero wtedy protokół :roll:

chodzi o to, że przy plombowaniu nie wskazywał 0.00,