Arnika 27.01.2010 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Tak wygląda ta łazienka, ale już po moich zmianach http://foto0.m.onet.pl/_m/4f8e14e7a8f002e0ee898f08b33e6c2c,10,19,0.jpg Ale tu wejdzie WC i z boku bidet... albo umywalka... Gdzie tu włożyć wannę? A czy to jest łazienka? I czy WC musi być tu gdzie zaznaczyłaś? I czy ten pion wod-kan musi zajmować aż tyle miejsca? I czy ta łazienka jest do ciągłego użytku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.01.2010 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Cześć Aniu, o Tobie nie sposób zapomnieć Rozmawiamy o łazience dla osoby niepełnosprawnej. Oj kochana to trzeba było tak od razu, a ja myślałam, że ty sobie jaja robisz Przepraszam No to muszę ciebie zmartwić i zapytać, czy ta osoba porusza się na wózku? Bo jak tak to zrób na wprost prysznic z odpływem w podłodze bez brodzika i żadnych drzwiczek i kabin... no może zasłonka... I po prawej str. przy wejściu zrób WC... ale umywalkę jeśli potrzebna jest to przy wejściu po lewej stronie... Tak mnie się wydaje, że było by dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 27.01.2010 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Tak wygląda ta łazienka, ale już po moich zmianach http://foto0.m.onet.pl/_m/4f8e14e7a8f002e0ee898f08b33e6c2c,10,19,0.jpg Ale tu wejdzie WC i z boku bidet... albo umywalka... Gdzie tu włożyć wannę? A czy to jest łazienka? I czy WC musi być tu gdzie zaznaczyłaś? I czy ten pion wod-kan musi zajmować aż tyle miejsca? I czy ta łazienka jest do ciągłego użytku? Tak to jest Ła-zien-ka. Niesamowita przestrzeń Obenie używana jest tak: po prawej stronie od wejścia jest wc, po lewej umywalka, a na wprost wanna!!! Żeby skorzystać z wc osoba niepełnosprawna, która korzysta z tej łazienki musi mieć otwarte drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 27.01.2010 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Malgos ratuj, jak sie robilo ten twoj sos winegret? oliwa, ocet i czosnek? moj maz oszalaljest na diecie i musze mu dziwne rzeczy wymyslac. o jakich lazienkach wy tu rozmawiacie, czesc Madziu, co u Ciebie, myslalam o Tobie Oliwa, ocet i musztarda, ja daje tez czosnek. Sol z octem (tak gdzies 2 lyzki octu na 4 oliwy) mieszasz, bo potem sie nie polaczy + oliwa + lyzeczka musztardy na taka ilosc, a czosnku ile kto zniesie. No i pieprz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 27.01.2010 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Cześć Aniu, o Tobie nie sposób zapomnieć Rozmawiamy o łazience dla osoby niepełnosprawnej. Oj kochana to trzeba było tak od razu, a ja myślałam, że ty sobie jaja robisz Przepraszam No to muszę ciebie zmartwić i zapytać, czy ta osoba porusza się na wózku? Bo jak tak to zrób na wprost prysznic z odpływem w podłodze bez brodzika i żadnych drzwiczek i kabin... no może zasłonka... I po prawej str. przy wejściu zrób WC... ale umywalkę jeśli potrzebna jest to przy wejściu po lewej stronie... Tak mnie się wydaje, że było by dobrze... Arniko, mam dwie wersje tej łazienki. Jedna taka, żeby zostawić bez zmian wc, na wprost prysznic, a umywalka zamontowana do ściany 47 cm. Drugą wersję Wam pokazałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 27.01.2010 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 W dzienniku Troj'a jest pieknie zorganizowana lazienka dla osoby niepelnosprawnej...czyli Inwestora...Magdo, patrzylas moze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 27.01.2010 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 W dzienniku Troj'a jest pieknie zorganizowana lazienka dla osoby niepelnosprawnej...czyli Inwestora...Magdo, patrzylas moze? maya, nie jestem pewna, czy to była akurat Jego, ale jakąś widziałam. Taka z biczami wodnymi z boku i zasuwaną szybą???? Jeżeli to ta, to super. Tylko jak zdążyłam się zorientować po kaflach to ta kabina miała jakieś 120 cm szerokości. A tu klops. Nie można nic zrobić ze ścianami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 27.01.2010 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 tak..to ta... http://forum.muratordom.pl/domek-j-t-projekt-indywidualny,t104083-120.htm gdzies kiedys tez widzialam watek poswiecony lazienkom bez barier... ...musze poszukac poszukam tez gdzies indziej inspiracji jakowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.01.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Cześć Aniu, o Tobie nie sposób zapomnieć Rozmawiamy o łazience dla osoby niepełnosprawnej. Oj kochana to trzeba było tak od razu, a ja myślałam, że ty sobie jaja robisz Przepraszam No to muszę ciebie zmartwić i zapytać, czy ta osoba porusza się na wózku? Bo jak tak to zrób na wprost prysznic z odpływem w podłodze bez brodzika i żadnych drzwiczek i kabin... no może zasłonka... I po prawej str. przy wejściu zrób WC... ale umywalkę jeśli potrzebna jest to przy wejściu po lewej stronie... Tak mnie się wydaje, że było by dobrze... Arniko, mam dwie wersje tej łazienki. Jedna taka, żeby zostawić bez zmian wc, na wprost prysznic, a umywalka zamontowana do ściany 47 cm. Drugą wersję Wam pokazałam Wywal wannę, WC zostaw na tym samym miejscu, a umywalkę po przeciwnej stronie WC.... I myślę, że powinno być dobrze... Wiele łazienek widziałam dla osób mniej sprytnych i to wydaje mi sie najbardziej sensowne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 27.01.2010 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 tak..to ta... http://forum.muratordom.pl/domek-j-t-projekt-indywidualny,t104083-120.htm gdzies kiedys tez widzialam watek poswiecony lazienkom bez barier... ...musze poszukac poszukam tez gdzies indziej inspiracji jakowych Nawet sobie nie zawracaj tym głowy, bez potrzeby oczywiście. Przekopałam chyba cały internet. Ta łazienka nie spełnia podstawowych norm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 27.01.2010 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Ale zawsze bedzie lepiej niz bylo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 27.01.2010 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Ale zawsze bedzie lepiej niz bylo... Pewnie będzie ładniej ale trzeba to jakoś tak pokombinować, żeby kobiety nie skrzywdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 27.01.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Inspiracje dla Magdy: http://www.hoteldesigns.net/library/1183503600/bathroom_in_disabled_room.jpg http://www.owensbuildingservices.co.uk/images/Disabled%20Bathoom/disabled-bathroom-design-b.jpg http://www.disabledbathrooms.ie/images/disabled%20bathroom%20design3.jpg http://www.wetroomheaven.co.uk/images/disabled_bathroom_3.gif http://www.kingsfortcountryhouse.com/images/disabled_bathroom_lge.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 27.01.2010 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Biedna Magda, znowu jej namieszaly. Jak to na forum... A z innej beczki, wyslalam c&^^ie linki do 2 kamer z mikrofonem za 15 zl... Ciekawa jestem, co mi odpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 27.01.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Biedna Magda, znowu jej namieszaly. Jak to na forum... A z innej beczki, wyslalam c&^^ie linki do 2 kamer z mikrofonem za 15 zl... Ciekawa jestem, co mi odpowie. mam jej wpier.lic jak bede w stolycy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 27.01.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Małgoś, nie namieszały, nie namieszały , tylko szlag mnie trafia, bo taka mała powierzchnia a na tych zdjęciach od Majki to po prostu salony kąpielowe Poczekam jeszcze na opinię malki, tylko gdzieś wsiąkł nasz ekspert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 27.01.2010 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Biedna Magda, znowu jej namieszaly. Jak to na forum... A z innej beczki, wyslalam c&^^ie linki do 2 kamer z mikrofonem za 15 zl... Ciekawa jestem, co mi odpowie. mam jej wpier.lic jak bede w stolycy? Koniecznie. Dam Ci adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.01.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 ja to widzę tak poprawej wc,w lewym górnym rogu prysznic - koniecznie bez brodzika,po lewej od wejścia niewielka umywalka. I ja jakoś nie wyobrażam sobie jak może na wc-cie siadać osoba niepełnosprawna bez poręczy tu jest świetna rycinka http://inwestycje2.kolo.com.pl/images/bb_wiz_strefa_wc_oparcie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.01.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 aaaaaaaaaa Madzia i lustro, dla pań to szczególnie ważne musi dać się zamontować pod kątem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 27.01.2010 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 nie zapomnij ze te uchwyty nie moga byc przymocowane do sciany gk. robilismy u siebiue w klinice wc dla niepelnosprawnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts