Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tak wygląda ta łazienka, ale już po moich zmianach

http://foto0.m.onet.pl/_m/4f8e14e7a8f002e0ee898f08b33e6c2c,10,19,0.jpg

Ale tu wejdzie WC i z boku bidet... albo umywalka...

Gdzie tu włożyć wannę?

A czy to jest łazienka?

I czy WC musi być tu gdzie zaznaczyłaś?

I czy ten pion wod-kan musi zajmować aż tyle miejsca?

I czy ta łazienka jest do ciągłego użytku?

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Aniu, o Tobie nie sposób zapomnieć :D Rozmawiamy o łazience dla osoby niepełnosprawnej.

Oj kochana to trzeba było tak od razu, a ja myślałam, że ty sobie jaja robisz :oops:

Przepraszam :oops: :oops: :oops:

No to muszę ciebie zmartwić i zapytać, czy ta osoba porusza się na wózku?

Bo jak tak to zrób na wprost prysznic z odpływem w podłodze bez brodzika i żadnych drzwiczek i kabin... no może zasłonka...

I po prawej str. przy wejściu zrób WC... ale umywalkę jeśli potrzebna jest to przy wejściu po lewej stronie...

Tak mnie się wydaje, że było by dobrze...

Tak wygląda ta łazienka, ale już po moich zmianach

http://foto0.m.onet.pl/_m/4f8e14e7a8f002e0ee898f08b33e6c2c,10,19,0.jpg

Ale tu wejdzie WC i z boku bidet... albo umywalka...

Gdzie tu włożyć wannę?

A czy to jest łazienka?

I czy WC musi być tu gdzie zaznaczyłaś?

I czy ten pion wod-kan musi zajmować aż tyle miejsca?

I czy ta łazienka jest do ciągłego użytku?

Tak to jest Ła-zien-ka. Niesamowita przestrzeń :-?

Obenie używana jest tak: po prawej stronie od wejścia jest wc, po lewej umywalka, a na wprost wanna!!!

Żeby skorzystać z wc osoba niepełnosprawna, która korzysta z tej łazienki musi mieć otwarte drzwi.

Malgos ratuj, jak sie robilo ten twoj sos winegret? oliwa, ocet i czosnek?

moj maz oszalaljest na diecie i musze mu dziwne rzeczy wymyslac.

o jakich lazienkach wy tu rozmawiacie, czesc Madziu, co u Ciebie, myslalam o Tobie :D

Oliwa, ocet i musztarda, ja daje tez czosnek. Sol z octem (tak gdzies 2 lyzki octu na 4 oliwy) mieszasz, bo potem sie nie polaczy + oliwa + lyzeczka musztardy na taka ilosc, a czosnku ile kto zniesie. No i pieprz. 8)

Cześć Aniu, o Tobie nie sposób zapomnieć :D Rozmawiamy o łazience dla osoby niepełnosprawnej.

Oj kochana to trzeba było tak od razu, a ja myślałam, że ty sobie jaja robisz :oops:

Bo jak tak to zrób na wprost prysznic z odpływem w podłodze bez brodzika i żadnych drzwiczek i kabin... no może zasłonka...

I po prawej str. przy wejściu zrób WC... ale umywalkę jeśli potrzebna jest to przy wejściu po lewej stronie...

Arniko, mam dwie wersje tej łazienki. Jedna taka, żeby zostawić bez zmian wc, na wprost prysznic, a umywalka zamontowana do ściany 47 cm.

Drugą wersję Wam pokazałam

W dzienniku Troj'a jest pieknie zorganizowana lazienka dla osoby niepelnosprawnej...czyli Inwestora...Magdo, patrzylas moze?

maya, nie jestem pewna, czy to była akurat Jego, ale jakąś widziałam. Taka z biczami wodnymi z boku i zasuwaną szybą????

Jeżeli to ta, to super. Tylko jak zdążyłam się zorientować po kaflach to ta kabina miała jakieś 120 cm szerokości. A tu klops. Nie można nic zrobić ze ścianami :(

Arniko, mam dwie wersje tej łazienki. Jedna taka, żeby zostawić bez zmian wc, na wprost prysznic, a umywalka zamontowana do ściany 47 cm.

Drugą wersję Wam pokazałam

Wywal wannę, WC zostaw na tym samym miejscu, a umywalkę po przeciwnej stronie WC....

I myślę, że powinno być dobrze...

Wiele łazienek widziałam dla osób mniej sprytnych i to wydaje mi sie najbardziej sensowne rozwiązanie.

tak..to ta...

http://forum.muratordom.pl/domek-j-t-projekt-indywidualny,t104083-120.htm

gdzies kiedys tez widzialam watek poswiecony lazienkom bez barier...

...musze poszukac

poszukam tez gdzies indziej inspiracji jakowych :wink:

Nawet sobie nie zawracaj tym głowy, bez potrzeby oczywiście. :roll: Przekopałam chyba cały internet. Ta łazienka nie spełnia podstawowych norm. :(

Małgoś, nie namieszały, nie namieszały :lol: , tylko szlag mnie trafia, bo taka mała powierzchnia :evil: a na tych zdjęciach od Majki to po prostu salony kąpielowe :wink: :wink:

Poczekam jeszcze na opinię malki, tylko gdzieś wsiąkł nasz ekspert :roll: :roll:

ja to widzę tak

poprawej wc,w lewym górnym rogu prysznic - koniecznie bez brodzika,po lewej od wejścia niewielka umywalka.

I ja jakoś nie wyobrażam sobie jak może na wc-cie siadać osoba niepełnosprawna bez poręczy :-?

tu jest świetna rycinka

http://inwestycje2.kolo.com.pl/images/bb_wiz_strefa_wc_oparcie.jpg