Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Poza tym to stara bida Nitu.

Jak tu juz jestes i wszystkie inne ekspertki tez to poradzcie mi cos... U P. w pracowni ocieplali budynek styropianem i robili remont elewacji. To bylo juz jakis czas temu. Pracownia jest na ostatnim pietrze. Leje sie z dachu i idioci zrobili na balkonie spadek w druga strone - do wewnatrz. Efekt jest taki, ze na balkonie stoja kaluze lodu lub wody i ta woda podchodzi pod drzwi balkonowe. Cala sciana wewnatrz jest mokra, mozna ja kroic jak ser. :-? Za chwile tam bedzie grzyb. P. ciagle dzwoni do administracji - najpierw jakis idiota zrobil wylewke, ale taka zacierana recznie, wiec bylo napackane tak, ze sie robily kaluze w zaglebieniach. Potem przyszedl nastepny i wylal wylewke samopoziomujaca, wiec wiadomo... wypoziomowala sie. :) Spadku nie ma. I tak w kolko... Nie bedziemy na wlasny koszt brac rzeczoznawcy, ale jak tu ich zmusic do fachowej naprawy? Jakies budowlane przepisy albo cus? :roll: Dzieje sie tak tylko ze wzgledu na spadek, czy tez wyglada na to, ze izolacja jest zrobiona do d...? Jak myslicie? :roll:

Mój mówi, że jest do d.pu izolacja. Trzeba skuć płytki jak są, od nowa zrobić wylewkę ze spadkiem w drugą strone, folię w płynie smarować na ścianie i na balkonie przy rogu i płytki. ALe co do przepisów to nie wiem.

Nie ma plytek... :roll: Nie wiem, jak ich ugryzc, bo oni chca buta glizda zawiazac. :roll:

ale to czekaj.. nie ma płytek? Sam beton jest?

To trzeba zrobić jeszcze jedną wylewkę i porządnie folią w płynie posmarować. Ale to i tak dopiero jak sucho bedzie.

A żeby nie weszło do domu, to mój jeszcze od pokoi przy drzwiach balkonowych też smarował tą folią w płynie.

Moim zdaniem nie ma co czekac aż naprawią, tylko samemu zrobić jak tylko pogoda będzie. Zanim Ty sie naszarpiesz zanim naprawią, jak naprawią, to grzyb już wejdzie.