Arnika 07.02.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Nie.... Bo mnie to nie dotyczy... Młode za stare są A poszukaj w necie..... Może coś jest..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 07.02.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 No jest o .... macierzyńskim . Nie rozumiem po co to ma być w formie pisanej . To już ustne zgłoszenie w kadrach jest be ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.02.2010 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Tak... Ostatnio rozmawiałam ze znajomą co jest w kardach czy cuś... i mówiła, że trzeba mieć na wszystko podkładkę... i, że nawet numer zgłoszenia czy kod jak się to tam nazywa musi być inny niż matce i inny niż urlop wypoczynkowy... I mówiła, że znowu jest wydany bubel ustawowi , i że w ZUSie też nie wiedzieli i w naszym i w drugim i w Chorzowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 07.02.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Bubel nie bubel . Za 8 dni ferie się zaczynają i ktoś musi ogarnąć wszystko bo babcie bzika dostaną . A wniosek trzeba złożyć na tydzień przed. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.02.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 No to idź do kadr w poniedziałek i napisz im na zwykłej kartce i złóż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.02.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Mój wniosek na urlop macierzyński , to było jedno znanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.02.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Już jesteś? Zdałaś już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 07.02.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 "DawaC mi to , ale już" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 07.02.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 dzień dobry Małgoś tym razem naprawdę rady nie dam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.02.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Wiola,jeszcze nie wyszłam egzamin mam o 13.30 Fenix jakoś tak to leciało "proszę o udzielenie urlopu macierzyńskiego w ustawowym wymiarze czasu w odresie od...do...." Tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 07.02.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 No i to mnie właśnie wkurza . Z jakiej racji ja mam prosić o coś co mi się prawnie należy i pracodawca nie może mi tego odmówić . A sam wniosek pełni funkcję czysto informacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 07.02.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Fenix a jak piszesz wniosek o urlop to tez zaczynasz od prosze mozesz napisac: "wnioskuje o..." "informuje ze w dniach od....do... bede przebywał" do macierzynskiego trzeba dolaczyc oryginal aktu urodzenia dziecka, pewnie do tacierzynskiego tez, a i kiedy sie urodzilo dzieciatko? bo jesli w tym roku to jesli nie wybierzesz urlopu w tym roku to w przyszlym mozesz wziac 2 tygodnie, no i jeszcze jedno urlop macierzynski nie moze sie pokrywac z tacierzynskim, wiec jesli Twoja zona jest na macierzynskim to Ty nie mozesz wziac w tym samym czasie ojcowskiego doberek wszystkim. leze w lozku bo mam lenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 07.02.2010 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Przecież już raz dostali ten odpis aktu urodzenia . Jakoś musieli mi te dwa dni okolicznościowego przecież rozliczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 07.02.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 to jak juz dostarczyles to luuuzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 07.02.2010 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Hejka Ludziska. Ja bym napisala "uprzejmie prosze". Zawsze to ladniej wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 07.02.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 No czasy "Zwracam się z uprzejmą prośbą o przedłużenie karty zaliczeniowej bo wykładowca złośliwie nie chce dokonać wpisu ......" to już chyba mineły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 07.02.2010 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 No czasy "Zwracam się z uprzejmą prośbą o przedłużenie karty zaliczeniowej bo wykładowca złośliwie nie chce dokonać wpisu ......" to już chyba mineły. Owszem. Teraz wykladowca chce jak najszybciej dac zaliczenie i sp*&^lac do drugiej / trzeciej / czwartej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 07.02.2010 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 http://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201002/1265464070_by_jaceklsw_500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 07.02.2010 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Taaaa, no i po co daje zaliczenie z wykladu? U nas nigdy takich cudow nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 07.02.2010 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Napisz Fenix tak:Na podstawie art. ... K.p. wnoszę o udzieleniu mi urlopu ojcowskiego od dnia ...do dnia.. w wymiarze x tygodni. Jednocześnie nadmieniam, iż urlop macierzyński w wymiarze 14 tygodni (mam notatki z 2008 r. wiec sprawdź) został wykorzystany przez matkę dziecka (imie i nazwisko) w terminie od do, kolejne tygodnie urlopu macierzyńskiego zgodnie z art. ... chciałbym wykorzystać zgodnie z przysługującymi mi uprawnieniami No i pytanie czy jest to przejęcie od matki części urlopu macierzyńskiego, bo matka po obowiazkowych tygodniach chce wrócić do pracy a wtedy Ty chcesz przejąć jej urlop czy chodzi o ten nowy dodatkowy urlop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts