Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak przechodzila na emeryture podali jej wykaz lat skladkowych i nieskladkowych. Wynikalo z tego, ze sobie nie potrafili dodac miesiecy i dni i wyszlo im o 9 miesiecy za malo. Napisala do nich, a oni jej, ze wszystko jest dobrze, bo tak wynika z wyliczenia komputerowego. :lol: :lol: :lol: No kuuuuzwa, jakby im komputer napisal, ze 2+2 = 5, to tez by uwierzyli. No to ona napisala odwolanie, ale to wtedy do sadu idzie, a oni jej wyslali drugi raz cos tam, juz dobrze podliczone, ale dalej o te 9 miesiecy mniej. I teraz to juz nie wiadomo, ktore wyliczenie jest dobre. A ze nie napisala, ze sie z tym zgadza, to bedzie rozprawa. :roll:

Kobietom w ciaży na zwolnieniach i na macierzyńskim muszą dać w terminie, bo inaczej odsetki by ich zjadły. Innych na L-4 sprawdzają i sobie termin wypłat odwlekają :lol:

a terminie to znaczy?

W terminie, to znaczy że jak w pracy miałaś wypłatę ostatniego dnia miesiąca, to oni też gdzieś końcem miesiąca wysyłają. Jak 10- tego, to okolice 10-tego.

Małgoś, u mnie mówili że mój pracodawca wypisał mnie z ubezp. w trakcie zatrudnienia i brakuje mi miesięcy do wypłaty. Chryja była na całego.