Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 36,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• malgos2

12547

• malka

2492

• anjamen

1973

• wiolasz

1528

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Marekmarian z moim osobistym kuzynem? :)

1. olgusieniunieczka

2. Magi77

3. lidszu z Malzem

4. Nelli z P.

5. Rasia z Irma

6. EDZIA z malzem lub bez

7. markotka i malka porwane przez rasie

8. zuza z R.

9. madmegs z malzem

10. marekmarian z L?

będziemy się starać :) wsparcie działa ! :)

Ty Małgoś to chyba musisz jakiś dom weselny za chwile wynająć ;) (chyba że masz lofta?)

Hello. Dzieki Gwozdziku za gozdziki. :D Bylam u fryzjera i w paru sklepach, a potem poszlismy do Alchemii i tak jakos wyszlo... :roll:

Dom weselny nie bedzie potrzebny, najwyzej nie bedzie wystarczajcej ilosci miejsc siedzacych, wiec trzeba bedzie tanczyc. :D

Monia, buziaki dla Kondzia tez. :wink:

cześć Małgoś, podczytuję Cię od dawna, sama czasu nie mam na udzielanie się :cry:

mieszkanko masz śliczne, a najcudowniejszą podłoge :)

Ja tez planuję taką wylać u siebie, mam prawie 100 m2 do zrobienia i chcę to robić maxitem ale cały czas jestem zielona.

Dlatego byłabym ogromnie wdzięczna za info jak Ty sobie poradziłaś.

altualnie mam wylaną wylewkę na ogrzewanie podłogowe i ona sobie schnie...

a ja zachodzę co teraz...czy tylko grunt i na to właściwą wylewkę, u ciebie widziałam włókna pod wlewką.

czym to wszystko na koniec zaimpregnowałaś? żywica czy może coś tańszego?

Ja nie mam już siły, czytam, szukam, rozmawiam z fachowcami i same rozbiezne opinie, mam już dość a w domu roczne bliżniaki.

dlatego byłabym ci bardzo wdzięczna za krótką informację o użytych materiałach po kolei. Zalezy mi na możliwie najtanszym koszcie bo kasa podczas budowy się sama rozpływa :wink:

pozdr

Marta

Hej Wszystkim.

Marcia1979 - witaj w komentach. :D

Mata zbrojaca bylaby Ci potrzebna tylko jesli wylewke mialabys bardzo popekana tak jak ja. W innym przypadku wystarczy wszystkie pekniecia szczepic zywica. Na to ida 2 warstwy wylewki maxit - 1 mocniejsza - podkladowa, jedna dekoracyjna. Oczywiscie miedzy warstwami jest grunt. Wszystko jest wypolerowane i zaimpregnowane impregnatem akrylowym Harz PA Protect, nie musi byc na wierzchu zywicy, ktora daje inny efekt i jest duuuuuzo drozsza. Jak to bedzie u Ciebie wygladalo zalezy glownie od przygotowania podloza. Na wierzchu mozesz wylac wylewke ze zlota, ale jesli podloze nie zostanie prawidlowo ocenione i przygotowane to wszystko szlag trafi, wiec odradzam eksprymenty z kims, kto nie ma o tym bladego pojecia. Jak chcesz poratuje Cie namiarami. :wink: Ostrzegam jednak, ze podloga do najtanszych nie nalezy. :roll:

Dzięki Małgoś za odpowiedz :D to, że nie będzie najtańsza to widze.

Mam jeszcze pytanie co do tych dwóch warst wylewki Maxit. czy dobrze mysle, ze

ta wierzchnia to jest Maxit 4610 Durotop a pod nią maxit 4600 duro base a pomiedzy nimi preparat gruntujący 4716?

Strasznie nie chcę dać się naciąc fachowcom.

zastanawiam się cały czas czy moze mogłabym wylać od razu durotop 4610 na zagruntowaną posadzkę, którą wylali mi posadzkarze. Tylko boję się, ze ona może mieć za małą przyczepność. ach sama nie wiem.

A miało byc prosto i do tego tanio.

Dzięki Małgoś za odpowiedz :D to, że nie będzie najtańsza to widze.

Mam jeszcze pytanie co do tych dwóch warst wylewki Maxit. czy dobrze mysle, ze

ta wierzchnia to jest Maxit 4610 Durotop a pod nią maxit 4600 duro base a pomiedzy nimi preparat gruntujący 4716?

Strasznie nie chcę dać się naciąc fachowcom.

zastanawiam się cały czas czy moze mogłabym wylać od razu durotop 4610 na zagruntowaną posadzkę, którą wylali mi posadzkarze. Tylko boję się, ze ona może mieć za małą przyczepność. ach sama nie wiem.

A miało byc prosto i do tego tanio.

Ooooo, dokladnie tak. Z tym, ze te wylewki jak je kupujesz maja inne numerki, ale jak powiesz, ze o te Ci chodzi to bedzie OK. Mysle, ze nie da sie ominac tych 2 warstw. Szczegolnie, jesli masz podlogowke... :roll: